Acuze grave la adresa preşedintelui Federaţiei de Hochei

• publicat la: 14 ianuarie 2012
Acuze grave la adresa preşedintelui Federaţiei de Hochei

Scandalul din hocheiul românesc, declanşat la inceputul lunii decembrie a anului trecut, este departe de a se fi incheiat.

După ce a făcut mai multe declaraţii revoltătoare, preşedintele Federatiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRGH), Tanczos Barna, este pus la zid de o fostă mare glorie a Stelei şi a echipei naţionale, Gioni Justinian.

Acesta susţine că forul condus de Barna este coordonat in mod ilegal de la Miercurea-Ciuc şi că selecţionerului Tom Skinner i se impun jucătorii.

„Oricând dinspre Bucureşti pot pleca jucători de mare valoare la toate nivelurile,iar selecţionerului canadian Tom Skinner, care ia 15.000 de euro, dar habar n-are de hocheiul românesc, i se impun jucătorii.

Naţionala e dictată de la Miercurea- Ciuc, de preşedintele Tanczos Barna. Sediul FRHG e in Bucuresti, dar domnia sa a făcut o subfederaţie in Miercurea- Ciuc, cu birou ilegal, din care dictează interesele hocheiului harghitean si covăsnean.”, a declarat Justinian pentru Libertatea.

„Ce a făcut pentru hochei? Nimic!”

Antrenorul in vârstă de 58 de ani a precizat că FRGH a refuzat convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru schimbarea preşedintelui, deşi acest lucru a fost solicitat de 18 echipe din campionatul intern si impus de Autoritatea Naţională pentru Sport.

„Noi am făcut o scrisoare oficială către Autoritatea Naţională pentru Sport, care a impus alegeri la FRHG in termen de 25 de zile de la data la care s-a primit adresa. Numai că adunarea generală pentru alegeri, inclusiv a unui nou presedinte in locul lui Tanczos, nu a avut loc si nu cred că se va ţine! Până la urmă, cum a ajuns să conducă acest om, care nu are nici o legătură cu lumea noastră?! Ce a făcut pentru hochei? Nimic! Persistă blocajul jucătorilor români la naţională. Li se cere să se mute in Harghita ca să fie convocaţi.”, a adăugat fostul hocheist.

Loturile naţionale, desfiinţate?

Scandalurile recente din jurul echipelor nationale de hochei pe gheaţă l-au pus pe gânduri pe Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Sportiv si Olimpic Român (COSR) anunţând că studiază varianta desfiinţării loturilor olimpice.

Al doilea om din structura COSR susţine că România poate participa fără probleme la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013 si fără hochei.

Ceea ce se intâmplă e inadmisibil. Starea de tensiune la nivelul acestui sport e prea mare faţă de importanta sportului in sine in România!”, a declarat Dobrescu.

Lasati un comentariu