Prăbuşirea zonei euro ar putea aduce războiul în Europa

• publicat la: 16 septembrie 2011
Prăbuşirea zonei euro ar putea aduce războiul în Europa

Ministrul polonez de Finanţe, Jacek Rostowski, a avertizat asupra producerii unui război pe continent în următorii zece ani dacă zona euro se prăbuşeşte, relatează EUObserver. El a făcut aceste declaraţii miercuri, la Strasbourg, în faţa europarlamentarilor, pe care i-a avertizat că trebuie să acţioneze rapid pentru a preveni un pericol major pentru UE.

Referindu-se la un raport recent intitulat „Prăbuşirea zonei euro – consecinţele”, realizat de gigantul financiar   elveţian UBS, el a declarat: „Fără îndoială suntem în pericol. Europa este în pericol”.

Documentul UBS, o instituţie cunoscută pentru analizele sale sobre, a avertizat că din punct de vedere istoric, uniunile monetare nu se prăbuşesc fără un război civil sau alte forme de reacţii autoritare.
Ministrul polonez a mers până la a avertiza asupra dublării ratei şomajului în doi ani „chiar şi în ţările bogate”.

El şi-a încheiat declaraţia relatând o conversaţie recentă cu un vechi prieteni care conduce în prezent o bancă mare. „Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Ştii, toate aceste şocuri politice, economice, ar fi foarte neobişnuit ca în următorii zece ani să evităm un război. Un război doamnelor şi domnilor. Mă gândesc într-adevăr să obţin carte verde pentru copiii mei în Statele Unite”, a conchis ministrul.
sursa Jurnalul Naţional

Lasati un comentariu