Vă puteţi înscrie la programele internaționale gratuite Junior Achievement

• publicat la: 5 septembrie 2018
Vă puteţi înscrie la programele internaționale gratuite Junior Achievement

Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement

  • înscrierile la programele educaționale internaționale Junior Achievement se desfășoară în perioada 3-30 septembrie
  • elevii din școli și licee pot beneficia gratuit de manuale în format tipăritși electronic, aprobate de Ministerul Educației
  • profesorii pot alege din peste 16 programe educaționale pentru antreprenoriat, finanțe, orientare profesională sau sănătate și viață activă

25 de ani de programe educaționale internaționale

Înființată acum aproape 100 de ani, Junior Achievement este cea mai mare organizație care leagă mediul educațional de cel de dincolo de băncile școlii, aducând tinerii mai aproape de viitoarea lor profesie și de mediul economic. În anul 1993, 75de ani mai târziu, un grup de oameni entuziaști a considerat că este timpul potrivit pentru a aduce în România o organizație internațională de educație economică și antreprenorială: Junior Achievement (JA) România.

Profesori, elevi și studenți, profesioniști din comunitatea de afaceri și companii, pentru care educația este parte a drumului lor, au clădit, alături de consiliul director și de echipa organizației, ceea ce este Junior Achievement acum în România: cea mai mare organizație de educație, care, printr-un parteneriat public-privat, aduce anual peste 250.000 de tineri mai aproape de visul lor profesional.

Mii de profesori implementează programele internaționale în fiecare an

În această toamnă, în perioada 3-30 septembrie,se deschide o nouă sesiune de înscriere la programele educaționale internaționale Junior Achievement,implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cadrele didactice pot solicita kiturile JA – manuale pentru întreaga clasă, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități, training și consultanță pentru peste 16 programe educaționale– și pot avea acces la proiectele și competițiile organizate în timpul anului.

Anual, peste 250.000 de elevi, sub îndrumarea a 4.000 de profesori, dobândesc competențe pentru viața personală și profesională prin experiențe learning by doing în cadrul programelor pentru dezvoltarea abilităților de viață, al celor de educație antreprenorială, financiară sau economică, dar și datorită programelor pentru orientare profesională ori celui pentru sport și sănătate. Aceste experiențe learning by doing sunt incluse și în cadrul activităților propuse pentru săptămâna Școala Altfel.

Opiniile profesorilor

Iată ce spun profesorii care au implementat programele Junior Achievement în anul școlar precedent:

„Elevii au fost încântați de aceste activități propuse de JA. Au lucrat cu plăcere, interes și curiozitate, iar eu le consider foarte utile. Aceste activități sunt menite să ofere o nouă perspectivă experiențială elevilor.”

Școala Gimnazială Mircea Eliade

„Impactul activităților din cadrul programului este unul pozitiv atât asupra elevilor din clasa mea cât și a mea ca educator. Cunoștințele ce li se transmit sub formă de joc contribuie la formarea personalității viitorului cetățean responsabil.”

Școala Gimnazială Certeze

 „O primă impresie foarte bună asupra elevilor a constituit-o caietul de lucru! Ghidul elevului are un design interesant, formatul este ușor de manipulat, iar buna structurare a materialelor au făcut din el un instrument eficient și plăcut de lucru.”

Colegiul Național Ioan Slavici

 

Pentru oferta educațională Junior Achievement din acest anpentru clasele 0 – XII și pentru detalii privind înscrierea, profesorii pot accesa: www.jaromania.org.

 

Lasati un comentariu