Cluj, capitala gastronomică a Transilvaniei

• publicat la: 6 septembrie 2011
Cluj, capitala gastronomică a Transilvaniei

Polus Center va găzdui în acest weekend Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Atracţia campionatului va fi stabilirea recordului internaţional prin prepararea a 1.500 de porţii de stifado, o mâncare tradiţională grecească.

Cluj-Napoca va deveni, pentru trei zile, în intervalul 9-11 septembrie, capitala gastronomică a Transilvaniei. Din regalul gastronomic nu vor lipsi, evident, demonstraţiile de artă culinară pe scenă, degustările de preparate specifice în toată Europa, dar şi de vinuri, concertele muzicale şi multe surprize. Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc la Centrul Comercial Polus Center din Cluj-Napoca.

Bucătari de renume

Manifestarea se adresează atât bucătarilor profesionişti, care au participat şi la alte competiţii şi au experienţă, cât şi amatorilor care gătesc din plăcere.

La Polus îşi vor arăta măiestria în „ale gătitului” maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional precum: Burc Tuncel, specialist în bucătăria modernă, Reuven Harel, preşedintele de onoare al Asociaţiei Bucătarilor din Israel, Jyrki Yli-Uotila din Finlanda, Cornelia Ghişoi, Lady Chef de România şi mulţi alţii.

Aceştia vor face demonstraţii culinare pe scenă. „Sâmbătă se va desfăşura competiţia de Preparate Culinare Reci, unde concurenţii îşi vor expune bucatele în faţa juriului, iar duminică, concursul de gătit în aer liber, unde toţi bucătarii vor găti, la faţa locului, la ceaun, grătar sau plită”, spune Laura Stanomir, office manager la Asociaţia Culturală „Euro Est Alternativ”.

Campionatul va fi deschis vineri, la ora 16.00, iar din program nu vor lipsi o degustare de vinuri, un concert de jazz şi un gastro show oferit de maeştrii bucătari din ţară. Sâmbătă şi duminică, programul începe în jurul orei 10.00 şi se va termina în jur orei 22.00.

Vor să bată un record mondial

Principala atracţie a evenimentului va fi depăşirea recordului internaţional. Se vor găti 1.500 de porţii de stifado, un preparat tradiţional grecesc, pregătit de maestrul Tibi Kiss împreună cu alţi 20 de bucătari. „Mâncarea pentru record va fi oferită publicului, ca şi în anii precedenţi, iar după ce jurizarea se va termina, clujenii vor putea degusta din preparatele pregătite de concurenţi”, adaugă Laura Stanomir.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu