Scrisoare deschisă către primarul municipiului Carei

• publicat la: 22 November 2011
Scrisoare deschisă către primarul municipiului Carei

În emisiunea televizată din data de 20.11.2011 şi difuzată  la TV 1 Satu Mare Samtel, primarul Kovacs Eugen face o succintă trecere în revistă a realizărilor de când este primar: terminarea Spitalului din Carei, renovarea Policlinicii, asfaltarea de străzi, renovarea castelului,cu remarca că, oraşul Carei va intra în circuitul turistic al judeţului Satu Mare  după terminarea lucrărilor la castel şi că acesta, împreună cu cetatea Ardud sunt finanţate din fonduri europene.

Uită să spună că oraşul Carei a fost şi este în circuitul turistic al judeţului nostru, făcând parte din traseul: Ţara Oaşului- cuptoarele dacice de la Medieşul Auriu- Mănăstirea Portăriţa – cea de la Ţeghea – monumentul lui Mihai Viteazu de la Moftinul Mic şi cel care simbolizează pacea de la Satu Mare din 1711 – cetatea Ardud – Satu Mare cu obiectivele turistice – Carei – Căpleni – localitatea Ady Endre – Mănăstirea Scărişoara Nouă.

Foarte interesant că în afara castelului Carei, mai aminteşte că oraşul Carei va fi important din punct de vedere turistic şi prin faptul că aici la Carei a studiat poetul Ady Endre la Liceul piarist, că se poate vizita localitatea de naştere a poetului amintit precum şi localitatea de naştere a lui Kolcsei Ferencz – autorul Imnului Ungariei şi că poetul Petofi Sandor a cunoscut-o pe viitoarea lui soţie aici la Carei.

Nu cred că dnul  primar nu cunoaşte faptul că în Carei, la Liceul piarist a studiat Simion Bărnuţiu şi Ioan Buteanu – revoluţionarii paşoptişti, că aici, la 10 mai 1919 a făcut o vizită regele Ferdinand cu regina Maria după întregirea ţării,apoi au plecat la Bekescsaba, că ilustrul om politic Iuliu Maniu s-a preocupat personal de instalarea autorităţii româneşti după Marea Unire, că în Carei turiştii pot vizita Monumentul Ostaşului Român – simbol al virtuţii ostăşeşti române pentru eliberarea ultimului oraş din ţara noastră la 25 octombrie 1944,că în apropiere de Carei,la Moftin a poposit marele voievod Mihai Viteazu,în 1601, cu armata sa şi care a primit sprijin din partea familiei Karolyi pentru aprovizionarea armatei cu alimente şi alte lucruri şi că strada pe unde a intrat în oraş se numeşte Calea Mihai Viteazu.

Nu a amintit nici faptul că la Moftin,aproape de Carei,groful Karolyi Sandor a încheiat Pacea de la Sătmar în 29 aprilie 1711, fără aprobarea Principelui Rakoczi Ferencz aflat în Polonia să ceară ajutor de la Petru I – ţarul Rusiei , etc.

Iată ,d-le primar de ce oraşul Carei este un oraş istoric şi cu toţii ne mândrim cu aceste fapte.

Mai ales în calitate de edil al oraşului , când vorbiţi şi faceţi propagandă turistică, vorbiţi şi despre toate acestea, nu numai despre ce vă convine d-voastră, nu faceţi o minimalizare sau trecere la tăcere a obiectivelor româneşti din Carei considerând că faptele românilor au fost făcute,, la munca de jos,, şi ca atare nu prezintă importanţă, ştiţi d-voastră la ce mă refer….

Nu uitaţi ,d-le Kovacs Eugen,că sunteţi primarul tuturor locuitorilor acestui oraş.

Cu stimă,

prof. Mihai Bertiean

comentarii

de udmr la 22 November 2011 - 14:19

da asta primaru udmr,asta venit la carei,nu nascuta aici si nu are de unde se stie ce a scris domnu profesor.

de emil la 22 November 2011 - 14:22

cam prostut primar v-ati ales

de careiean la 22 November 2011 - 16:24

Apoi Nicolae Jurj era mai bun? Ai citit cum “castiga” banii?

de careionline la 22 November 2011 - 16:30

“Nu cred că dnul primar nu cunoaşte faptul că în Carei, la Liceul piarist a studiat Simion Bărnuţiu şi Ioan Buteanu” – din păcate ar trebui să credeţi asta.

de youyou la 22 November 2011 - 18:20

Asta e un articol marca ciuta ilie&consoarta. Lamentabil.

de curios la 22 November 2011 - 18:59

cine e ciuta ilie?nu e putin lucru sa ai o marca

de roman la 22 November 2011 - 19:18

au aparut postacii de serviciu sa sara in apararea stapanului!!!!cum va mai rabda pamantul de nemernici??????daca nu va plac romanii si romania usa e deschisa.bine ca va plac banii romanesti pe care ii furati fara rusine!!!!!nu sunteti in stare nici sa vorbiti romaneste daca tot furati banii statului roman!!!!!!!!!!tot cu mana intinsa si jalba in protap umblati sau o bagati in buzunarele alrora!!!!!!!!!!!!!RESPECTELE noastre domnule profesor!nu trebuie sa ii lasam sa isi bata joc la infinit de noi!!!!!!!!!

de spic la 22 November 2011 - 20:25

daca numai atat aveti sa reprosati primarului… eu zic sa fie reales

de youyou2 la 22 November 2011 - 21:02

Ungurii sunt cea mai mare problema a statului roman. Pardon, Roman! Daca nu ar fi ungurii, saracul stat roman nu ar mai fi jefuit in halul asta: ar ramane cu base, boc, udrea, blejnar, iliescu, oprescu, constantinescu, vantu, diaconescu, nastase, becali, ciuta, etc. Si cu inca 10-15 milioane de romani-exemplu, care nu au furat niciodata in viata lor, si nici nu vor fura!!!

de adam la 22 November 2011 - 21:39

ungurii extremisti, care cauta sa provoace pe romani,chiar sunt problema cea mai mare a statului roman, pentru ca ataca insasi existenta acestuia. Din pacate, statul roman a facut legile in asa fel incat extremistii unguri sa nu poata fi pedepsiti. Daca in constitutie s-ar modifica acel articol care spune ca cetatenia romana dobandita prin nastere nu se poate pierde, ar exista imediat o baza legala pentru trimiterea peste granita a acelora care spun cu tupeu ca pentru ei 1 Decembrie e zi de doliu! Iar apoi ar lua aminte si altii si si-ar mai vedea de treburile lor, nu de autonomii pe criterii etnice si de turism numai pentru obiective unguresti etc.

de spic la 22 November 2011 - 21:57

Da adam frumoasa analiza: dar fara 1. Decembrie nu am avea “unguri extremisti” ca cetateni romani neloiali.
Eu cred ca fiecare are voie sa se simte mandru sau nu ca s-a nascut in Romania.(De fapt cunosc si multi romani care nu sunt mandrii de tara lor.)

Mai mult: Extremism conider obligativitatea patriotismului

de youyou2 la 22 November 2011 - 21:57

Ungurii extremisti sunt cea mai mare problema. Eliminati-i pe ei, si vom avea o tara atat de frumoasa. Nimeni nu va fura, nimeni nu va ciordi, nimeni nu va acuza pe altii ca fura. Ungurii sunt baza problemei! Cum va place sa schimbati subiectul, cand va face omul hoti!! Ca aia sunteti, niste hoti! Un roman cinstit nu exista!!

de vasile la 22 November 2011 - 23:47

Superb domnule profesor!

Bufonul din primarie, numit si Kovacs, a primit o lectie scurta de istorie. Totusi as indrazni sa scriu ca va inselati cu privire la un lucru. Domnul, daca pot sa ii spun asa acestui Kovacs, nu facea propaganda turistica ci propaganda electorala. Nu stiu cum de si-a uitat afisul. Cred ca acestea sunt deja pregatite si vor face apel la sentimentele nationaliste, precum domnia sa in emisiune.

Nu imi dau seama cand acesti oameni vor realiza ca traiesc intr-o nenorocita de Uniune Europeana in care granitele au disparut.

Cand oare vor vota oamenii in functie de competente si nu simpatii lingvistice? Daca ar fi in stare sa vorbeasca cateva limbi straine de circulatie internationala ar fi de admirat. Totusi, in aceasta situatie, Carei-ul mi-e teama ca va ramane cu oameni ai partidului si nu cu oameni care poarta un creier deasupra gatului.

Sincere condoleante intelectului aratat de Mr. Eugen.
Ati reusit sa dovediti din nou ca sunteti o fala goala cu minte usoara.

Respect.

de youyou la 23 November 2011 - 00:13

Daca nici acum nu stiti ca redactorii acestui ziar mereu se leaga de Mr. Kovacs, inseamna ca nu intelegeti rostul acestui ziar. Este evident faptul ca Ilicsut e frustrat ca nu are cuvant in fata primarului, si din cauza asta cauta sa il impunga pe unde prinde. Stai linistit Ilicsut, ca nu ai nici o sansa. Daca ai iesi tu primar, ar fi o catastrofa pentru orasul asta, ar fi ultimele zile ale acestui oras. Hoti mai mari sa nici nu vrei. Lumea stie ce invarti!

de youyou2 la 23 November 2011 - 00:13

Sunt de acord cu tine

de covaci la 23 November 2011 - 00:14

Toata lumea vede ca familia ciu are ciuda pe primar.

de covaci la 23 November 2011 - 00:17

Vreti primari romani? Ati innebunit? Pai uitati-va ce cinstiti sunt romanii: exemple concrete: iliescu, nastase, constantinescu, basescu, boc, udrea, diaconescu. Ca sa nu mai amintesc de marii baroni care au afaceri cu statul, aia fura de milioane de ori mai mult decat ungurii. Oare Problema principala a acestei tari este comunitatea de unguri? Oare daca scapam de unguri, tara va inflori? Daca la intrebarea asta raspunsul vostru e da, inseamna ca au reusit sa va indobitoceasca. Treziti-va oameni buni, astia sunt mai hoti decat prevede legea!

de marika la 23 November 2011 - 00:17

ai dreptate covaci!

de marika la 23 November 2011 - 00:18

Vedeti? Sunt din ce in ce mai multi care sunt de acord cu mine!

de marika la 23 November 2011 - 00:21

Hai ca am glumit, doar nu ma credeti atat de prost sa nu imi dau seama ca va veti prinde ca una si aceeasi persoana scrie aceste comentarii!

Insa ideea conteaza. Acesti oameni care scriu articole rautacioase la adresa romanilor vor doar ciolanul, nu va lasati pacaliti! Si ganditi-va ce bine va e cu alti romani cinstiti si de seama: boc, udrea, blejnar, base, ponta, antonescu crin! Astia or fi intruchiparea cinstei si a onoarei? Bucurati-va ca suntem macar asa cum suntem cu Kovacs Eugen! Cu altii am fi si mai rau!

de hahaha la 23 November 2011 - 05:58

dintre toti postacii de fapt postacul cu mai multe palarii nu am vazut de la nici unul sa recunoasca ca primarul nostru inca mai plateste datoriile la statul roman datorii pe care le-a facut prin evaziune fiscala.nu cred ca maghiarii din carei nu au oameni de valoare care sa ii reprezinte cu onor.ce scriu astia peaici sunt lingaii primarului evazionist.domnul profesor are dreptate si s-a referit strict la faptele primarului si nu la natia din care el se lauda ca face parte.cat priveste pe domnul ciuta va deranjeaza verticalitatea si corectitudinea lui.de ce nu veniti cu lucruri concrete asa cum vine domnia sa in sedintele pe care le vedem la televizor?

de florin la 23 November 2011 - 06:19

naspa ma marika,covaci si yooyou iu daca crezi ca nu vedem ca sunteti una si aceiasi persoana care posteaza la minut unu dupa altu…scuze unu si acelasi.meri ma si te culca poate iti vine mintea la cap.rau ii ca le faci rau la ungurii tai care nicicum nu seamana cu primaru tau pe care tot il pansezi aici doar doar mai astupi cate o gaura din care o facut.

de adam la 23 November 2011 - 07:04

spic, 1 Decembrie 1918 e un fapt istoric, oricat ar dori unii sa nu se fi intamplat. Iar faptul acela se refera la hotararea romanilor majoritari in Transilvania ca acest teritoriu sa se uneasca cu Romania. Nimeni nu e fortat sa traiasca intr-o tara care nu-i place. Si nu uita ca intre timp a mai venit si 1940 si al doilea razboi mondial. Dupa razboi, Yugoslavia si Cehoslovacia au expulzat pe ungurii care au comis crime in Backa si respectiv Slovacia impotriva nemaghiarilor. E drept, i-au expulzat la gramada, neselectiv si pe vinovati si pe nevinovati la un loc. Romania nu a facut asta, desi destui unguri au comis crime impotriva romanilor din 1940 pana in 1944, iar statul ungar a expulzat fara jena peste 200000 de romani. Nimeni nu i-a provocat pe unguri in 1940 sa comita violente abominabile impotriva unor oameni lipsiti de aparare. altfel spus, extremismul unguresc nu are justificare.

de adam la 23 November 2011 - 07:07

spic, patriotismul nu poate fi obligatoriu. ideea era ca exista cetateni romani care dispretuiesc simbolurile nationale romanesti. Ori asta nu mai este de acceptat. despre asta e vorba, dar trebuie sa si vrei sa intelegi.

de adam la 23 November 2011 - 07:33

o problema a statului roman nu este comunitatea de unguri, ci extremismul unora dintre membrii acestei comunitati. e clar de multa vreme ca nu doriti sa faceti distinctia din motive pe care le cunoastem si preferati sa judecati in bloc, la gramada, pentru a poza cand in victime, cand in “cinstiti” in opozitie cu romanii hoti, pentru ca, nu-i asa, doar nu exista nici un roman cinstit (vezi mai sus exemple de nivel de judecata de acest gen), cand in comunitate oropsita si cetateni de rangul II. E clar ca inflorirea tarii nu este conditionata de prezenta sau absenta comunitatii unguresti. Dar, cand spui ceva despre extremismul unguresc, sar imediat cativa care se plang ca te legi de comunitatea maghiara. repet, nu comunitatea maghiara reprezinta problema, ci extremistii ei. insa, daca acesti extremisti vor fi mereu protejati de insasi comunitatea respectiva, mai devreme sau mai tarziu risca sa fie identificati cu extremistii. este insa un risc pe care deocamdata comunitatea maghiara si-l asuma(atata timp cat ii voteaza numai pentru ca sunt unguri nu poate nimeni sa convinga de faptul ca nu isi apara extremistii).
Aceasta chestiune este insa mai intai treaba comunitatii maghiare si, ca urmare, este responsabilitatea ei sa suporte si consecintele acestei atitudini.

de un careian la 23 November 2011 - 08:43

Felicitari domnule profesor pentru aceasta atitudine,chiar daca unii o inteleg gresit sau se fac ca o inteleg gresit.Nu ne indoim de veridicitatea celor afirmate de Dvs. mai ales ca primarul nu inceteaza sa ne ofere mostre de ce inseamna discriminare pe criterii etnice dar si de crasa ignoranta in ce priveste exprimarea in limba statului care ii plateste salariul.Auzim si vedem la fiecare eveniment ce perle distinse scoate la iveala.Sunt atatea personalitati in comunitatea maghiara care pot sa sustina un discurs in orice limba fara a se face de ras incat nu stiu cum de accepta ca o asemenea persoana sa ii reprezinte.Pacat,ca avem de suferit toti!

de un cititor la 23 November 2011 - 10:11

emisiunea tv pe care am vazut-o si eu nu fost una de istorie.prin acest articol nu faceti altceva decat sa incitati spiritele.lucru rusinos!

de doamne fereste la 23 November 2011 - 10:31

Ma bucur ca mai scriu pe aici si oameni care s-au prins ca totul e o instigare. Oameni buni, nu mai stiau ciutele ce nod in papura sa ii gaseasca la primar. Stim cu totii ca nu ne vor ciutele binele, ci doar scaunul caldut al primarului. Dar sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva. O sa il urati mai mult pe el decat pe base, boc si udrea la un loc…

de doamne fereste la 23 November 2011 - 10:35

Ati pus botul la instigarea asta, v-au dat nenorocitii astia “chifle caldute” cu “nationalisme”, ca sa aveti motive sa il urati pe primar. Daca trebuie sa il urati, sa o faceti pentru activitatea lui, dar nu pentru ca nu mai stiu adversarii lui politici ce strambe sa bage despre el. Ziarul asta in fiecare articol despre sedintele de consiliu cauta sa pozeze in justitiari, dar sa ne fereasca sfantul sa ajunga ei in postura sa ne conduca. Si baselu’ era justitiar la vremea lui, iar acum romanii l-au ales sa imparta dreptatea! La fel va fi si cu ciutele.

de careianul la 23 November 2011 - 11:11

pazea ca a inceput campania electorala si la primar ii frica ca nu mai poate candida daca ii bate la usa DNA!pana una alta nu aveti cu ce sa iesiti impotriva lui ciuta si va roade la mai,seda?de evaziunea fiscala practicata de primar nimica nimica nu spuneti?????ia hai si ziceti si de ceilalti ceva,iesiti cu documente nu cu barfe de doi lei postate de unul si acelasi frate.voi vreti sa nu credem nici ce vedem cu ochii nostri la televizor,tipic scolilor comuniste tip stefan gheorghiu.ia hai valea la DNA si dati cu subsemnatul si mai vorbim dupa!

de cititor careian la 23 November 2011 - 11:42

domnule primar de ce nu veniti in fata careienilor sa dezmintit zvonurile cu evaziunea fiscala si retinerile din salar din ultimii ani si sa prezentati documente ca sa ne aratati ca nu este adevarat nimic din ce se vehiculeaza in comentarii?de ce sa lasati impresia ca cheltuiti din banii orasului pentru balul strugurilor si pentru sediul udmr la fel ca si pentru ziarul local maghiar cand puteti prezenta acte din care sa vedem ca nu asa au fost platite?

de adi la 23 November 2011 - 15:10

sigur ca e totul instigare! primarul nu a facut nimic gresit fata de romani, dimpotriva! i-a onorat cu prezenta la 24 ianuarie 2009 si imediat, fara motiv, s-a infiintat asociatia “Unirea 2009″; i-a tratat cu atata respect ca au cam disparut romanii din primarie, dar bine a facut, pentru ca nu exista roman cinstit, deci ce sa caute romanii in primarie? Hai sa n-o mai lungim, nu e prima oara -si nici nu va fi ultima- cand primarul ii ignora sau ii desconsidera pe romanii din oras. si nici nu va faceti iluzii ca edilul sef se considera primarul tuturor careienilor.

de adam la 23 November 2011 - 15:17

doamne fereste de cei care au ochi si nu vor sa vada si de cei ce au urechi si nu vor sa auda. alte povesti decat cu instigari nationaliste si cu ura fata de primar nu mai stiti sa inventati? chiar nu vedeti ce se intampla in oras sau, de fapt credeti ca asa e bine si asa trebuie sa fie? in fond, aveti grija ce va doriti. S-ar putea ca mosul sa va aduca exact ce ati cerut.

de youyou5 la 23 November 2011 - 17:25

Pai si voi veniti cu documente, cu ceva palpabil? Ca asa si eu pot scrie ca ciuta e un hot, un instigator, cu ce se ocupa si el? Scrii ca vedem la televizor? Ce vezi la televizor? Prietene, daca tu crezi in ce vezi la televizor, esti dus rau. Adevarul e ca nu aveti nimic nou ce sa ii reprosati primarului, si iesiti cu romanisme de 2 lei. Tipic, cat de tipic.

de youyou5 la 23 November 2011 - 17:27

Veniti cu evaziune fiscala, cu hotii, cu astfel de acuzatii, dar nu va ganditi ca tara e condusa de aceeasi romani, care fura miliarde de euro. Ar fi mai bine cu Ciuta? Fiti seriosi, nici portofelul nu ni l-am gasi cu el la conducere!

de pentru marikacovaci youyou1-5 la 23 November 2011 - 17:41

draga jeno nu mai veni cu baliverne deastea ca filmam noi cum arata curtea ta pavata cu dalele de la piata si termopanele de la stii tu cine ca doar suntem din carei si ne cunoastem unii pe altii.deocamdata evaziunea fiscala e dovedita si nu degeaba ti se retine de pe statul de plata pana pui la loc ce ai furat sau ai uitat sa platesti.stim noi cate firme ai falimentat asa ca nu tu esti in masura sa postezi si sa critici pe altii.si procesul cu ministerul de finante e public si il putem vedea cand dorim asa ca kopj le mar,már elegünk van belőlled.

de FLOREA la 23 November 2011 - 17:44

Iar va apuca ????mai bine vedeti-va fiecare paiul din ochi ! ca aveti ce vedea
har Domului !Da stii care e culmea ?ca paiul e cam lung si il vede toata lumea,,,,,,dar mai ales cei care nu au cataracta !!!!

de asai la 23 November 2011 - 17:51

ca bine zici mai ales ca am auzit ca si CIUCOS candideaza da nu cu kovacs ca il ascund astia pana atunci ci cu altu dela udmr proaspat adus

de vasile la 23 November 2011 - 17:53

Dar ce e cu comunistii astia pe site, la comentarii? De ce sa mergem la culcare?
Kovacsica a comis-o. E fapt. E singurul care a instigat. Daca ai fi intr-o tara in care sunt si negrii, nu poti vorbi doar despre albi ca si cand ceilalti nu ar exista. Se cheama rasism. Nu poti vorbi doar despre o lume a barbatilor caci se cheama ca esti sexist.

Cum se cheama in cazul de fata ceea ce a facut taranul Kovacs la TV?

de pentru :"asai" la 23 November 2011 - 18:21

Cine-i persoana ?spune “asai”,sa stim si noi .Cred ca esti gresit informat.Cartile sunt facute dea, Kovacs este candidatul anului 2012 al UDMNR + PCM(partidul civic maghiar).Palma e batuta si cu P.Civic.
Persoana la care cred ca te referi niciodata este membru UDMR si nu se v-a inscrie in nici un fel de partid.Asa ca orice comentariu e de prisos in acest sens.

de pentru :"asai" la 23 November 2011 - 18:24

erata
“nici odata nu a fost si nu este membru UDMR”

de asai la 23 November 2011 - 18:28

tot la erata baga si va inscrie care nu se scrie despartit iar niciodata se scrie totusi impreuna.daca o lasa-i ca la inceput o puneam pe seama grabei dar asa….

de youyou88 la 23 November 2011 - 18:53

Cand criticati guvernul, ii criticati pe marii romani base, boc, udrea, blejnar, adica pdl. Maaaaari romani!! Cand ajungeti pe plan local, va amintiti cat de mari romani sunteti si voi, si ii criticati pe unguri, ei sunt de vina. Uitati-va in restul oraselor, conduse de romani get-be-get, si minunati-va. Acolo se trage din banii publici la fel de mult. Se aloca bani din buget de 3 ori cat costa o operatiune propriu zisa, cum ar fi constructii, etc.

Daca si acolo se fura unde sunt primari romani get be get, daca guvernul Romaniei e format din sus-numitii maaaari romani, si fura ca-n codru, si se fura si in Carei, concluzia voastra care este? Ungurii sunt de vina! Voi nu aveti un dram de logica! Ma faceti sa rad!

de vinyitura la 23 November 2011 - 20:00

ei,ei,lung ii drumul Damascului,cand Saul s-o schimbat in Paul,cand ,,domn,, profesor nascut dintr-o gaura reformata,devine un devorator de unguri,inseamna ca in epoca trecuta,cand era directoras la casa pionerilor,a sorbit spiritul fostului primar corneanu,care si-a schimbat meseria de turnator(nu la secu)pe diploma de istoric de la stefan gheorghiu.A uitat sa aminteasca de statuia lui Simion Barnutiu,din fata liceului piarist,pentru a carei inaltare s-a zbatut,un alt profesor,mare patriot la acea vreme,titosz mihok,care dupa ce intr-o dimineata devreme,a daramat poarta in stil gotic de la intrarea principala a castelului,opera lui Gnandt Stefan,a infipt in mijlocul trotuarului,statuia.De ce in mijlocul trotuarului?Ca Pista,Marika si ceilalti locuitori ai orasului sa se impiedice de ea,sa nu uite ca cine e aici stapan,asa cum spunea personajul Todor,din romanul,,Napos oldal,, al lui Karacsonyi Beno,,a venit vremea noastra domnu Felmeri,,Foarte frumos,acest nationalism din partea lui,doar ca a uitat de aceste sentimente de nationalism romanesc si dupa schimbarea din 89,s-a facut cetatean german,datorita sotiei.Sa nu patim asa si cu acest domn profesor,sa nu devina din Paul din nou Saul,sa nu cumva dupa ce este stegarul de serviciu al nationalismului romanesc,sa se reconverteasca si sa adere la partidul condus de pastorul Tukacs in oras,motivand ca a supt de la sanul unei rauformate?Inainte,ca cineva sa ma catalogeze ca extremist ungur,care bea sange de roman,mentionez ca in familia mea,notat in acest judet din 1503,am o ramura romaneasca dintr-un sat romanesc,atestat ca romanesc, dinainte de marea invazie tatara,lucru de care sunt mandru,dar care nu ma poate face un nationalist.Desi ma semnez ca un venit in acest oras,eu oricand pot sta langa mormantul strabunicilor,cesi dorm somnul de veci in cimitirele acestui oras,chiar daca de confesiuni diferite

de culmea la 23 November 2011 - 20:06

doamne fereste ca panicati mai sunteti si hiperexcitati cand auziti de romani da las ca va resusciteaza ministrul udmrist al sanatatii care si-a pus baiatu director la oradea da ii voie pentru ei ca is unguri.nu udmrul este in guvern si conduce? alaturi de pdl sau sa nu credem ce vedem la televizor parca asa ziceai”Prietene, daca tu crezi in ce vezi la televizor, esti dus rau”!
udmrul jumuleste banii la greu si voi dati vina pe pdlul cu care conduceti! de fapt si la unguri si la romani nu este padure fara uscaturi da voi ii scoateti in fata in Carei numai pe cei gaunosi si ii puneti deoparte pe cei capabili.cand vorbeste Visnyai stii ca ai in fata un intelectual iar cand vorbeste jeno nu stii pe unde sa te uiti ca sa nu razi!nu este eveniment sa nu gafeze!cat despre evaziune am citit in urma cu trei ani o scrisoare trimisa tuturor careienilor si culmea si semnata pe care ce-i drept nu am gasit-o inca dar daca o gasesc o postez ca sa vedeti despre ce e vorba.daca ati avea un dram de logica v-ati da seama ca cel care a semnat scrisoarea nu poate fi patat si de-aia nu il aveti la suflet.demult ar fi inchis daca ar fi hot da culmea e ca are afacerea lui si nu pune botu la buget asa ca voi.ce datorie are orasu?urmam soarta firmelor conduse de primar?

de LOCALNIC la 23 November 2011 - 20:10

PACAT CA SI PRIMARU II TOT VINYITURA SCOBORATA DE PE VARF DE MUNTE DE LA OI SI CA UDMRU NU O GASIT UN CANDIDAT POTRIVIT CARE SA STIE MACAR A VORBI NU NUMA A FURA!!!!!!!

de fintas la 23 November 2011 - 20:38

vinyitura asta asa cum recunoaste ca ii,tare miroase a stil format la stefan gheorghiu si nu e prima data cand il ataca pe domnu profesor.ia sa ne povestesti tu noua carei in perioada din 40 pana in 44 ca ii mai aproape si poate mai ai tinere de minte!sau poate ne spui ceva din anii 70-80 ca e si mai aproape,ce zici?

de temocsokciuta la 23 November 2011 - 21:17

Ai dreptate vinyitura. Fereste-te de oamenii care fura, dar MAI ALES DE CEI CARE FURA SI STIU SA SI VORBEASCA FRUMOS!! Aia sunt cei mai periculosi. In cazul de fata feriti-va de dom’ profesor si de sleahta de pupinciutisti!

de temocsokciuta la 23 November 2011 - 21:18

Ai dreptate vinyitura. Fereste-te de oamenii care fura, dar MAI ALES DE CEI CARE FURA SI STIU SA SI VORBEASCA FRUMOS!! Aia sunt cei mai periculosi. In cazul de fata feriti-va de dom’ profesor si de sleahta de pupinciutisti!!!!

de cosmin la 24 November 2011 - 06:02

Asa se intampla cand cel care a ajuns sa conduca destinele urbei noastre are in spate o intreaga lista de nereguli pe care din pacate le continua.Din pacate si el aplica tactica guvernantilor nostri si instiga la ura si la extremism,jignind in stanga si in dreapta,si intre timp aplicand clasicele inginerii financiare de saracire a bugetului local si asa subtire.Nu cu asemenea lucruri cred ca vreti sa va dovediti superioritatea sau gresesc domnule primar?Oare sa nu doriti sa purtati o discutie civilizata cu toti locuitorii orasului ci numai cu cei ce va ridica osanale? Asemenea fapte nu va fac cinste si mai ales nu sta bine unui primar sa imprastie zvonuri pe care nu le poate dovedi apoi!Astea sa fie preocuparile primordiale ale unui primar?Daca tot va ocupati cu denigrari de persoane care nu va lauda,macar prezentati documente asa cum o fac altii!

de pt toti rautaciosii la 24 November 2011 - 06:09

credeti ca primarul se ocupa de asemenea prostii incat va raspunde la niste comentarii aberante?are omul chestiuni mai importante.faptul ca nu este sovin este limpede ca apa.traieste intr-o familie mixta,a fost pintre noi la BALUL UNIREA,este prezent ori de cate ori este invitat la un eveniment organizat de biserica ortodoxa ori greco-catolica.da,este ungur.dar respecta romanii.ii stim studiile care nu sunt pe departe de la stefan gheorghiu.iata ca sunt niste comentarii mincinoase ale unor oameni ratati.sincer,nu cred ca primarul citeste acest site.de multe ori ma intreb de ce o fac eu si raspunsul intotdeauna e acelasi:il citesc de plictiseala si pentru divertisment.ha ha ha….m-ati inveselit.

de cosmin la 24 November 2011 - 06:42

Cine se scuza se acuza parca era o vorba.De ce nu aveti puterea sa recunoasteti cand gresiti?Va considerati perfecti?Acea emisiune a ramas inregistrata si o poate urmari oricine asa ca nu e cazul sa nu recunoasteti!Incitati numai la ura!Daca nu e sovin de ce nu se fac angajari de romani numai daca stiu ungureste?Esti cumva consilierul primarului si te-a pus sa scrii sau de ce vorbesti in locul lui?Eu nu cred ca nu e capabil sa dea un raspuns.Pacat ca numai la nivelul de barfe,fara dovezi si fara sa stea fata in cu cei pe care-i blameaza,asa cum se face intre barbati! Domnul profesor a avut curajul sa semneze dar altii nu au verticalitatea necesara a recunoaste cand gresesc!

de ernest la 24 November 2011 - 07:31

nici noi nu credem ca primaru se ocupa de prostii intelectuale ca asa cum spuneti e prea ocupat sa alerge prin toate bisericile ca sa adune voturi

de fara retinere la 24 November 2011 - 09:43

Domnu Mircea stim ca sunteti batran si nu mai vedeti bine nici macar la fotbal dar parca scrisoare e semnata de un profesor din Carei si nu cred ca Dvs.reprezentati orasul Carei in numele caruia va permiteti sa semnati caci probabil va e rusine de numele DVs.Cat priveste domnu Ciuta e mai careiean decat primarul care incita la ura si denigreaza romanii constant.Macar el a venit in oras prin casatorie intr-o familie de intelectuali si nu a dus la faliment nici Mobicrasna nici alte firme la care practica evaziunea.Deocamdata domnu Ciuta nu a fost condamnat sa plateasca din salariu datorii catre stat !Si domnu Ciuta nu a fost niciodata sovin si nu alearga dupa voturi la fel ca primaru prin toate bisericile pentru ca el nu are nevoie sa candideze ca sa isi salveze pielea.Probabil impartiti avantajele financiare cu edilii si va e greu sa renuntati la asa o pleasca.Domnu Ciuta are din ce trai si nu are nevoie sa fure din bugetul local!Nu are rost sa instigati ca stim noi ca sunteti doi trei acolo dar vreti sa va dati mari reprezentanti ai Careiului pe care il jecmaniti fara mila!

de udmr la 24 November 2011 - 10:06

tre sa puneti acest articol in rama ca a declansat o gramada de comentarii,mai bune ,mai rele,dar exista interes pt ORASUL CAREI.

de interesant la 24 November 2011 - 10:07

mafia din carei umbla iar la origini cand nu are argumente solide. instiga la ura si arunca apoi vina pe altii. oare de ce nu mai mira pe nimeni metodele acestea comuniste si rasuflate? oamenii traiesc de pe o zi pe alta si romani si maghiari si mafiotii primarului umbla cu instigarile.pana si consilierii lui au inceput sa isi dea seama ca nu are dreptate ca sa nu mai vorbim de cei care intradevar cunosc problemele economice ale orasului.

de PSD la 24 November 2011 - 10:12

mai are pana sa ajunga la numarul de comentarii dela articolul cu careiul asezare atestata din vremea dacilor! mircea cel batran sa invete sa scrie romaneste daca vrea sa dea sfaturi in romaneste ca se pare ca la a lor nu poate.nu e corect careeni,vezi daca nu esti atent la profesori?

de caraian la 24 November 2011 - 10:35

cine pe cine instiga? cand nu mai puteti spune nimic aruncati cu noroi?sau vreti sa plece romanii asa cum ati facut in 1940 cand i-ati deportat inafara ardealului?profesoru Berteanu a scris despre asta in cartea Ianculesti si aia va doare ca se stie!!!!!si atunci numai cei raiosi au facut gesturi extreme si acum e la fel ca oamenii cu scaun la cap nu pun botu la magariile voastre.nu va e rusine sa jigniti atatea familii mixte din oras!!!a inceput sa lucre DNA si ne intaratati pe unii impotriva altora,rusine sa va fie!

de suporter la 24 November 2011 - 11:03

pana si la minifotbal se fac discriminari si nu ii suporta unii pe romani mai ales cand au dreptate! si acolo e de vina domnu ciuta vreti sa spuneti?unde sunt ros albastrii sau pompierii,de ce nu spuneti nimic de asta?

de careiean la 24 November 2011 - 11:11

Fara politica mai frati, mai bine scrieti cate un banc
Obama: La noi, americanii cand pleaca peste hotare, beau numai vin.
La voi?
Basescu: La noi romanii cand pleaca peste hotare, nu mai vin!

de IO mircea la 24 November 2011 - 12:04

Si profesorii Fat si Viman din Lucaceni,au scris asa ceva si nu a fost frumos din partea ungurilor ceea ce au facut cu romanii.

de IO mircea la 24 November 2011 - 12:05

Dictatul de la Viena a fost de vina sau ungurii.

de IO mircea la 24 November 2011 - 12:08

La fotbal,pe vremea antrenorului ocsi bacsi,in echipa jucau doar ai lui,ai nostrii erau rezerve la marea echipa Victoria Carei.

de careieniiolteni,moldoveni,secui,platitori de impozite la 24 November 2011 - 12:28

O scrisoare de bun simt a deschis parca portile iadului pentru unii.Refuzam sa credem ca s-a instaurat o cenzura pentru etnicii romani care convietuiesc in bune relatii cu ceilalti etnici care nu escaladeaza ura si intoleranta.Comentarii de genul “sa plece inapoi de unde a venit” risca sa se aplice si in cazul altor careieni care au facut cinste acestui oras in timp ce altii s-au acoperit de rusine prin faptele lor.Aceste comentarii denota o gandire ingusta,orientata spre extremism,alimentata din sfera ierarhiilor superioare si care este foarte periculoasa in acest moment daca se continua.Continuarea unei astfel de politici duse de primarie risca sa aduca grave prejudicii comunitatii locale formate din localnici autohtoni,olteni,moldoveni,secui,slovaci,rromi,svabi si altii.
Astfel de exprimari in anul 2011 nu pot sa duca spre nimic bun si acesta este motivul pentru care suntem indignati de exprimarea atitudinea unor astfel de exemplare care se erijeaza in reprezentanti ai Careiului.Rusine celui care sfideaza si numele marelui voievod Mircea cel Batran,victorios in luptele de la Posada.

de dutu la 24 November 2011 - 13:56

La Posada,in 1330, Basarab I l-a invins pe regele Ungariei, Carol Robert de Anjou. Mircea cel Batran i-a invins la ROVINE pe turci.

de dutu la 24 November 2011 - 20:00

nu refuzati sa credeti in cenzura antiromaneasca in Carei, pentru ca ea se produce de mai multa vreme, exercitandu-se chiar si acum si va continua atata timp cat conglomeratului numit udmr ii va fi permis sa guverneze fara a fi inscris ca partid politic. zilnic primim exemple model de convietuire de la instigatori care ii tot trimit pe unii de unde au venit. in spiritul acestei judecati – care vrea sa anuleze dreptul fundamental al persoanei la libera circulatie -poate n-ar fi rau sa fie si ei trimisi de unde au aparut. convietuirea propusa de acesti provocatori coboara direct din anii 1940-1944. multumim, dar de convietuirea asta nu avem nevoie. daca totusi vi-o doriti, intoarceti-va in 1940-44. Fiindca de atunci incoace, Careiul este in Romania, nu in Ungaria. In caz ca, luati de valul sovinist, ati uitat unde locuiti si incepeti sa mutati populatia pe unde vi se nazare.

de clara la 25 November 2011 - 09:07

pt IO mircea
Dictatul de la Viena a oferit posibilitatea extremistilor unguri sa puna in practica “ideile” lor privind curățarea Ardealului de romani, dar nu i-a fortat sa o faca. Cu alte cuvinte, chiar in conditiile diktatului, nu era obligatoriu sa se dedea la un asemenea dezmăț șovin.

de IO mircea la 25 November 2011 - 11:29

pt.clara
da ei de ce ne iubesc asa tare,ca o vrut sa faca exterminare.

de supravietuitor in epoca Basescu la 25 November 2011 - 16:11

AM CITIT COMENTARIILE,. EFECTUL ,. SILA ASTA E CUVANTUL CARE DESCRIE STAREA MEA ,.
UITATIVA PESTE CE A-TI SCRIS ,. NU O SA PUTETI NICIODATA SA FITI UNITI PENTRU ACEST ORAS INDIFERENT DE ETNIE,. PENTRU CA ESTE MAI PRESUS ORGOLIUL SI AROGANTA SI NEPASAREA PE CARE IN FIECARE ZI O PRACTICATI,. IN TOATE DOMENIILE,.
UITATIVA IN SUFLETELE VOASTRE ..DACA ,. AVETI,.? UNDE VA ESTE OMENIA,. ? UNDE VA ESTE CREDINTA,. ? VA DUSMANITI ,.? PENTRU CE .,? CU CE FOLOS.,? ASA V-ATI NASCUT IN DUSMANIE,. SI NEINCREDRE UNI IN ALTI,. SI ACUM ASTA CULTIVATI ,. AR FI TIMPUL SA VA ALINIATI,. CELOR CARE SE CHEAMA OAMENI,. SI CARE TRAIESC UNI PENTRU ALTI,.,.AVETI FAMILI,. AVETI BATRANI,. AVETI COPII,. ASTA AI INVATATI,. URA ,.DUSMANIA,. ,. VA PLACE,. .. VA PLACE ,. O VIATA AVETI ,.UNA SI VA O FACETI AMARA,. MIE MILA DE ASEMENEA OAMENI,. DESI NU MERITA NICI MILA,.

de primar neprimar kovacs e un hot ordinar la 25 November 2011 - 19:33

Fratilor mincinosi si falosi, nu-l mai aparati pe primar, v-as vedea pe voi ce l-ati injura daca ati lucra 5 ani la el si v-ar trimite salariul in plic prin posta roamana fara sa va plateasca CAS, CaSS , somaj etc. practic pensie ciuciu, exact ca si cum ati fi lucrat la “negru” doar ca voi stiati ca aveti o carte de munca si vi se retin sume importante pe baza carora puteti beneficia de somaj sau pensie sau si mai grav de ingrijiri medicale, l-as vedea pe “cainele” ala care l-ar mai “linge” pe primar daca vezi doamne ar avea o operatie de facut si i s-ar cere sa aduca o adeverinta de la locul de munca dar el de fapt nu “lucreaza”, desi stiu ca sunteti 2,3 si nu reprezentati cu adevarat masa maghiarilor din carei, as fi curios daca ei ar sti cat aveti voi salar si ce beneficii aveti de pe urma primarului ce parere ar avea despre voi … astept raspunsul postacului de serviciu cu “limbile” de rigoare infipte adanc in dosul primarului

de clara la 25 November 2011 - 19:37

pt. IO
de ce nu-l intrebi pe horthy de ce ne iubesc asa tare?
Oricum, dupa cum suna intrebarea, pronumele personal “ne” e doar de acoperire, fiindca prea pari a spune “va”. dar treaca de la mine.

pt supravietuitor
vezi ca ai probleme cu cratimele (liniutele de despartire) si cu articolele, adica folosirea lor in asemenea maniera analfabeta viciaza complet mesajul.
starea ta exprima un deziderat care nu-si mai gaseste locul in momentul in care unii (romani, evident) ar trebui sa plece de unde au venit, iar altii (unguri, evident)au tot dreptul sa fure oricat fiindca fura si basescu etc. (iliescu si constantinescu sunt prost plasati in ecuatie, dar nu mai conteaza, fiindca, oricum, nu exista roman cinstit)
cat despre mila, suna aproape de cea a lui ducso csaba (nincs kegyelem)

de adi la 25 November 2011 - 19:48

supravietuitor, daca imi spune cineva sa plec pentru ca nu sunt de aici (si, te rog sa observi ca faza asta cu “nu esti de aici, pleaca!” vine simptomatic numai de la unguri si se refera -tot simptomatic- numai la romani, ca primarul, chiar daca nu e din Carei, daca e ungur e ok), eu ce trebuie sa fac in spiritul comentariului tau?

de adi la 25 November 2011 - 19:51

pt ca in spiritul simplu al comentariului meu, la astfel de opinii ii spun direct: “mars inapoi in Asia” ca sa nu-i amintesc decat pe ocolite de origini, adica sa nu-l trimit direct in ma-sa.

de petre la 25 November 2011 - 19:54

Nu vi se pare curios – la cat de persecutati se pretind ungurii in Romania – ca intr-un oras din Romania, niste unguri pretinsi bastinasi, le spun romanilor sa plece?
Oare cat mai avem de asteptat sa se repete Harghita si Covasna?

de mihai la 25 November 2011 - 19:59

Ai dracu` unguri cu intaietatea lor, dar cati reformati sunt in Carei? Ca ungurii romano-catolici provin din svabi.

de supravietuitor in epoca Basescu la 26 November 2011 - 20:43

pt clara,.

ami cer scuze pentru greselile de ortografie,. ,. vezi ca si matale mai gresesti cand scri diktat in loc de dictat ,.
apoi daca asta ai vazut in mesajul meu,….esti tare,… sa-mi ti lectii de ortografie ,. asta poti sa o faci in alta parte daca tii neaparat
te felicit ,. nu ai inteles nimic ,. asa ca te las in truda ta,.
sa-ti continui linistit si cu o placere suculenta,. dusmaneala si aroganta,.,.!

nu trebuie sa plece nimeni, din contra dupa cate stiu traim intr-o tara libera sau ma insel.?.problema este cu noi..nu suntem uniti ,.nu putem vedea interesul comun ,doar cel etnic,.si legile actuale permit orice,..pentru uni doar pentru uni.. orasul acesta poate fi prosper, cu primar roman ,sau cu primar maghiar ,sau cu primar german,de orice etnie,. daca este gospodar care este problema.? poate va fi schiop sau orb pe un ochi atunci va veti lega de acele defecte ,. va sta in caracter de a dispretui si a barfi si a da sfaturi ieftine ,. uitati-va in oglinda!!,.uitati-va la faptele voastre iar apoi sa va dati cu parerea./ imi pare rau ca m-am aventurat in aceste comentarii….si m-am injosit la acest nivel de ultima speta.,,. ,.
OAMENI SUNT NUMAI SI NUMAI DE DOUA FELURI,. OAMENI BUNI,. SI OAMENI RAI,.
VOI UNDE VA INCADRATI,.?

de clara la 27 November 2011 - 05:53

supravietuitor, diktat e un termen german, nu e neaparat o greseala de ortografie.
am inteles mesajul umanist de dincolo de ortografie, mesaj cu care sunt de acord, dar care, din pacate reprezinta un deziderat intr-o situatie ideala. ce doream eu sa spun era ca nu suntem intr-o situatie ideala, in care sa putem trece peste deosebirile -inerente- intre indivizi, ci traim deja intr-o atmosfera inveninata de sovinism si actiuni provocatoare la adresa romanilor, in care o critica pertinenta vizand o anumita eroare a conducerii locale este perceputa ca fiind un atac sovin la adresa comunitatii maghiare. altfel spus, mesajul vizand imbunatatirea situatiei comune, dincolo de deosebirile etnice, nu mai ajunge la destinatar

de youyouyou la 27 November 2011 - 08:17

Clara, problema e ca ziarul asta ataca respectiva conducere locala aproape in fiecare articol, subliniind ideea ca ungurii sunt hoti. Or, stim bine in ce tara traim, cine ne conduc, cine au averi de milioane de euro, si ungurii sunt poate 1% din acea categorie, 90% sunt romanasi de-ai nostri.

de clara la 27 November 2011 - 08:40

nu am impresia ca ziarul subliniaza ca ungurii sunt hoti. ziarul spune ca primarul nu procedeaza corect, iar consilierii udmr il sprijina pe primar in ceea ce face. sunt convinsa ca acei consilieri locali ai udmr nu se aleg cu nimic din banii cheltuiti – de multe ori aiurea.

de IO mircea la 27 November 2011 - 08:43

Problema e ca si daca suntem prieteni,romani,maghiari,germani si alte nationalitati conlocuitoare tot nu ne iubim,desi mancam aceesi paine alba,neagra,cu seminte si viata pe care o ducem e la fel.

de careiean la 27 November 2011 - 09:25

Oameni buni, ati observat ca ziarul asta zi de zi fac provocari? Defapt numai despre asta putem citi numai. Ati vazut un articol aici despre fost consilier Nicolae Jurj? Oare de ce?
Dar situatia nu e deloc asa dramatic numai pentru unii. Si Dl. Ciuta a inceput campania electorala.

de remarca la 27 November 2011 - 10:13

spre deosebire de altii domnu CIUTA nu e nevoit sa candideze cu orice pret fiinca are din ce trai,si nu e nevoit sa isi acopere urmele actiunilor si faptelor sale ci se mandreste cu ele.Unii chiar au verticalitate si nu aveti cu ce sa ii atacati decat cu originea lor.De ce angajatii lui nu se plang si de ce angajatii altuia au de suferit de pe urma neplatii asigurtarilor sociale catre Stat?degeaba incercatoi sa abateti atewntia de la faptele reale din CArei ca tot stim noi ce se intampla.Imi place ca ziarul nu este unul de senzatie si tot ceea ce prezinta este documentat si se poate verifica pentru cine e curios.Nu degeaba nu vrea primaru sa stea la emisiuni radio fata cu ciuta.si va rog sa retineti ca primaru nu reprezinta comunitatea maghiara pe care voi vreti sa o atatati impotriva romanilor!!!

de flaviu la 27 November 2011 - 10:24

Se pare ca inafara de doi postaci aserviti primarului penal nu prea e deacord nimeni cu ei mai ales cand probele sunt clare.De ce nu postati fluturasul de salarii al primarului ca sa dovediti ca nu are retineri de la finante pentru evaziunea pe care o are de platit la statul roman care ii da salar?oare are ceva apartament pe numele sau sau is puse pe alte nume ca sa nu le ia fiscul in contul datoriilor pe care le are?! Nu stiu ca Ciuta sa aiba asemenea probleme fratilor crestini.Cinste lui.Si nici nu il vedem fugind prin biserici si cersind voturi.Cine il cunoaste stie ca nu are nevoie de asa ceva.Asta deranjeaza de fapt.

de clara la 27 November 2011 - 10:26

poate ca atunci cand vom trece peste impartirea in tabere vom avea timp sa observam ca suferim cu totii. pana atunci, pare ca avem alte prioritati. in fond, eu cred ca nu trebuie neaparat sa ne iubim, ci sa incepem prin a ne respecta. cred ca respectul ne-ar impiedica sa exageram in anumite manifestari de limbaj si poate atunci am fi mai receptivi la ceea ce ne afecteaza pe toti la fel,fiindca banii nostri, ai contribuabililor, sunt cheltuiti mai mult sau mai putin gospodareste.

de tot careian la 27 November 2011 - 16:51

pe un careiean il intereseaza nicu jurj care a luat mita de la o persoana care i-a oferit bani dar nu il intereseaza ca primaru fura din taxele si impozitele platite de noi toti deci si de careiean ….sau poate daca el e preten cu sefu nu plateste,ca se mai practica.unde e provocarea de care tot vorbeste?si adevarul e o provocare?se pare ca pentru cei certati cu legea e o mare provocare,oameni buni!

de pentru mircea fotbalistu la 27 November 2011 - 17:11

acum se vede cine se ocupa cu dezinformarea si cit se mai pricep sa arunce zvonuri fara acoperire.daca si la fotbal te pricepi ca la polizoare mai bine lasa-ne si du-te la tabacit de piei in asia ta! pentru cultura ta subtirica , domnu CIUTA nu fabrica pietre de polizor asa ca nu are cum sa vanda asa ceva.stii tu ce e o piatra de polizor?ma da prosti pot fi unii!lasa tu inginerii in pace si vezi ca balonu e rotund si nu tot timpul poti fi in virf!

de attila la 27 November 2011 - 17:31

ma mircea dupa ce ai dat-o in bara cu istoria ai trecut la polizoare poate poate nu baga lumea de seama si te dai apoi rotund la sefu ca ti-ai indeplinit misiunea de postac!!!dupa ce ca esti moale mai esti si prost!!!!nu cumva esti venit si tu dupa diktat?atunci se scria careeni?

de mircea cel batran la 27 November 2011 - 19:43

istoria se scrie totdeauna altfel,pt tine Attila intr-un fel pentru mine altfel. tu zici ca aici a fost intotdeauna Romania,eu zic ca nu! deci nu are nici un rost sa ne certam…eu i-l stimez pe WASS ALBERT,tu pe VADIM TUDOR! asta e fratiilor ! eu am prieteni romani si mai bine ma inteleg cu ei decat cu maghiarii,dar istoria pentru mine este PETOFI,KOSSUTH, WASS! nu va fii niciodata Mihai Viteazu,Stefan Cel Mare,sau Mircea Cel Batran! i-mi pare rau dar asa simt!,cred ca am dreptul sa simt asa cum vreau eu!la imnul ungariei plang ,la Desteapta-te Romane nu pot!,poate daca (numai de cand sunt eu) nu s-ar fii schimbat imnul de trei ori,asi simtii altfel….va rog nu va suparati pe mine,dar am fost sincer!!! nu ca altii!!!,iar ciuta a fabricat placi pt flex!!!si ovidiu silaghi i-a facut unda verde la hipermarcheturi(si aici am fost sincer)!

de mircea cel batran la 27 November 2011 - 20:06

VINYITURA,JOS CU PALARIA IN FATA TA!!!! AI DREPTATE CU MIHUTIU,SI CORNEANU!,DAR COPII ASTIA CARE SCRIU ACUM,NU AU DE UNDE SA STIE! NU AM SPUS NICIODATA NIMANUI SA NU UMBLE CU TRICOLORUL ROSU-GALBEN-ALBASTRU,LA FEL PORT SI EU ROSU-ALB-VERDE(DAR NICI MIE SA NU-MI INTERZICA NIMENI)! MIHUTIU DE LA LICEUL NR1 (acum Iuliu Maniu) a fost cel mai mare Roman,iar acum suge laptele din STATUL GERMAN si el este cel mai mare NEAMT!!!!copii!!!,interesati-va ca am dreptate!!!

de clara la 27 November 2011 - 20:29

mircea, puteai sa gasesti si tu pe cineva mai demn de stima decat wass albert, care, spre deosebire, de vadim tudor, de exemplu, este CRIMINAL DE RAZBOI, condamnat de justitie. iar kossuth a fost un personaj care nu a vrut libertate decat pentru unguri, ceilalti (croati, slovaci, romani) trebuind sa se faca unguri sau daca voiau libertatea lor au fost obligati sa lupte contra ungurilor. prin intoleranta sa, kossuth i-a ridicat pe croati si romani impotriva acelei ungarii care nu le dadea nici o libertate. proclamatia din pesta, la care a avut un anume rol si petofi, a cerut unirea transilvaniei cu ungaria, impotriva dorintei majoritatii romanesti. in concluzie, admiri numai unguri campioni ai democratiei, in frunte cu un criminal de razboi, cat despre petofi, stim ce natie erau ambii parinti (nici unul ungur), dar a scris in ungureste. nimeni nu-ti cere sa plangi la imnul romanesc, plangi cat vrei la imnul unguresc, dar vezi ca tricolorul unguresc este, in Romania, drapelul altui stat si exista o lege care reglementeaza chestia asta. Adica, vreau sa spun ca, in Romania, chiar iti interzice legea sa porti sau sa arborezi insemnele altui stat. nu de alta, dar sa nu te trezesti infractor fara sa stii si sa spui pe urma ca parsivii de romani au avut ceva cu tine

de patriot la 27 November 2011 - 20:38

Mircea,Mircea…pacat ca vorbesti asa…Vass Albert este cosiderat criminal de razboi, a omorat romani(citeste si tu),Vadim nu stiu sa fi omorat pe cineva si pe deasupra si el si noi romanii mancam carnea fiarta nu cruda ca cei veniti din Asia,iarasi faza cu statul german este…tu de ce nu respecti statul roman ca ai si cetatenie romana,nu te tine nimeni sa nu renunti la ea…tu esti cel mai mare ungur dovedeste-o si du-te in Ungaria si hai inapoi cand o sa fie din nou Ungaria aici adica…NICIODATA…iti dedic un cantec frumos si pe langa asta sincer te felicit pentru ceva …trezesti SENTIMENTUL NATIONAL LA MULTI ROMANI DIN CAREI ,deci esti un rau necesar …te rog continua…http://www.youtube.com/watch?v=msbcz6TU0Fc

de attila la 27 November 2011 - 20:44

desi iti place imnu maghiar tot in mircea cel batran vrei sa pozezi si bine faci ca recunosti ca e o personalitate cum nu aveti voi in toata istoria voastra!si cum spuneai ca trebuie sa plece UNUL CARE NU ARE PARINTI SI BUNICI CAREENI!!! cel mai bine ar fi sa dea exemplu cel care are acelasi nume cu tine si fura banii careienilor cu nerusinare!de ce mergi in italia cu copii pe banii orasului daca esti asa cinstit?de ce va tipariti ziar pe banii orasului si va faceti chiolhanuri tot din banii orasului si apoi pozati in mielusei?banii la primarie vin de la bucuresti nu de la budapesta ca acolo nu va baga nimeni in seama,hoti nenorociti ce sunteti.stati mereu cu mana intinsa peste tot si va prostituati la toate guvernele pentru un os de ros dar voi nu sunteti in stare sa traiti din munca voastra asa cum traieste Ciuta din firma lui.mare carpa moale ai ajuns ,un sovin imputit care bajbaie dupa ceva ce nu o sa gasesti niciodata.crede-ma ca si kovacs primaru a cautat si nu a avut succes.

de clara la 27 November 2011 - 20:47

pt “mircea”
macar ai si tu dreptate intr-un punct, aici, in Carei, nu a fost intotdeauna Romania. Inainte de a fi in Romania,(1919) Careiul a fost vreo 50 de ani in Austro – Ungaria, iar inainte de asta vreo 200 de ani in Austria si inca vreo 150 inainte de Austria, in Transilvania. inainte de Mohacs, careiul a fost in ungaria, dar inainte de a veni ungurii pe aici, in zona au fost romanii. iar inainte de romani au fost dacii.
Ti-am spus asta in ideea ca poate intelegi ca figura asta cu parinti si bunici “careeni” este fara valoare in fata a peste 2000 de ani de istorie, din care doar ultima mie ii cuprinde si pe unguri, care abia spre anul 900 sosesc in Europa venind din Asia, nu din alta regiune europeana, ci, repet, din afara Europei. Iar in mintea ta, cine nu are parinti si bunici careieni, nu e careian. Acuma, spune-i tu chestia asta (cu parintii si bunicii) si primarului. Cred ca te va felicita! Pentru ca meriti!

de CAREIEAN la 27 November 2011 - 20:52

ia mai lasati omu in pace ca i s-a umflat maiu la saracu umflat moale de atata romanism.astia is obisnuiti sa faca dreptate cu pusca si sabia ca de dialog civilizat nu au cunostinta nici nu e de mirare ca nu ii primeste ungaria

de mihai la 27 November 2011 - 20:54

asa zisule mircea, tu ai auzit vreodata de dreptul la libera circulatie din legilatia europeana? Sau ti-ai amintit cumva de originile tale “grofesti” si vrei sa ne legi de glie, ca pe iobagi? Spre stiinta ta, evul mediu s-a incheiat de ceva vreme, in caz ca nu ai aflat!

de tare la 27 November 2011 - 21:19

oare sefu tau te pune sa scrii ma lup in piele de oaie numita mircea?????da nu ne spui de afacerile lui cu primaria sau vrei sa scriem noi despre ele ca poate stim mai bine ca tine!!!!el de ce nu pleaca de unde a venit? ce cauta in Carei?

de nelu la 27 November 2011 - 21:24

cine spuma mai e si nicolae jurj asta de trebuie sa scrie ziarul despre el? e dovedit ca a luat mita? foarte rau a facut. L-au prins? asta e, inainte de a lua trebuia sa se gandeasca si ca poate fi prins. chestiunea e ca el a facut-o si el suporta. la faza cu banii publici unii o fac (stim noi cine decide si aproba) si altii platesc (contribuabilii!) Faina afacere!

de pentru la 27 November 2011 - 21:29

sunt pentru propunerea lui mircea fotbalistu!sa plece cine nu e din carei da primaru e primu care nu are nici o legatura cu orasu asta. daca pleaca toti oltenii si moldovenii si secuii si banatenii atunci cine mai plateste taxe si impozite din care fura fratii lu mircea cu primaru in frunte?am auzit ca unele firme din oras nu platesc nic impozite nici salarii.de unde o sa mai faci iesiri in strainatate Mirciuca daca nu baga nimeni bani la buget?de unde mai furati ?voi nu va platiti nici oamenii care lucreaza pentru voi???rusine voua

de anii 40 la 27 November 2011 - 21:40

pe astia ii stimezi tu mircea cel batran?

http://martiriromani.com/TeroareaHorthysta.asp?ID=22

de necenzurat la 28 November 2011 - 06:45

Cand prostia si ignoranta fac casa buna ajungi sa postezi ca mircea cel batran.Sa iti doresti Mircea sa ai sanatate inca pe atat cati ani are singura firma a lui domnu Ciuta.Nu numai ca are aceiasi firma de 20 de ani si nu o tot schimba ca sa se piarda urma la datorii cum fac altii dar nici macar nu are nevoie de contracte cu institutii bugetare.Nu te mai face de ras cu termeni pe care nu ii cunosti si te depasesc.Flexurile nu functioneaza cu placi,poate tu sa ai vreo scleroza in placi.Incepand cu Csehi si cu Finantele din Satu Mare pana la ultimul om din primarie toti stiu ca la domnu Ciuta la firma toate hartiile sunt impecabile ca doar s-au convins dupa cate controale a avut si nu au reusit sa gaseasca nereguli.Asa ca ramane pe mai departe locul nasterii ca “deficienta” la domnu Ciuta dar ce sa faci,nimeni nu e perfect.Si de la el vin banii platiti ca impozite locale pe care voi ii tocati fara mila.

de mircea cel batran la 28 November 2011 - 06:53

nu am fost inca in italia,nici nu am deaface cu fotbalul!

de ochiul magic la 28 November 2011 - 08:04

cine te crede? toti stiu cine esti de fapt!

de patriot la 28 November 2011 - 08:16

Mircea adica Puha citeste asta…
http://martiriromani.com/TeroareaHorthysta.asp?ID=22

de un cititor la 28 November 2011 - 10:01

flaviu,daca nu suntem deacord cu tine nu inseamna ca suntem „prostanaci„.avem opiniile noastre pe care nici tu,nici altii ca tine nu ni le vor schimba.nu suntem aserviti nimanui asa cum sper ca nici tu nu esti.este evident ca acest articol nu a facut altceva decat sa incite spiritele,sa creeze un conflict intre romani si maghiari,un conflict creat artificial,pt ca eu cred ca noi traim impreuna,nu facem diferentieri etnice.acest echilibru se va pastra,fie ca unora le convine sau nu.ma voi duce din nou la urne si il voi vota pe kovacs.am liberul arbirtru sa stiu ce vreau sa fac si convingerile mele nu se vor shimba nici prin faptul ca sunt facut prostanac sau prin intepaturi etnice.

de podoba mircea la 28 November 2011 - 10:05

este dureros si rusinos ceea ce se vede pe saitul sus mentionat! Din pacate,istoria nu o putem schimba,dar VIITORUL il putem creea!! In sec XXI,nu putem sa aruncam cu bolovani unii in altii,ptr ca suntem:romani,maghiari,svabi…,mai ales ca traim cu totii in aceeasi comunitate!

de hotul striga totdeauna primul "Hotiii!" la 28 November 2011 - 12:31

Daca s-ar citi pe jumate “”fituicile” voastre maghiare cat se citesc ziarele romanesti ati fi si voi fericiti, dar din pacate cu totii banii nostri (din taxe si impozite) “aruncati pe fereastra” tot nu se citesc acele “fituici” asa ca sunteti nevoiti sa va manifestati pe aici, eu va doresc sa va ramana in gat ciolanul “supt” pe banii contribuabililor din carei (atat romani cat si maghiari) la chiolhanurile nesimtite la care va dedati, si pt. mircea podoaba scuza-ma dar daca iti dau si tie pt. o munca cinstita si un efort imens (pentru care am tot respectul) un 0,000000000001 % din banul public nu trebuie sa ii “aperi” ca restul de 99,999999999999 ii “arunca pe fereastra”. Ma simt jignit de faptul ca un terchea-berchea care nu stie cine a fost de ex. Baba Novac isi ia asupra lui numele lui Mircea cel Batran, mai bine zi-ti Wass sau Kosuth ca doar astia sunt idolii tai. De-abia astept momentul cand Kovacs o sa pice din nou de pe perinile inalte pe care sta acum ca un pasa si atunci o sa il huliti si voi ca de atunci va merita, vorba ceea “Regele a murit. Traiasca regele!”.

de podoba mircea la 28 November 2011 - 12:55

crezi ca eu apar pe cineva??? Noi suntem prea mici ca sa ne bagam nasul in cheltuirea banilor publici. Stii !!! Noi traim sub acelasi Cer,dar nu avem acelasi orizont!Sa ma oftic ca primesc doar 0,oooooooo1% din banul public??Are vreun rost??? Eu,multumesc acelora care,imi dau si acest procentaj ptr Sport.

de un cititor la 28 November 2011 - 13:43

prin simplul fapt ca podoaba mircea a indemnat la normalitate iter-etnica,afost catalogat drept un„sustinator„ al primarului.oameni buni,treziti-va!aici traim romani,maghiari,svabi,romi impreuna.care e problema voastra?o simpla emisiune tv e transformata in lectie de istorie?voi chiar nu aveti alte treburi?halucinant…

de trist la 28 November 2011 - 16:41

prin simplul fapt ca unii prezinta realitatea cruda acestia devin tinta postacilor aserviti care incita la ura si sovinism pentru a apara mana care ii hraneste.din pacate a devenit o situatie frecventa in Romania condusa de clanurile udmriste.nu se tine cont de documentele care atesta realitatea dar sunt improscati cu noroi oameni integri care traiesc dupa pricipii,in spiritul dreptatii astazi demonetizate.e trist ca furtul si inselaciunea au ajuns la rang de lege iar cei care le apara sunt catalogati drept infractori.halucinant intradevar!

de kovacs antal (puha) la 28 November 2011 - 16:47

Halo,va rog frumos nu ma bagati in nimic. Nu am scris de mult pe acest seit,dar nici nu am sa scriu.Dar va rog nu scrieti in numele meu. Nu ma intereseaza cine ce zice. Pa

de groaza la 28 November 2011 - 16:59

mai mare greata cum se lauda coica cu kovacs unu pe altu la emisiunea de la nord vest platita cu bani grasi de primaria carei. mai ca iti da plansu de emotie cand vezi odele pe care le credeam demult uitate. nici din greseala un telefon necenzurat. poate fi mandru ceausescu ca inca este plagiat. colaborarea PSD-UDMR functioneaza ca unsa la Carei.

de kovacs antal (puha) la 28 November 2011 - 17:00

Sunt eu nationalist,dar SOVIN NU. In rest jigniti-va pana vreti. la revedere

de texte la 28 November 2011 - 17:56

parca nu intrai pe acest site puha draga sau nu poti sta deoparte.”Nu am scris de mult pe acest seit,dar nici nu am sa scriu”.oricum te-am depistat dupa cum scrii si semnele de punctuatie identice cu ale lui mircea asa ca stai linistit.Nu trebuie sa iti fie rusine ca postezi dar trebuie sa iti fie rusine cand aperi infractori si ataci oameni cinstiti.nu e crestineste,daca intelegi.

de kovacs antal (puha) la 28 November 2011 - 18:39

am noroc ca in datele de mai sus nu eram acasa,ci eram pe drum intre danemarca si romania,martor chiar si un politist din carei care era cu mine.deci incercati sa prindeti alta pasare baieti.mai departe sa nu incepi texte sa scrii ca se poate si de acolo,pentru ca nu am avut de unde,dar intreba pe Florin de la pol carei ,eram impreune 24 din 24.dar putem depista ca de unde a scris mircea.

de texte la 28 November 2011 - 19:23

puha draga iti spune ceva cuvantul “laptop” sau iphone sau….cred ca nici tu nu ai vrea sa fii cum esti dar nu dispera,speranta moare ultima.sa nu uit,ai facut poza la martor?poate se razgandeste.

de ce la 28 November 2011 - 20:37

politistul florin face curse in danemarca cu puha?

de flaviu la 28 November 2011 - 20:46

Si uite asa isi dau arama pe fata postacii cititori.Pentru ei postac si prostanac e totuna asa ca de data asta nu vrem sa-i suparam si le dam dreptate. Posteaza pe siteuri romanesti dar nu sunt in stare sa invete limba romana,e prea greu pentru singurul lor neuron.Am intrebat si despre fluturasi,proprietati,trasee religioase da nimic nimic pana acum.Liniste la aceste capitole

de careieni la 29 November 2011 - 05:47

bine Kovacs,stiam noi ca atata poti

de kovacs antal (puha) la 29 November 2011 - 09:43

deci,nu curse de danemarca face florin cu mine,o singura data a fost. dar trebuia cumva sa ceara permisiunea voastra? nici laptop nu am si nici iphone,nu imi pot permite…..nici scrisoarea lui kovacs ,nici ciuta si nici prostiile voastre nu ma intereseaza. omoriti-va intrevoi sa ramanem cat mai putini.

de Pentru KOVACS ANTAL (puha) la 29 November 2011 - 16:45

Kovacs Antal draga,iti place nu iti place viitorul primar din 2012 se numeste CIUTA ILIE, candideaza din partea USL si este sustinut de toate partidele romanesti si toti romanii!
E in regula ?

de asa la 29 November 2011 - 17:33

ziiiiiiiiiiiiiii

de OARE la 29 November 2011 - 17:47

da pe el l-a intrebat cineva daca accepta?

de kovacs antal (puha) la 29 November 2011 - 20:26

vom vedea ,daca vom trai:)))),dar daca tu zici maistre fara nume,atunci este si va fii asa:))))),eu il respect pe ciuta,pe mine nu m-a jignit niciodata. dar eu votez cu mini

de curios la 30 November 2011 - 21:15

pe ce post va fi “mini” candidat ? primar ? consilier ? “remorca” UDMR ?????

de kovacs (puha) la 1 December 2011 - 13:58

numai primar,el cu zsido sanyi…..sa vedem ce face ciuta ?

de spectator la 1 December 2011 - 18:41

da,am vazut ca il copiaza pe kovacs deja si se baga peste tot;am vazut ca era la 9 mai si a stat pana la asfarsit la sarbatoarea romanilor da degeaba ca nu stie sa cante si sa se bucure de sarbatoare

de pentru spectator la 1 December 2011 - 19:29

Pai sa stii ca acolo erau mai multi maghiari ,bravo lor tuturor celor care au fost la spectacol si ei sunt cetateni romani.Apropo de persoana la care faci referire sa stii ca si el este consilier la fel ca si ceilalti consilieri care au fost in sala.Consilierii sunt invitati la toate evenimentele.I-am vazut cam pe la toate si asta inseamna pentru tine ca si ceilalti se baga in sema? sau isi fac datoria de persoane publice ?Cam ce crezi ??Musai sa stii canta ? ca sa te poti bucura de sarbatoare ?Eu cred ca a venit acolo ca si cetatean romnan ca si careian si ca persoana publica.Si mnai trebuie sa stii ca aceasta persoana la care te referi a ajutat si ajuujta foarte mult financiar cultura careiana si nu numai.Neaparat trebuie sa copiezi pe cineva sa fii prezent la vreun evenimnent ?Cred ca daca taceai filosof ramaneai !!!!

de pentru pentru spectator la 1 December 2011 - 19:46

da de ce sari asa ca nu a spus nimeni un nume sau esti cu musca pe caciula si te-a luat mana pe taste pe dinainte?ia o gura de aer ca te sufoci si ramai fara voce ca literele le-ai amestecat de graba mare

de kovacs (puha) la 2 December 2011 - 07:12

la voi vad ca ,nu e bine nici cum. daca e prezent,de ce e prezent?,daca nu e,de ce nu e?,sunteti niste panarame! acum e bai de ce nu canta….,nu are voce buna!am raspuns corect?:))))..acum vei raspunde si mie,de ce nu am scris corec?!,de ce nu ma exprim corect?!…eu atat stiu! ti-am raspuns. ce te mai deranjeaza? na o zi buna tuturor!

de pentru puha la 2 December 2011 - 07:43

deja o inceput campania electorala pentru unii?! da pana acuma cum de a uitat de ziua romaniei ca nu a mai fost prezent.au inceput sa fie bune si voturile romanilor?pacat ca numa voturile ca in rest numa ei sa fie peste tot.romanii nu au nici un reprezentant in primarie si au interzis la concursuri pentru posturi in primarie da de votat is buni,seda?

de PS la 2 December 2011 - 11:15

Cine ? despre cine vorbiti ? pffffffff,ce preocupari serioase aveti mai fratilor !!!!Voturile se dau omului candidat,cred ca alegatorii vor face diferenta intre : ce a facut concret respectivul candidat pentru careieni.
Faptele conteaza ,nu intrigile sau birfele !!!!Cei care baga strambe pierd mereu,au mai fost cazuri la Carei doar trebuie sa vi le amintiti….?

de pentru PS la 2 December 2011 - 13:36

nu trebuie sa fii asa teatral ca stim si noi cine cu cine se aduna si ce fac concret unii.sunt si eu adeptul faptelor dar al faptelor bune si nu cele facute cu un scop anume si apoi trambitate in eter.si treaba cu pompierii fotbalisti e o stramba?sau e o fapta?

de PRISACA SANDA - la 2 December 2011 - 15:17

Mai cita rautate !!! da ce ai draga cu eterul ?Tu de ce nu trimbitezi faptele tale pe aceasta pagina ?Esti culmea fa bine si nu te mai lega de toata lumea
ca te vede D-zeu.si poate se supara.

de neimaginat la 2 December 2011 - 18:13

O reactie interesanta care spune multe.Simpla postare a unei opinii personale deschide o adevarata furtuna in sufletele unora.Oare de se simt unii mereu atacati?Inventam povesti pe care nu le putem dovedi,cream ape tulburi si pe deasupra incercam sa il atragem pe Dumnezeu in acest joc.
Porunca a treia este: “Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia in desert numele Lui” (les. 20, 7).

de chiar curios la 3 December 2011 - 09:48

daca tot vorbim, stie cineva de ce a venit levente varna la carei ? a “cazut” kovacs din carti sau e o strategie de intarire a UDMR-ului local care inafara de a vota la (tele)comanda primarului nu a miscat mai nimic ? poate ma lamureste si pe mine cineva si nu e nici o rautate in a fi informat.

de EMI la 3 December 2011 - 18:39

Banuiesc ca a venit omu ca sa nu mai faca naveta la Satu Mare.
Are 2 copii mici.De fapt el a plecat din Primarie, aici a lucrat.Si chiar era de treaba,poate primaru isi aduce oameni comnpetenti,Levente e un baiat O.K
cu toate ca vor fi comentarii vizavi de poatarea mea chiar nu mna intereseaza
rautaciosii,ca pe PAPI cand l-a pus primaru la Apaserv nu a comentat nimeni pe acest site,ca beti mnoloz de la robinet nu-i bai.Vad ca de Levente va legati.Oare exista o persoana in acest oras care e pe placul vostru ? sunt foarte curios !!!

de haiduc la 4 December 2011 - 06:58

o poveste cu adevarat lacrimogena doar ca nimeni nu si-a pus intrebarea de ce a plecat daca tot are copii pentru ca statea bine mersi tot in primaria carei si chiar era apreciat.si papi sa dea socoteala daca la apaserv nu gestioneaza bine fondurile primite pentru carei dar de ce nu da socoteala si primaru pentru jaful de la pusculita numita primarie sau numai pe unii trebuie sa ii vedem si sa ne impuneti sa ii vedem cum vreti voi.sunt multi oameni competenti si cinstiti in carei dar unii nu se pot angaja pentru ca nu stiu limba maghiara si asta e tot ce conteaza in careiul de azi.nu conteaza ca nu o duc mai bine nici muritorii maghiari nici cei romani doar ungureste sa vorbeasca si sa fie cat mai prosti ca sa ii puteti voi prosti si mai tare!de ce la recensamant au fost chemati la o sedinta numai recenzorii maghiari la sediul udmr inainte cu o zi de inceperea lui?sunt foarte curios!

de pentru EMI la 4 December 2011 - 11:59

draga EMI crezi ca persoanele in discutie reprezinta toate persoanele din acest oras?pentru tine asemenea persoane sunt reprezentative pentru carei? eu cunosc si careieni care sunt cinstiti si onesti si duc o viata exemplara dar pe aceia ii consideri ciudati pentru ca nu ai cu ce sa ii ponegresti.sunt foarte curios de ce sunt pe placul tau numai aceia care sunt mai presus de lege si isi permit sa sfideze oamenii de rand pentru ca sa isi atinga scopul personal.cine seamana vant culege furtuna!

Lasati un comentariu