Situaţie tensionată la AVPS Carei

• publicat la: 8 octombrie 2011
Situaţie tensionată la AVPS Carei

Deşi  Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Carei  a avut loc in a doua parte a lunii septembrie, ecourile sale persistă încă. Sedinţa din 17 septembrie  a fost una controversată,majoritatea membrilor considerând-o nestatutară.Potrivit celor menţionate in Statut ,capV Dispoziţii finale,se precizează că „dacă la prima convocare a adunării generale nu se poate realiza majoritatea,a doua reuniune se va ţine in prezenţa delegaţilor interesaţi,după un interval de cel puţin 7 zile de la prima reuniune nestatutară,chiar dacă nu este intrunită majoritatea„.Ori,şedinţa Asociaţiei a avut loc deşi  nu erau intruniţi jumătate din membrii,convocându-se a doua oară după un interval de 10 minute.

Adunarea Generală Extraordinară a fost convocată de către Viorel Năstăsescu, preşedintele AVPS Carei.Conform datelor furnizate de către acesta,la ora actuală AVPS Carei are peste 380 de membrii cotizanţi pescari şi peste 100 de membrii cotizanţi vânători.În sală, la ora începerii şedinţei, nu erau mai mult de 60 de persoane.

Problemele existente in sânul acestei asociaţii nu sunt recente,şedinta din martie fiind de asemenea una contestată de mai mulţi membrii.După cum am menţionat şi in articolul scris in urma acelei şedinţe,au existat o serie de divergenţe intre conducerea asociaţiei şi reprezentanţii pescarilor.Lipsa de transparenţă a echipei de la conducere,în toate activităţile întreprinse, este aspectul cel mai deranjant pe care il contesta pescarii asociatiei.

Pe ordinea de zi afişată la sediul Asociaţiei figura Raportul de activitate,Alegeri şi Organizarea grupelor de vânători şi Pescari.

Dupa ce s-a dat citire situaţiei financiare actuale a AVPS,inainte de a trece la alegerile prevazute,preşedintele Năstăsescu a  propus excluderea lui Erdei Ioan din asociaţie,invocand grave abateri disciplinare in activitatea acestuia.

Potrivit celor declarate de Erdei Ioan,fost coordonator piscicol, data desfăşurării şedintei nu a fost suficient şi la timp  mediatizată,mulţi dintre membrii cotizanţi ai Asociaţiei neavând cunoştinţă despre ea.

Tot dânsul afirmă că pe fondul unor descoperiri făcute in ultima perioadă de timp, din care reiese prejudiciul adus Asociaţie de-a lungul anilor de chiar conducerea acesteia, a fost regizată excluderea sa.”Mulţi dintre cei care au participat la şedinţă nu sunt membrii cotizanţi dar au fost constrânşi să participe.Mai mult, la alegerea Consiliului  Asociaţiei au fost propuşi şi aleşi membrii care nu intrunesc condiţiile prevăzute în Statut,precum cea de vechime.Unii nici nu au intrunit numărul de voturi necesar,după cum aţi auzit atunci,ca mai apoi să figureze pe lista membrilor Consiliului.’ afirmă Erdei Ioan.

Afirmaţiile grave din parte celor două tabere  a dus la existenţa unei atmosfere incendiare pe tot parcursul şedinţei. Unul dintre vorbitori, dr.Budău Călin şi-a exprimat nedumerirea in ce priveşte situaţia contradictorie in care se află preşedintele, care in şedinta din martie scotea in evidenţă rezultatele excepţionale ale lui Erdei Ioan în combaterea braconajului  pentru ca acum acesta să fie catalogat drept cel mai mare braconier şi să fie propus spre excludere.

Erdei Ioan prezintă documente care atestă faptul că de-a lungul ultimilor ani s-au făcut o serie de ilegalităţi,atât la incasarea sumelor aferente eliberării permisului de pescuit cât şi la modalitatea de plată a unor persone angajate.

Potrivit lui Erdei , sumele incasate  pentru permisul de pescuit  difera de la o persoana la alta si nu corespund cu suma legal stabilita.

Pentru lacul de la Ianculeşti, Erdei Ioan susţine că au contribuit 59 de persoane pentru a-l reamenaja şi a-l pune la punct iar acum accesul la lac i-a fost restricţionat.”Am reuşit să facem un drum de acces ,să facem o serie de amenajări,avem chiar şi pagină de internet iar acum,când e  pus la punct se urmăreşte instrăinarea lui.Accesaţi www.lacianculesti.ro şi la secţiunea Lucrări se vede cine a contribuit” .

In replică, preşedintele Viorel Năstăsescu susţine că cele afirmate de Erdei Ioan sunt aberaţii,realitatea fiind cu totul alta.

In calitatea sa de coordonator piscicol profita şi abuza, confisca şi valorifica peşti din recolta unor pescari.Am  date că pe valea Ierului ar fi pretins 3 ştiuci de 1 kg dar practica şi braconaj piscicol.Acestea sunt motivele pentru care am solicitat  excluderea sa” a afirmat preşedintele Năstăsescu in discuţia purtată cu noi.

Acelaşi interlocutor menţionează că lacul de la Ianculeşti a fost reamenajat cu sprijinul vânătorilor dintre care ii menţionează pe Chira Cristian,Bertici Stefan,Pavel D-tru şi Nuna Cristian.”La preluarea lacului de la Primăria Carei acesta era intr-o stare deplorabilă iar noi am reuşit să îl reamenajăm deşi am obţinut concesiunea doar pe trei ani.”

Pentru rezolvarea divergenţele apărute în cadrul AVPS Carei,peste 30 de membrii au solicitat în scris ajutorul forurilor superioare de la AGVPS Bucuresti prin intermediul  unei adrese scrise.Potrivit unor surse, în cursul zilei de ieri a existat un control din partea Asociaţiei Judeţene a pescarilor,care încearcă să facă lumină în acest caz şi să detensioneze situaţia existentă.

Lacul Ianculeşti  a fost concesionat AVPS Carei în urmă cu trei ani,de atunci existând solicitări de preluare din partea unor persoane din alte localităţi.În ultima perioada a devenit un punct de atracţie atât pentru pescari cât şi pentru viitori investitori care prevăd o posibilă sursă de profit.Taxa pentru o zi de pescuit pe lac este de 50 de lei pentru o persoană.

redactia

comentarii

de Pescarul Amarat la 9 octombrie 2011 - 05:24

In sfarsit un articol care reflecta hotiile savirsite de catre cei care conduc acest SRL-u,de ani de zile.Asteptam cu nerabdare reactii din partea autoritatilor statului.Acest presedinte se comporta ca pe propria lui plantatie.Care Statut?se lauda la toti cei care sant dispusi sa-l asculte ca este ales presedinte pe viata ca Ceausescu,chiar asa sa fie??Unde este Democratia??

de Erdei Ioan la 9 octombrie 2011 - 05:49

Dle presedinte,nu te face ca ploua!Acel tov.care m-a reclamat pe Valea Ierului se numeste Matioca este din Portita,in decurs de doua luni a fost amendat de trei ori de catre Jandarmi.Ultima data l-am gasit in cursul lunii iulie cu stiuci sub dimensiune,pesti au fost eliberati in mediul lor natural iar permisul a fost retinut si predat Dmitale.Dar disperat sa gasesti pe cineva sa dea declaratii impotriva mea l-ai gasit pe acesta sai pui vorbele in gura si sa spuna ca am confiscat pestii.Vezi ca minciuna are picioare scurte,sper sa poti demonstra cele declarate,intru-cat eu nu eram singur si pot dovedi cele expuse.

de Erdei Ioan la 9 octombrie 2011 - 05:55

In legatura cu valorificatul pestilor,doresc adresa punctului de lucru,nu de alta dar sa stiu unde sa ma duc sa colectez banii.Mai bine ai spune tu unde ai dus pestii confiscati de la braconierii din Berveni!!Fara minciuni ca eram de fata si iti aduc aminte ca i-ai dus cu mine,acum te intreb cine comercializa pestii?Macar pe ultima suta sa ai un pic de bun simt.

de Erdei Ioan la 9 octombrie 2011 - 06:06

Vorbesti Dle presedinte de abuzuri.Da intradevar s-au comis multe abuzuri,dar ai uitat sa spui ca abuzurile le-ai comis chiar tu.Ai afirmat in nenumarate randuri ca faci ce vrei ca oameni sant prosti,nu-i bagi in seama.Dar uite ca oamenii nu sant chiar asa de prosti,au stiut sa te reclame pentru incasarea sumelor de bani abuziv.Ar fi cazul sa ne aduci la cunostinta rezultatul controlului facut de inspectorii Anpa saptamana trecuta,sa comunici pescarilor ca din cauza abuzurilor tale s-ar putea sa ramai fara apele date in administrare de catre Anpa.

de Erdei Ioan la 9 octombrie 2011 - 06:11

Ar fi cazul sa spui cum de ai reusit performanta sa promovezi in conducere persone apropiate tie care au fost propusi pentru excludere din asociatie.Sant acte depuse la asociatie in acest sens.

de Nemultumitul la 9 octombrie 2011 - 13:48

In acest articol nu vad nici o noutate, sunt persoane care au ajutat financiar lacul Ianculesti care apartine de AVPS Carei prin donatiile care leiau facut iarna din respect pentru D-ul Erdei dar se vede ca persoanele care vor sa faca ceva pentru aceasta asociatie sunt eliminati. Cum poate afirma acest tovaras patron ca D-ul Erdei a branconat, cind el in ultimii ani a luptat impotriva branconierilor fapt ce sa vazut si dupa efectivele de pesti. Oare nu chia acesta a fost problema care a adus la eliminarea lui,doar traim intro tara de hoti si sa mearga totul ca si inainte. DOMNILOR SE POATE BRANCONA!!!!!!!!!!!!!!

de DEACORD la 9 octombrie 2011 - 13:59

D-ule Nastasescu dumneata esti acela care in anii 1990 – 2000 ai fost sef la statia de pompare Berveni si zi de zi ai bagat plasele navoadele de pescuit in canalele mic si mare din Berveni?, daca da ma intreb ce cauta cel mai mare branconieri din zona la conducerea acestei asociatii si cum luptati impotriva colegilor branconieri. Sa va fie rusine. Daca ai avea un pic de respect fata de oameni ( ce stim ca nul aveti ) V-ATI DA DEMISIA.

de Coleg la SNIF. la 9 octombrie 2011 - 14:09

Viorele!!Si acum numai cu magarii te ocupi??Ai uitat ca asta faceai si la servici,si din aceasta cauza a trebuit sa pleci.Ai facut o miscare buna ca tiai dus si prietena cu tine la firma macar impreuna puteti face treaba.

de Porcu la 10 octombrie 2011 - 07:05

porcu´ asta de nastasescu
de mult trebuia bagat la puscarie!!!

de membru la 10 octombrie 2011 - 15:34

Urgent!!Audit financiar.O sa va cruciti ce au fost in stare sa faca.Nu degeaba vecinele contabilei o barfesc.

de pamacs la 10 octombrie 2011 - 19:26

fotografi foarte reusite despre cele doua tabere; tabara pescarilor tineri sitabara vinatorilor batrini din pacate batrini sint mai multi oare dece?

de Abuz. la 12 octombrie 2011 - 13:17

Acest tov.presedinte a incasat sume colosale pentru canal mare si canal mic in baza unui protocol fara valoare,iar pescarii au fost obligati sa platesca cu toate ca puteau sau pot pescui pe baza permisului Anpa care costa 30 lei sau pentru pensionari gratuit.Cam asa intelege presedintele sa faca bani pe spinarea oamenilor pentru salariile secrete si nesimtite.Sa-ti fie rusine.

de dan la 3 noiembrie 2011 - 17:31

domnului de Snif si celorlalti revolutionari.Daca d-nulNastasescu ar fi incasat sume exorbitante,cum cred altii,atunci n-ar sta int-un bloc amarat cu mama lui.Tot ce se scrie sunt niste aberatii ale unor oameni nevertebrati(fara coloana),invidiosilor!!!!!

de ene viorele la 12 noiembrie 2011 - 17:45

Au spus-o si cei din Dacia care au lucrat cu tine la”pompe”cum prindeati ani la rand pestii cei mari pe canalul Homorod cu plasele oglinda si la paletele stavilarelor si au mai spus ca esti tare smecher,mai SEFULE!!!

de onut la 12 noiembrie 2011 - 17:55

Ma viorel ce-mi faci tu mie!Nu prind nici un peste de cand mam pensionat.dracu sa te ia! cu braconerii tai!1

de rembik berveni la 12 noiembrie 2011 - 18:00

le-ai luat si la lucacenari pescaria satului si ti-ai facut balta privata.
Nu te temi de d-zeu?Ai dus excavatoru numa pe balta ta si canalul ce da la ea
lasand celelelte canale ca vai de ele,si pline de hinar si fara peste.

de rembik la 12 noiembrie 2011 - 18:03

le-ai luat si la lucacenari pescaria satului si ti-ai facut balta privata.
Nu te temi de d-zeu?Ai dus excavatoru numa pe balta ta si canalul ce da la ea
lasand celelelte canale ca vai de ele,si pline de hinar si fara peste.

de revoltat la 12 noiembrie 2011 - 18:25

Ai incurajat tiganii din Berveni si pe alti sa arunce deseuri de gunoaie pe drumul de piatra dinspre Ura sa isi sparga pescarii anvelopele bicicletei motoretei si de la masina cand mergeam la pescuit la canal mic

de revoltat la 1 ianuarie 2012 - 14:39

Domnilor satmareni de la AJVPS SI APS nu va lasati in 2o11 dusi de nas de Nastasescu si reminiscentele acestui individ ,iesiti la inaintare pe asa zisele canale a lui, Mic si Mare-Berveni,si Crasna locurilor;poate doar asa noi pescarii sportivi careieni, vom fi protejati de multiplele braconaje ce se practica aici anual.

de peter la 2 martie 2012 - 19:29

Domnilor cat mai dureaza tot circul asta,puneti o data punctul pe I si trimiteti-l pe mosu ala in clubul pensionarilor sa joace sah,ca a furat deja destul!!As vrea sa vad si eu o poza cand a populat canalul mare Berveni daca le taxeaza pe pescari..Eu zic sa va alaturati la dr.Budau ca dansul stie ce face si macar e un om sincer de treaba,aveti incredere in el no sa va para rau!

Lasati un comentariu