Start la Festivalul de Teatru SPOT 2011

• publicat la: 15 noiembrie 2011
Start la Festivalul de Teatru  SPOT 2011

Sala de Sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu din Carei va fi timp de şase zile gazda Festivalului de Teatru Studenţesc SPOT,festival aflat la cea de-a cincea ediţie.

Luni,14 noiembrie,de la ora 15,00 a avut loc deschiderea oficială a Festivalului, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean,Adrian Ştef,unul din cei care sprijină in mod constant această manifestare,a directorului Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Carei,Bogdan Georgescu şi în lipsa oricărui edil al Careiului,de altfel o lipsă constantă de la acest eveniment.

In sala au fost prezenţi consilierii municipali Marius Rusu şi Ovidiu Papi ,prof.Alina Iacobuţ,director adjunct al Liceului Teoretic,prof. Suto Andras de la Universitatea de Vest din Timişoara,profesori,spectatori,reprezentanţi ai presei locale şi participanţii la acest festival.

Pe una din laturile sălii de sport a fost amenajată o expoziţie de costume şi decoruri,realizată de scenografa Imola Csizmadia de la Universitatea de Artă din Târgu Mureş.

După cuvântul de deschidere ce i-a aparţinut lui Bogdan Georgescu,vicepreşedintele CJ,Adrian Ştef a adresat câteva cuvinte celor prezenti,afirmând că” e de apreciat că are loc in mod constant acest festival,in aceste condiţii,deşi locul nu e cel mai potrivit; unii au infrastructura şi nu fac  mai nimic iar cei ce nu au,depun eforturi  sporite pentru a face lucruri deosebite.Pentru a realiza lucruri mari e nevoie să pui suflet . CJ sprijină aceste activităţi in mod constant”.

Organizatorul festivalului,Paul Sarvadi a anunţat prezenţa în zilele următoare a lui Mircea Florian, care va realiza un atelier despre muzica de teatru iar apoi a invitat pe  scenă reprezentanţii trupelor de teatru prezente.

Brigitta Vajda ,masterand in primul an la Universitatea de Artă din Tg Mureş  a lansat  invitaţia de a viziona fragmente din monoloagele pregătite pentru examenul de admitere.De la aceaşi universitate,dar secţia română, Alin Stanciu a făcut o succintă prezentare a motivelor pentru care se află in acest loc .A urmat apoi prezentarea Ecaterinei Căpraru ,asistent universitar la Departamentul de Muzică -Actorie din cadrul Universitătii Tg Mureş şi Kate Johnson,o prezenţă inedită la acest festival,ea venind tocmai din Londra.

Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj a fost reprezentată de Cătălin Codreanu,asistent universitar,care insoteşte un grup de 18 studenţi .

Am avut bucuria de a fi mereu prezenţi la acest festival, dar eu particip pentru prima dată.Am venit cu sufletul dechis şi abia aştept să incălzesc această sală de sport cu spectacolul nostru teatral.Vă invit joi la spectacolul Strada Mare,un spectacol jucat cu graţie,tandreţe şi bucurie” a menţionat Cătălin Codreanu.

Dela aceeaşi instituţie dar secţia maghiară,Szilaghi Palko Csaba ne invită la spectacolul 10,un spectacol realizat de 10 persoane talentate.

Dacă unii dintre participanţi au mai fost la Carei şi sunt obişnuiţi cu „peisajul careiean” alţii se află pentru prima oară in acest colţ de ţară.

Una dintre aceste persoane este Imola Cszmadia,scenografa la UAT Tg Mureş ,cea care „este vinovată” pentru reuşita expoziţie de la intrarea în sala de sport.

Imola se află pentru prima  oară in Carei şi ne-a spus că se simte de „parcă ar fi duminica deoarece e atâta linişte şi nu este aşa trafic ca in Târgu Mureş”.

Tot pentru prima dată se află la Carei şi studenţii secţiei române a UAT Tg Mureş,Eugen Neag,Cristina Lupu şi Răzvan Chelaru,cei care au  jucat în prima  seară  piesa SEX,in regia lui Radu Nica.

Alături de ei i-am intâlnit pe asis. Ecaterina Căpraru şi pe prof.Suto Andras,care a mai participat la una din ediţiile anterioare ale festivalului.

Daniela Ciută

comentarii

de hohohoho la 15 noiembrie 2011 - 18:35

super laudabila initiativa culturala dar nush ce dreaq cauta pe scena diavolii din politica…stef asta se pricepe la toate…de fapt toti in tara asta se pricep la toate si nu fac nimik k lumea! nu stiu cand mama lui stefan se vor decanta treburili…politica la porci in jgheab unde ii este locul …cultura , sportul, munca calificata in alta parte…

de bravo STEF la 15 noiembrie 2011 - 18:47

super initiativa culturala zici,dar daca nu va place de STEF atunci puneti voi banii pentru festival si pentru petrecerile care se dau in fiecare seara!!!!!!!!!!!!

de hohohoho la 16 noiembrie 2011 - 18:56

oricum sunt bani furati din bAnii nostri desteptule…unde ai vazt tu om politic sa dea din banul lui…

de bravo STEF la 16 noiembrie 2011 - 20:10

si primaru cu vicele fura din banii nostri si ai tai si nu au mers pe acolo desteptule….

de francesca la 18 noiembrie 2011 - 07:07

Spectacole deosebite,studenti talentati si atmosfera calda!Ne bucuram sa putem participa la astfel de evenimente cat mai des.Continuitatea in teatrul romanesc este asigurata!

de hohohoho la 19 noiembrie 2011 - 16:12

ce mi-ar place fraiere sa te stiu pe nume..

Lasati un comentariu