Canicula bate la uşă

• publicat la: 5 iulie 2015
Canicula  bate la uşă

Începând de duminică, în toată ţara se anunţă temperaturi deosebit de ridicate.  Potrivit estimării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sunt aşteptate temperaturi ce vor depăşi  33-34 de grade în Muntenia, Moldova, Banat şi Crişana.   În zonele de câmpie din România, de luni se  anunţă temperaturi de peste 37 de grade Celsius la umbră.

În Banat, vor fi medii regionale ale maximelor de 30 – 33 de grade, iar de miercuri vor fi maxime, în medie, în jurul valorii de 34 de grade. Temperaturile minime vor crește la rândul lor până la valori medii de 18 – 19 grade. De luni până joi, sunt așteptate averse în general slabe cantitativ.

Și în Crișana, de miercuri, vor fi maxime, în medie regională, de 33 – 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 17 – 18 grade.

Săptămâna viitoare în Transilavania media temperaturilor maxime vor fi de peste 30  de grade, iar a celor minime, de 11 – 12 grade.

În Maramureș mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 32 de grade. Temperaturile nocturne vor ajunge până la medii de 15 – 16 grade.

Recomandari pentru perioada de canicula.

redacţia

Lasati un comentariu