A murit inventatorul iPhone, iPod şi iPad. iSad…

• publicat la: 6 octombrie 2011
A murit inventatorul iPhone, iPod şi iPad. iSad…

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai secolului trecut, co-fondatorul Apple, a murit în urmă cu câteva ore. „Steve Jobs, 1955-2011“ şi o poză alb-negru, asta afiează pagina  principală a Apple.com. Inventatorul iPad, iPhone şi iPod, Steve Jobs a schimbat viziunea intregii lumi asupra computerelor personale si a pus bazele unuia dintre cele mai mari imperii ale tehnologiei moderne.

Speculaţiile de la baza problemelor sale de sănătate din ce în ce mai grave s-au adeverit. Cancerul  a fost nemilos cu geniul Apple, transformându-l, în opt ani, dintr-un bărbat puţin plinuţ în omul aproape ca o umbră care şi-a dat demisia din funcţia de CEO al Apple, în 24 august. ADEVĂRUL aminteşte că legendarul manager lupta din 2003 cu o formă rară de cancer pancreatic. A suferit, după cum afirmă ANTENA3, o operaţie pentru îndepărtarea cancerului pancreatic în 2004, şi-a transplantat un ficat în 2009, şi şi-a luat mai multe concedii de odihnă pe perioade mai lungi.

Părea că învinsese boala. Anunţul din 24 august 2011, cu privire la retragerea sa din funcţiile executive de la Apple a fost un şoc. De atunci se pare că starea sa de sănătate s-a deteriorat cu repeziciune. „Apple a pierdut un geniu visător şi creativ, iar lumea a pierdut o persoană minunată. Cei dintre noi care au avut norocul să îl cunoască şi să lucreze cu Steve au pierdut un prieten  drag şi un mentor inspirator.

Steve a lăsat în urmă o companie  pe care numai el o putea construi, iar sufletul său va fi mereu fundaţia Apple”, scrie pe site , de unde citează şi JURNALUL NAŢIONAL. Reacţiile n-au întârziat. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a spus că-i va fi „imens“ de dor de Steve. CAPITAL îi anunţă pe cei care doresc să transmită un mesaj de condoleanţe că o pot face la adresa rememberingsteve[at]apple.com, pusă la dispoziţie de Apple.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu