Se caută meseriaşi

• publicat la: 23 noiembrie 2011
Se caută meseriaşi

În urma unei şedinţe de dialog social a Institutiei Prefectului Satu Mare, la nivelul Inspectoratului Scolar a fost organizată o intâlnire referitoare la calificarea profesională la şcolile de arte si meserii. Intâlnirea a avut ca scop corelarea ofertei locurilor de muncă cu cererea tinerilor absolventi. La această intâlnire au participat prefectul judeţului Radu Giurcă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Stef, inspector sef al Inspectoratului Scolar Mariana Popa, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Gheorghe Tilibaşa, reprezentanti ai mediului de afaceri, inspectori şcolari şi cadre didactice.

Concluzia la care au ajuns cei prezenti la intâlnire este faptul că avem nevoie de şcolile profesionale intrucât acestea sunt necesare pentru a satisface cererea angajatorilor.

Intâlnirea de marti, 22 noiembrie vine ca răspuns la discutiile avute in cadrul unei şedinte de dialog social unde a fost exprimată dorinţa ca mediul de afaceri să se intâlnească cu reprezentantii invăţământului pentru ca pe viitor să işi găsească angajaţii de care au nevoie.

La intâlnire a fost prezent şi vicepreşedintele Consiliului Judetean Adrian Stef care deasemenea susţine ideea de creare a mai multor clase de profil profesional. Acesta ne-a declarat faptul că familiile ar trebui să aibă un rol mai important in hotărârea şcolii pe care copii o urmează.

Agentia Judetean pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare a fost reprezentată de directorul Gheorghe Tilibaşa care ne-a declarat  că bazele de date ale institutiei sunt pline de şomerii fără calificare necesară cererii pieţei de muncă.

Mediul de afaceri sătmărean a fost bine reprezentat in sală. Preşedintele Asociatiei Economice Româno-Germane pentru Regiunea de Nord Vest, Dan Brumboiu a susţinut aceiaşi idee, de formare a tinerilor in şcolile de arte şi meserii şi pentru avantajele materiale pe care le are un meseriaş. Astfel de intâlniri vor mai avea loc pe viitor pentru ca planul de şcolarizare 2012-2013 a şcolilor profesionale să fie in concordanţă cu cererea mediului de afaceri.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu