Luni, 2 mai,încep înscrierile pentru cursurile de educaţie antreprenorială pentru femei

• publicat la: 1 mai 2011
Luni, 2 mai,încep înscrierile pentru cursurile de educaţie antreprenorială pentru femei

Prin Decizia Preşedintelui Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, nr.61/21.03.2011 publicată în Monitorul Oficial nr. 253 din 11 aprilie 2011, a fost aprobată procedura Programului naţional multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii.

Obiectivul programului îl constituie promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private.

Pot beneficia de prevederile programului femeile care au cetăţenie română şi care îndeplinesc la data depunerii formularelor de înscriere, următoarele criterii de eligibilitate: au vârsta peste optsprezece ani; au cel puţin studii medii definitivate; s-au înscris la activităţile prevăzute în program pe baza formularelor de înscriere corespunzătoare anexate la procedura programului.

Începând de luni, 2 mai orele 10, se va deschide sesiunea de înscrieri on-line pe site-ul www.aippimm.ro sau accesând link-ul http://programenationale2011.aippimm.ro pentru etapa a II-a a programului – cursurile de pregătire antreprenorială. Formularul de înscriere va fi activ până la data de 6 mai 2011, ora 16.30.

Cursurile vor avea o durată de 4 zile şi se vor organiza în 8 locaţii, conform unui calendar care este afişat pe site-ul www.aippimm.ro . Primul curs va fi organizat la CLUJ NAPOCA, între 12-15 mai 2011, iar ultimul la TIMIŞOARA, între  23-26 iunie 2011. În acest interval de timp, în fiecare săptămână – pe durata a 4 zile – se va organiza câte un curs. Numărul maxim de cursante pentru fiecare locație este de 30.

Solicitările vor fi analizate de către unitățile de programare, selecție, evaluare și contractare din cadrul O.T.I.M.M.C., conform principiului „primul venit — primul servit”, în limita locurilor disponibile, în concordanță cu data şi ora înregistrării on-line, precum şi cu documentele justificative şi în baza verificării datelor din formular privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate a beneficiarelor.

În formularul de înregistrare care va trebui completat on-line, solicitantele vor trebui să menţioneze locaţia cursului pentru care optează şi să înscrie datele de identificare, informaţii referitoare la studiile efectuate, precum şi aspecte legate de o eventuală experienţă în afaceri dobândită anterior sau aspecte legate de o eventuală idee de afaceri pe care ar dori să o pună în aplicare după absolvirea cursului.

Toate cheltuielile legate de participarea la aceste cursuri (cazare, masă, cheltuieli de organizare a cursului) vor fi suportate prin program, participantelor revenindu-le doar cheltuielile de deplasare la locaţia de organizare a cursului.

Pentru detalii, consilierii OTIMMC Cluj şi consilierul Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare vor oferi consiliere tinerilor interesaţi să participe în program. Centrul de Informare, Asistenţă şi Instruire SATU MARE, funcţionează în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, str. Decebal nr 4. etaj II, cam 203, persoană de contact: Cristian RAŢIU . Telefon mobil: Orange: 0757-108574, Vodafone: 0732-813414, RDS: 0771-365487 sau e-mail: cristian.ratiu@aippimm.ro .

Lasati un comentariu