Succes senzaţional pentru România! Ne-am păstrat titlul mondial la spadă feminin!

• publicat la: 16 octombrie 2011
Succes senzaţional pentru România! Ne-am păstrat titlul mondial la spadă feminin!

Echipa feminină de spadă a României, formată din Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu, a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorul de 27-26, reprezentativa Chinei. Victoria a venit în prelungiri, după „tuşa de aur” reuşită de Simona Alexandru!

Finala cu China a fost de un dramatism extraordinar. Chinezoaicele au condus de la început, desprinzându-se la un moment dat la 5 tuşe: 13-8. A fost rândul Simonei Alexandru să-şi intre în rol. Ea a recuperat, extraordinar, diferenţa, şi astfel, România a ajuns să conducă cu 15-14! la 16-16, pe planşă a intrat vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză, care a luptat ca în zilele ei bune, ducând scorul la 20-17 c u două reprize înainte de final. A făcut acest lucru cu preţul accidentării, imediat după ieşirea de pe planşă ei fiindu-i aplicată. pe mâna de tragere, cea stângă, o pungă cu gheaţă!

În penultimul act, Loredana Dinu a reuşit să apere diferenţa de pe tabelă şi, astfel, am intrat în ultima repriză cu Simona Alexandru în rol de purtător de vise. Au fost trei minute de chin, în care asiatica a atacat în valuri şi a reuşit chiar să egaleze în finalul meciului! 26-26 a fost scorul cu care s-a încheiat timpul regulamentar. Intram în minutul de prelungiri în inferioritate! Adică dacă niciuna dintre scrimere nu reuşea să puncteze, atunci victoria ar fi revenit chinezoaicelor! Ştiind acest lcuru, Simona nu a stat pe gânduri şi i-a aplicat adversarei sale lovitura de graţie într-o explozie de bucurie a fetelor noastre! România este din nou campioană mondială la spadă feminin şi aceste fete de aur, Anca Măroiu, Ana Maria Brânză, Simona Alexandru şi Loredana Dinu merită toate laudele!

România şi-a păstrat astfel titlul mondial cucerit anul trecut, la Paris. În 2010, tricolorele – care au evoluat în aceeaşi formulă – învinseseră în finală Germania, formaţie pe care acum, în Italia, au eliminat-o în semifinale, cu scorul de 24-23. În sferturile de finală ale actualei ediţii, româncele eliminaseră Polonia cu 37-33, iar în turul doi trecuseră cu 45-3 de Marea Britanie. în primul tur au avut liber.

Aceasta e a treia medalie cucerită de spadasinele noastre la actuala ediţie a Mondialelor, după cele două medalii de bronz obţinute în urmă cu câteva zile de Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză. Acestea şi-au luat astfel o revanşă excepţională în faţa chinezoaicelor Na Li, respectiv Yujie Sun, care le stopaseră în semifinalele probei individuale.

sursa adevarul

Lasati un comentariu