Cartea preferată

• publicat la: 14 mai 2011
Cartea preferată

Se află în plină desfăşurare activitatea “Cartea Preferată”.Mai aveţi posibilitatea de a vă exprima preferinţele.

La începutul acestei luni, Direcţia de Cultură şi Învăţământ Carei în colaborare cu  Biblioteca Municipală Carei au demarat acţiunea „Cartea mea preferată”.

Scopul declarat al acestei acţiuni este  de a sonda preferinţele noastre,ale careienilor în privinţa cărţii preferate.

După cum au convenit iniţial, organizatorii au amplasat urne în care se pot introduce bileţelele pe care sunt notate  datele solicitate, aceste urne fiind amplasate în principalele instituţii ,în şcoli şi în librării.

Data limită pentru exprimarea opţiunii este 22 mai, dar din cele declarate de  persoanele desemnate să se ocupe de urne,nu mulţi se înghesuie în jurul lor.Să fie de vină denumirea acestor cutiuţe care ne duce cu gândul la alte “scrutinuri” sau e de vină doar vremea de afară care ne atrage mai mult către mama natură decât spre librării ?

La Libraria SC Prolibri SRL,Hintalan Eva a declarat pentru  Buletin de Carei că “am observat un interes mai mare din partea copiilor din clasele primare,cei mari ,din păcate, citesc numai ce este obligatoriu pentru şcoală.De plăcere nu mai citesc,locul cărţii fiind luat de calculator.Această acţiune vine şi în sprijinul nostru ,ca să cunoaştem mai bine preferinţele cititorilor şi în acest fel să ştim cu ce cărţi să aprovizionăm.Ar fi bine dacă şi profesorii s-ar implica mai mult”.

Şi Berec Iuliana de la librăria Librasan SA ne confirmă faptul că cititul nu mai reprezintă activitatea preferată a tinerilor şi nu numai. “Mai mult vindem cărţi de specialitate, bibliografia şcolară obligatorie,culegeri de exerciţii la diferite materii cum ar fi : matematică ,fizică, română.În fiecare săptămână afişăm la secţia “Cartea Săptămânii” cele mai citite cărţi”.

Aceeaşi lipsă de interes pentru Cartea Preferată se manifestă  şi la Librăria Litera,unde Konglovics Eva ne-a declarat că ‘ lumea nu se prea înghesuie la urnele amplasate în librărie”.

Vălean Erika este persoana care se ocupă de această activitate din partea Bibliotecii Municipale Carei ,urmând ca rezultatele să se facă  publice  în cadrul evenimentului Primăverii Culturale Careiene ce va debuta în 22 mai 2011.

redacţia

Lasati un comentariu