Sek Kristof,speranţa tenisului de masă careiean

• publicat la: 21 septembrie 2011
Sek Kristof,speranţa tenisului de masă careiean

Sek Kristof,produsul şcolii careiene de tenis de masă dezvoltate de Mircea Podoabă a părăsit acum câteva zile Careiul.Performanţele obţinute de-a lungul celor şase ani, în care a fost iniţiat şi antrenat de Mircea Podoabă, nu au rămas neobservate.Un onorabil loc V la Campionatul European de tenis de masă pentru minicadeţi,desfăşurat la Strasbourg la sfârşitul lunii august,i-a deschis noi perspective iar nouă,careienilor,ne-a oferit motiv de mândrie.

Astfel,începând din acest an şcolar îşi va desăvârşi pregătirea la LPS „Nicolae Rotaru” CSS Constanţa, unde îl va întâlni pe careieanul Alin Măran.

Înainte de plecare,sportivul Sek Kristof a acceptat să ne ofere câteva date despre activitatea sa de până acum de la Clubul Elevilor Tapo Carei.

S-a născut la  21 februarie 1999 şi a început tenisul de masă de la vârsta de 6 ani.

Primele rezultate ?

La diverse competiţii pe plan local,iar pe plan naţional, in 2007 am fost Campion Naţional cu echipa alături de Toth Mark şi Măran Alin.

Cât timp aloci pregătirii ?

In timpul anului şcolar câte 3 ore zilnic,iar sâmbăta şi in vacanţă, câte 6 ore.

Ce poţi să ne spui despre colegii tăi?

In Carei am avut colegi foarte buni,de la care am avut ce invăţa,o generaţie cu  6 – 7 ani mai mare (Pink Mark,Bede Domokos,Branişte Alexandru) dar şi generaţia mea(Toth Mark,Măran Alin,Grad Anca) impreună cu care am avut multe satisfactii profesionale,cucerind multe medalii si cupe,fiind  impreună atât la bine cât şi la rău.

Cele mai bune rezultate?

Calificarea de nenumărate ori la top 12,locul 3 naţional la categoria mea de vârstă,iar recent locul V la Campionatul European de Minicadeţi din Franţa.

Cum a fost la Euro Minichamps din Strasbourg?

M-am acomodat destul de greu,dar mi-am revenit pe parcurs,obtinând locul V.

Până unde vrei să ajungi cu tenisul?

Aş dori să devin jucător profesionist şi să fiu component al Lotului Naţional.

Cum ţi se par condiţiile din Carei?

Având in vedere că am inceput tenisul intr-o sală de clasă cu 2 mese,iar acum facem antrenamentele intr-una dintre cele mai moderne  Săli de tenis de masă din România,cred că asta spune totul.Datorită antrenorului Mircea Podoabă avem acum  o sală renovată,cu 8 mese performante,robot,aer condiţionat şi  o echipă inimoasă care se ocupă de pregătirea copiilor.

Ce sport iti mai place in afară de tenisul de masă?

îmi place fotbalul,inotul şi mersul pe bicicletă.

Cum merge şcoala?

Cu şcoala mai modest,deoarece mă pregătesc şi mă concentrez pentru tenis.

Ce ştii despre noul tău club din Constanţa?

Ştiu că este un Centru Naţional de pregătire,este un club mare cu antrenori şi jucători  profesionişti,iar acolo este şi fostul meu coleg din Carei ,Alin Măran.

Ce poţi să ne spui despre  antrenorul tău ,Mircea Podoabă?

Despre  Mircea ‘ bacsi?? Un antrenor foarte sever la antrenamente şi foarte prietenos  in afara sălii,căruia ii pot mulţumi pentru absolut tot.Stie ce vrea să facă cu noi !  Totdeauna ne spune că in sala de tenis(la antrenamente) trebuie să ne comportăm ca la Biserică!

Antrenorul Mircea Podoabă,prezent şi el la discuţie,a dorit să menţioneze că ” Sek Kristof este cel mai mare “produs” al şcolii de tenis de masă din Carei,si are toate ingredientele pentru a ajunge un jucător profesionist dar va trebui să adauge  multă, multă muncă şi seriozitate pentru că talentul l-a primit de la Dumnezeu”.

Sek Kristof,îţi  dorim mult succes în această nouă etapă a vieţii şi aşteptăm să consemnăm noi şi noi succese pe care sigur  le vei obţine la viitoarele competiţii la care vei participa!

redacţia

comentarii

de oho ho la 21 septembrie 2011 - 16:46

ce serios esti mircea ..BRAVO TATA dai LECTIIIIIIIIIIIIIII la cei care au ingropat FOTBALU ..KAIZER ..pINTER

de kovacs antal (puha) la 21 septembrie 2011 - 18:59

felicitari lui kristof si mircea!

de careianu la 21 septembrie 2011 - 19:33

FELICITARI Mircea Podoaba si elevilor tai!
Cel mai bun exemplu care arata ca trebuie sa vrei in primul rand sa faci ceva ca apoi sa reusesti!Din centrala parasita a facut o sala moderna de sport.Multa munca,putine povesti si multe rezultate!Succes in continuare,suntem mandri ca esti careian!!!

de ggaabbii la 21 septembrie 2011 - 21:02

camin-victoria 8-1?

de Tanarul din Carei la 21 septembrie 2011 - 21:31

Bravo Felicitari!!! Sper ca in Carei sa reinvie toate sporturile
care au fost uitate handbalul atletismul si toate sporturile

de bogdan la 22 septembrie 2011 - 08:24

bravo copiilor si felicitari mircea. munca si seriozitatea isi arata roadele.

de independentul la 24 ianuarie 2012 - 20:23

de ce nu se face nimic cu tenisul de masa din moment ce sint rezultate si atitia copii talentati,care sub indrumarea lui Mircea pot ajunge departe si pot face reclama buna orasului Carei atit in tara cat si in strainatate.Ce fac autoritatile locale ? Dorm ?

de edina la 24 ianuarie 2012 - 23:07

iar ei (ele, autoritatile) fac ce fac de mult. adica nimic.

de fan TAPO la 25 ianuarie 2012 - 12:23

cu tenisul de masa nu se poate face cum se face la fotbal unde banii ajung in alte buzunare mereu prea goale pentru unii!!!mircea podoaba e un OM cinstit si se ocupa cu copii din pasiune nu pentru ciordit sume de bani! BRAVO MIRCEA!!!

Lasati un comentariu