A venit iarna în Maramureş: Ninsori în localităţile montane şi temperaturi sub zero grade Celsius

• publicat la: 15 noiembrie 2011
A venit iarna în Maramureş: Ninsori în localităţile montane şi temperaturi sub zero grade Celsius

Primele semne ale sosirii iernii în Maramureş s-au produs în noaptea de luni spre marţi, când în mai multe localităţi montane a nins, iar temperaturile au scăzut sub zero grade, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat că în ultimele ore în judeţ a fulguit în Borşa, Ocna Şugatag şi Budeşti s-au înregistrat ninsori slabe.

Pe DN 18, în Pasul Prislop s-a depus pe carosabil (pe tronsonul între km 154-180) un strat de zăpadă care măsoară  până la un centimetru.

În zona localităţii Petrova, drumarii societăţii care reabilitează acest sector au intervenit cu utilaje şi au împrăştiat 12 tone de material antiderapant.

Angajaţii secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare au răspândit cinci tone de material antiderapant pe DN 17C, la Vişeu de Sus.

Carosabilul pe DN1 C, E 58 şi DN 18 B este uscat, iar carosabilul DN 18 Baia Mare – Pasul Gutâi este umed între kilometrii 27-38. La Sighetu Marmaţiei carosabilul DN 18 şi DN 19 este uscat.

Ninsoare slabă a fost semnalată în localităţile Borşa, Ocna Şugatag şi Budeşti. Temperaturile de minus 6 grade Celsius la Cavnic şi minus 3 grade Celsius la Ocna Şugatag au favorizat formarea poleiului pe DJ 184 şi DJ 109F.

sursa antena3

Lasati un comentariu