Rezultate bune pentru Jandarmii sătmăreni

• publicat la: 30 octombrie 2011
Rezultate bune pentru Jandarmii sătmăreni

Numărul infractiunilor constatate de jandarmii sătmăreni a crescut fată de anul trecut cu aproape 14%, arată bilantul făcut public joi de conducerea Jandarmeriei. În schimb, numărul amenzilor a scăzut, oamenii legii alegând în majoritatea cazurilor să prevină decât să sanctioneze. Nu mai putin de 166 de fapte de natură penală au fost constatate în primele nouă luni ale acestui an de cadrele Inspectoratului Judetean de Jandarmi Satu Mare, în crestere cu 13,7% fată de aceeasi perioadă a anului trecut.

Dintre faptele de natură penală 54 au fost constatate în mod independent si 112 în comun cu politia. Statistica arată că fată de anul trecut cresterea infractionalitătii este vizibilă în mediul rural si nu la orase. În timp ce infractiunile sunt în crestere, amenzile aplicate au scăzut. Pe de altă parte, în privinta procesului de reorganizare a institutiei militare, conducerea IJJ Satu Mare a mentionat că în total 30 de persoane au fost disponibilizate începând cu 1 septembrie, 40% fiind chiar din operativ.

În perioada următoare, jandarmii vor actiona intens pe linie de prevenire a furtului de material lemnos de taierea si transportul ilegal al brazilor avand in vedere sărbătoarea Crăciunului care se apropie.

Lasati un comentariu