Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015

• publicat la: 7 March 2012
Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că oraşul îşi va depune candidatura pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

Radu Moisin a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că documentaţia pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului va fi depusă de Primărie până la 1 mai.

“Începând de marţi, Primăria Cluj-Napoca începe demersurile pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2015, acordat de Forumul European al Tinerilor şi experţi ai Comisiei Europene. Documentaţia va fi depusă până la 1 mai la Bruxelles, iar în toamnă se va anunţa câştigătorul. Atuurile Clujului sunt mărimea oraşului şi faptul că un procent ridicat de tineri locuiesc aici. Un astfel de titlu va duce la creşterea notorietăţii municipiului pe plan european, la atragerea de finanţări europene pentru programe de tineret şi la dezvoltarea implicării tinerilor în viaţa comunităţii. Va fi nevoie de un efort comun al autorităţilor, al ONG-urilor pentru tineret, al organizaţiilor studenţeşti”, a spus Moisin.

Potrivit acestuia, titlul de Capitală Europeană de Tineret a fost acordat prima dată în anul 2009 oraşului Rotterdam, urmând apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor şi Salonic în 2014.

Proiectul va fi derulat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu un ONG care a câştigat proiecte cu finanţare europeană privind dezvoltarea locală şi regională.

Farkas Andras, reprezentantul ONG-ului respectiv, Pont, a declarat, la rândul său, în aceeaşi conferinţă de presă, că titlul va fi “un bun instrument pentru promovarea imaginii municipiului Cluj-Napoca”.

sursa money.ro

“Nu pornim de la zero, există foarte multe programe pentru tineri în Cluj-Napoca. Trebuie doar o centralizare mai bună a proiectelor. Titlul de Capitală Europeană de Tineret este un instrument pentru promovarea imaginii Clujului în Europa şi oferirea de perspective tinerilor ca să trăiască la municipiu.

Lasati un comentariu