Consorţii regionale pentru invăţământ şi piaţa muncii

• publicat la: 28 octombrie 2011
Consorţii regionale pentru invăţământ şi piaţa muncii

Sala mare a Palatului Administrativ Satu Mare a găzduit joi conferinţa finală a proiectului Consolidarea capacitătii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Nord Vest. Conferinţa finală s-a remarcat ca activitate de importanţă majoră pe agenda consortiilor regionale, având ca scop analiza rezultatelor proiectelor, diseminarea bunelor practici rezultate din implementarea lor, formularea de concluzii si recomandări privind rolul consorţiilor in perspectiva realizării unei mai bune corelări a Invăţământului Profesional si Tehnic si a Invatamantului Superior cu cererea de pe piata muncii, respectiv cresterea gradului de ocupare a tinerilor pe piata muncii.

La conferinta de final a proiectului au luat parte subprefectul Pataki Csaba, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă Satu Mare, Gheorghe Tilibasa, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Muncă Bihor, Dorel Drăghici, reprezentantul Inspectoratului Scolar din Bihor, Florin Mielut, coordonatorii proiectului si reprezentanti ai institutiilor aflate în consortiu.

Managerul de proiect, lectorul universitar dr. Rodica Mocan a prezentat pe scurt modul în care a fost conceput proiectul, obiectivele si finalitatea acestuia precum si institutiile implicate. Proiectul regional este o initiativă a Universitătii Babes-Bolyai din Cluj Napoca si este implementat prin trei centre specializate în asocierea cu doi parteneri transnationali, respectiv doi parteneri nationali. Judetele implicate în proiect sunt Cluj, Bihor, Bistrita-Năsăud, Maramureş, Sălaj si Satu Mare.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu