Înscrieri la acţiunile BESTfest – Primăvara Culturală Careiană

• publicat la: 24 aprilie 2014
Înscrieri la acţiunile BESTfest – Primăvara Culturală Careiană

Cu ocazia Carei BESTfest – Primăvara Culturală Careiană, Direcţia de Cultură şi Sport Carei organizează următoarele acţiuni:

– a patra ediție a concursului de creație literară „BALLA-FÉNYI” pentru tinerii autori de poezie din instituţiile de învăţământ careiene și din localitățile din împrejurimi, atât pentru secţia română cât şi pentru cea maghiară pe două grupe de vârstă: gimnaziu și liceu.

Tema din acest an este la liberă alegere.

Poeziile, în două exemplare în format tipărit, vor fi depuse la sediul Bibliotecii, str. Iuliu Maniu, Nr. 10, sau la adresa bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com până în data de 22 mai 2014. Fiecare exemplar al lucrării trebuie să conțină numele elevului, clasa, școala și numele profesorului îndrumător.

Rezultatele concursului vor fi anunțate până în 28 mai 2014.

-acţiunea „Cartea mea preferată”. Scopul acesteia este de a desemna cartea preferată a elevilor careieni în 2014.

În perioada 5– 14 mai 2014, diriginții sau învățătorii fiecarei clase sunt rugați să scrie pe un bilețel titlul și autorul cărții preferate a elevilor, stabilite în urma unui mic sondaj realizat în rândul acestora. Bilețelele vor fi predate până pe data de 16 mai 2014.

Rezultatul ineditului sondaj va fi făcut public în cadrul Primăverii Culturale Careiene, după centralizarea rezultatelor.

-acţiunea „Zidul Citatelor” – Citatele preferate ale careienilor scrise pe foi A3 sau A4 vor fi expuse pe parcursul unei săptămâni, în Parcul Dendrologic din Carei. Tema din acest an: Prietenia!

Lucrările vor fi depuse la Castelul Karolyi, camera 26.Termen de depunere al lucrărilor: 16 mai ora 14.00.

Lucrările vor fi expuse în perioada 19-26 mai 2014.

Careienii sunt rugați să își scrie citatele preferate legate de tema dată, indiferent de limbă (română, maghiară, germană, engleză, etc.). Rugăm participanţii să specifice autorul citatului, iar citatele să fie scrise cu litere cât mai mari.

Lucrările expuse vor constitui un mesaj simbolic al tuturor pasionaților de lectură pentru careieni și pentru turiști.

Informații suplimentare: Direcția de Cultură Carei, tel. 0261-861-481, de luni până vineri între 9-14.

Lasati un comentariu