A început întâlnirea naţională a Tineretului Catolic din România la Cluj-Napoca

• publicat la: 23 iulie 2015
A început întâlnirea naţională a Tineretului Catolic din România la Cluj-Napoca

Atmosferă de intensă efervescenţă spirituală la Sediul Episcopiei de Cluj-Gherla, în după-amiaza de miercuri, 22 iulie 2015, la deschiderea oficială a Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic, în prezenţa a aprox. 2000 de tineri, 100 de preoţi, zeci de persoane consacrate din întreaga ţară. De asemenea, la INTC participă şi grupuri de tineri din afara ţării: Franţa, Italia, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

În preajma momentului programat pentru deschiderea INTC, sute şi sute de tineri soseau din toate diecezele şi eparhiile Bisericii Catolice de rit bizantin şi latin, fiecare cu propria bucurie, cu propria culoare şi lumină în suflet, culori care puse împreună au creat un curcubeu minunat ce poartă numele tinereţe!
Reprezentanţi ai eparhiilor şi diecezelor prezente, cu flori în mâini şi zâmbete pe chipuri, urmând semnul de biruinţă al Crucii lui Hristos, împreună cu Episcopii lor, au intrat în procesiune pe platoul din curtea Episcopiei unde se află podiumul central al INTC 2015.

La momentul deschiderii oficiale INTC 2015, au participat Ierarhii: PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti, şi PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, gazda evenimentului. Totodată, Purtătorul cheilor oraşului Cluj-Napoca şi demnitari oficiali, artişti de renume de muzică populară şi tineri iubitori de cântec şi armonie, cu toţii şi-au dat mâinile pentru a face să strălucească soarele răsărit deasupra Clujului, deşi era spre seară – lumina fericirii izvorâtă din suflete pline de credinţă.

Programul a fost prezentat de către Pr. Daniel Avram, consilier eparhial şi de reprezentanţii ASTRU-Cluj. În primele momente, Pr. Daniel a adresat un salut de bun-venit tuturor tinerilor, „în Eparhia de Cluj-Gherla, în oraşul din inima Transilvaniei, Cluj-Napoca, în Capitala Europeană a Tineretului 2015, în grădina Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla unde odinioară, în răcoarea serii, se plimba întâiul Cardinal al Neamului Românesc, Iuliu Hossu! Bine aţi venit la INTC 2015, Cluj-Napoca!”

integral pe napocanews.ro

comentarii

de monica la 25 iulie 2015 - 11:01

Cine participa din Carei ?

Lasati un comentariu