Județul Satu Mare. Peste 56 de mii de persoane au trecut frontiera în acest sfârșit de săptămână

• publicat la: 2 mai 2022
Județul Satu Mare. Peste 56 de mii de persoane au trecut frontiera în acest sfârșit de săptămână

În perioada 29.04-01.05.2022, la nivelul ITPF Sighetu Marmației au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere, precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Peste 600 de polițiști de frontieră au fost la datorie desfășurând, zilnic, misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară. În urma măsurilor dispuse la nivelul ITPF Sighetu Marmației, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat cu operativitate.

Astfel, în perioada de referinţă, prin punctele de frontieră aflate sub coordonarea ITPF Sighetu Marmației (PTF Siret, PTF Sighetu Marmației, PTF Halmeu, PTF Petea și PTF Urziceni) s-au efectuat formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, la peste 56.000 de persoane, cetățeni români și străini şi aproximativ 20.000 de mijloace de transport.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au constatat, în această perioadă, 16 fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Lasati un comentariu