Fundaţia Real Madrid va înfiinţa o academie de fotbal pentru o sută de copii din comuna Jucu

• publicat la: 19 mai 2011
Fundaţia Real Madrid va înfiinţa o academie de fotbal pentru o sută de copii din comuna Jucu

Fundaţia clubului spaniol de fotbal Real Madrid va înfiinţa, în colaborare cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, o academie de fotbal pentru o sută de copii din comuna Jucu, judeţul Cluj, care provin din familii aflate în dificultate şi se confruntă cu riscul de a abandona şcoala.

Directorul executiv al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor, Călin Pop, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul îşi propune să atragă şi copii din comunele vecine.

„Fundaţia clubului spaniol de fotbal Real Madrid va înfiinţa o academie de fotbal pentru un număr de o sută de copii cu vârste cuprinse între zece şi 12 ani din comuna Jucu, judeţul Cluj, care provin din familii aflate în dificultate şi se confruntă cu riscul de a abandona şcoala. Proiectul îşi propune să atragă şi copii din comunele vecine”, a spus Pop.

Coordonatorul relaţii internaţionale al Fundaţiei Real Madrid, Rosa Roncal Gimenez, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că scopul acestui proiect este de a-i învăţa pe copii să joace fotbal împreună, să folosească sportul ca o unealtă pentru a-i ajuta să fie mai buni.

„Am început proiectul social în comună cu ceea ce ştim noi foarte bine să facem, şi anume să jucăm fotbal. Ideea este de a oferi fotbal, pentru copii şi tineri din lumea întreagă, să se joace împreună, să nu fie în stradă, să folosească sportul ca o unealtă pentru a-i ajuta să fie mai buni. Vrem să îi învăţăm pe copii să se joace împreună fotbal. Noi selectăm ţara, găsim parteneri locali şi autorităţi locale care să asigure infrastructura, terenurile de joc”, a precizat Roncal Gimenez.

Potrivit acesteia, Fundaţia Real Madrid nu dă direct bani pentru un proiect, „ci pune împreună la aceeaşi masă toţi factorii de decizie – autorităţi locale, companii care doresc să sprijine aceste proiecte sociale”.

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, a declarat că autorităţile locale vor acorda tot sprijinul acestui proiect şi speră ca, în viitor, copiii din localitate să ajungă să joace la echipa de fotbal Real Madrid.

„În Jucu se construiesc două baze sportive şi un stadion cu 4.000 de locuri, cu nocturnă. Noi vom acorda tot sprijinul acestui proiect, cu tot ce este nevoie. Suntem mândri că Real Madrid a ales Jucu, poate vor ajunge şi copiii din Jucu să joace la echipa de fotbal Real Madrid”, a spus Pojar.

Fundaţia Real Madrid a fost înfiinţată în anul 1997.

sursa mediafax

Lasati un comentariu