Cum ţii sub control stresul zilnic?

• publicat la: 6 mai 2011
Cum ţii sub control stresul zilnic?

Stresul face parte din viaţa noastră de zi cu zi şi fiecare încercăm să îi facem faţă cum putem. Locul de muncă, problemele financiare şi problemele în viaţa de cuplu sunt câteva dintre cauzele stresului. Din cauză că stresul poate duce la depresie şi slăbeşte sistemul imunitar, oamenii încearcă să afle cum să îi facă faţă. Află şi tu.

Cum te descurci cu stresul acasă?

Cel mai important, atunci când trebuie să faci faţă stresului acasă, este să ştii cum să te relaxezi, mai ales că este foarte dificil să îţi destinzi mintea şi corpul în astfel de condiţii, te sfătuieşte Buzzle.

Trebuie să opreşti gândurile negre înainte să intre în mintea ta. Începe prin aplicarea unor exerciţii de respiraţie, deoarece în condiţii stresante tinzi să respiri mai greu. De asemenea, orice fel de exerciţiu fizic făcut acasă te poate ajuta să te „eliberezi”.

În acelaşi timp, poţi apela la aromaterapie pentru a diminua tensiunea nervilor şi a muşchilor.

Cum te descurci cu stresul la facultate?

Atunci când mergi la facultate ai parte de multe provocări şi probleme ce te stresează. Trebuie să ai grijă să controlezi stresul înainte ca el să te controleze pe tine. Cea mai bună metodă de a face faţă stresului este să te odihneşti cât mai bine.

Chiar dacă nu îţi este somn, încearcă totuşi să te odihneşti. Somnul îţi va ajuta mintea să se relaxeze şi să te concentrezi mai bine în orice situaţie. De asemenea, în perioada examenelor este recomandabil să îţi schimbi şi obiceiurile alimentare, în cazul în care dieta ta nu este una sănătoasă.

Cum te descurci cu stresul de la locul de muncă?

Atunci când vrei să te ocupi de multe proiecte în acelaşi timp, şansele de a fi stresat cresc foarte mult. Pentru început, aranjează-ţi proiectele în funcţie de importanţa lor. De asemenea, stabileşte-ţi obiective realiste pentru a evita dezamăgirile.

Nu uita că, din când în când, este cazul să faci pauze pentru a nu te suprasolicita. Indiferent că pleci într-o mică vacanţă, te uiţi la un film, citeşti o carte sau pur şi simplu meditezi.

Cum te descurci cu stresul dintr-o relaţie personală?

Comunicarea este cheia pentru orice relaţie sănătoasă, însă anumite momente pot fi chiar stresante, făcându-vă să nu mai vă comportaţi frumos unul cu celalalt. Primul lucru ce trebuie făcut este să discuţi cu partenerul orice problemă apărută.

Atunci când vorbeşti despre o problemă cu partenerul de viaţă te vei simţi eliberat. Trebuie să recunoşti că nimeni nu este perfect şi trebuie să accepţi şi unele defecte ale persoanei de lângă tine.

O altă modalitate de a face faţă stresului dintr-o relaţie personală este să îţi accepţi partenerul aşa cum este. Dacă vrei să schimbi ceva la el, de ce ai început această relaţie? Gândeşte-te că dacă vei schimba un anumit detaliu este posibil ca persoana aceea să nu îţi mai placă.

sursa topsanatate

Lasati un comentariu