Ciupercile „magice” ar putea avea beneficii asupra personalităţii

• publicat la: 30 septembrie 2011
Ciupercile „magice” ar putea avea beneficii asupra personalităţii

Toate poveştile potrivit cărora ciupercile halucinogene îţi deschid mintea ar putea avea un sâmbure de adevăr, susţin oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii din Statele Unite au descoperit că psilocibina, drogul găsit în ciupercile halucinogene, poate îmbunătăţi un aspect al personalităţii celui care le mănâncă: acesta poate deveni mai deschis şi mai pozitiv.

În studiul efectuat, 60% dintre voluntarii cărora le-a fost administrată psilocibina au afirmat că substanţa a avut efecte pozitive asupra persoanlităţii lor, iar acestea au durat aproximativ un an. La experiment au participat 51 de persoane, care au petrecut mai multe serii de câte opt ore, întinşi şi legaţi la ochi, ascultând muzică în căşti. Într-una singură din acele serii le-a fost administrată psilocibina, însă voluntarii nu au ştiut în care.

„Studiul arată că psilocibina chiar schimba un domeniu al personalităţii, strâns legat de imaginaţie, sentimente, idei abstracte sau estetică, creativitatea în general”, a afirmat unul dintre specialişti, precizând că oamenii nu ar trebui să încerce acest lucru acasă.

sursa libertatea.ro

Lasati un comentariu