Airsoft,un nou sport în Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2012
Airsoft,un nou sport în Carei

Municipiul Carei se poate mândri cu inţiativa unui grup de tineri care, sub conducerea lui Dragoş Georgescu, au înfiinţat Asociaţia Sportivă „Corvus Regia” şi desfăşoară activităţi recreativ-sportive încercând să atragă cât mai multe persoane către sport şi mişcare şi astfel să combată dependenţa de computere a tinerilor (şi nu numai). Totodată, această asociaţie vine în sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului care a considerat că sunt suficiente doar  50 de minute de sport pe săptămână pentru elevi.

Redacţia: Care este scopul acestei asociaţii sportive?

Dragoş Georgescu: Scopul asociaţiei este de a asigura creşterea, selecţia şi pregătirea specifică a sportivilor pentru participarea la competiţii. De asemenea, se urmăreşte atragerea tinerilor  către natură, dobândirea de cunoştinţe despre floră şi faună, folosirea naturii pentru orientare, acordarea de prim ajutor pre-medical, etc.

Totodată urmărim organizarea de activităţi şi competiţii sportive precum şi participarea la astfel de activităţi şi competiţii, excursii, drumeţii şi tabere cu caracter sportiv, în ţară şi străinătate.

R: Care au fost realizările cele mai importante in anul 2011?

D.G.     Anul trecut, care de fapt este primul an întreg pentru Asociaţia Sportivă „Corvus Regia” a fost un an plin de evenimente. În mare parte noi ne-am axat pe promovarea celui mai nou sport din România, airsoftul. Zic nou, pentru că airsoftul este introdus în nomenclatorul sporturilor doar din data de 23 februarie 2010. Pe această ramură sportivă am organizat jocuri comune, antrenamente şi competiţii. În România, pe ramură competiţională, în anul 2011 noi am deschis şi noi am şi închis calendarul cu două cupe – Cupa OPEN din 28 ianuarie şi Cupa Karul-International Airsoft Open 2011.

Am participat la foarte multe meciuri de Airsoft şi din străinătate, din Ungaria unde am fost catalogati de către veteranii acestui sport ca fiind cea mai fair-play echipă cu care s-au întâlnit.

Ca alte domenii sportive, în anul 2011 am fost coorganizatori la „Festivalul Zmeielor” unde am pregătit pentru doritori un traseu aplicativ complex cu jaloane, fugă prin cauciucuri, utilizarea binoclului, tunel, aruncarea lapunct fix şi apoi, la sfârşit, tragerea la ţintă cu replicile de airsoft.

Tot anul trecut am reuşit împreună cu Direcţia de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Carei să antrenăm un număr destul de mare de participanţi  la marşul bicicletelor şi rolelor.

R: Am înţeles că aveţi în palmares şi nişte medalii obţinute la concursuri

D.G.    Da, într-adevăr, echipa KEA Airsoft din cadrul Asociaţiei Sportive „Corvus Regia”  a obţinut de-alungul activităţii sale un loc II şi un titlu ce „cel mai bun lider de echipă” la Concursul Naţional „Iron Team” ROU 2008 – patrulă airsoft şi titlul de „Best orientation teamla Concursul Naţional „Iron Team” ROU 2009 – orientare şi patrulă.

R: În 2010 şi 2011 nu aţi fost prea prezenţi  la competiţii

D.G.    Nu, din păcate, din motive financiare nu am putut 2 ani la rând să participăm la competiţii. Pur şi simplu nu am avut fondurile necesare. Costurile au fost prea ridicate pentru a participa la competiţiile importante. Asociaţia se suţine 90% din buzunarul propriu şi 10% mulţumită unor societăţi comerciale care ne mai ajută şi ele când pot. La  organizarea de competiţii, Direcţia de Cultură şi Sport Carei ne mai ajută cu afişe, pliante şi câte ceva la logistică. Aici nu vreau să mă plâng, doar că îmi pare foarte rău să văd că se finanţează diferite organizaţii şi grupuri care, ori nu au niciun rezultat important ori fondurile de care dispun nu sunt folosite în mod expres pentru a promova scopul finanţat. La Cupa Karul, organizată anul trecut la sfârşitul lunii noiembrie  la cariera de nisip de lângă localitatea Foieni, de exemplu, am primit ajutorul primăriei Foieni şi a domnului primar Heinrich Mihai care ne-a pus la dispoziţie locul de desfăşurare, mese, bănci şi mâncare. A fost un ajutor extraordinar atât din punct de vedere financiar cât şi logistic.

R: Ce planuri aveţi pe 2012?

D.G.   Anul 2012 va fi, zic eu, cel mai aglomerat. Pe lângă participarea la cele mai importante evenimente de airsoft din ţară şi străinătate, vrem să începem în primăvară cursurile de tir cu arcul, orientarea turistică şi ciclism, dar totul depinde de fondurile de care vom dispune.

În 14 ianuarie 2012,echipa KEA a participat la un prim meci important de airsoft,organizat la Kunmadaras – Ungaria unde, alături de peste 120 de participanţi au reuşit cu brio să îndeplinească misiunile atribuite din scenariu.

La această competiţie, echipa KEA a obţinut titlul de Cea mai Fair-play echipă întâlnită. In momentul de faţă ne antrenăm pentru următoarea competiţie ce va avea loc la începutul lunii februarie la Hajduszoboszlo-Ungaria.

www.buletindecarei.ro

comentarii

de Cristian la 25 ianuarie 2012 - 14:57

Nu ştiu,nu înţeleg cum faceţi şi cum reuşiţi( voi cei din Carei)să aveţi atâţia oameni inimoşi cu care reuşiţi să realizaţi atât de multe lucruri inovative şi frumoase în acel oaraş micuţ.V-am privit cu multă admiraţie de-alungul timpului, de acum 30-40 de ani, de pe vremea D-nului Karacsonyi(cred că aşa-l chema), când aveaţi cele mai bune formaţii de muzică uşoară, populară, dansuri, din tot judeţul iar azi continuaţi aceleaşi tradiţii fiind cei mai buni din judeţ la toate activităţile culturale şi activităţi pentru tineret.Ca sătmărean mă uit la voi cu invidie, dar nu cu răutate, când văd că în reşedinţa de judeţ nimeni nu se poate mândri cu realizări ca ale voastre şi nu vă poate egala.Felicitări.

de Titel la 25 ianuarie 2012 - 20:00

Felicitari pentru toti sportivii asociatiei. Va invidiez in sensul bun al cuvantului si imi pare rau ca nu am timp suficient sa ma alatur voua

de Dragos Georgescu la 26 ianuarie 2012 - 07:55

Multumim frumos. Aceste cuvinte sunt un adevarat imbold pentru activitatile noastre viitoare.

de Nino nino la 28 ianuarie 2012 - 13:53

Georgescule, stau si ma minunez uneori. Ba tata, tu le-ai facut pe toate!
De-a jocu cu pusca-ti mai trebuia!

de protestatar la 28 ianuarie 2012 - 14:35

-zise complexatul si frustratul anonim nino nino.ba tata daca te roade invidia ia baga si tu ceva activitati ca ne-am cam plictisit de emanatii portocalii atoatestiutori!

de Gogu la 28 ianuarie 2012 - 23:20

Felicitari! Dragos! orice fel de activtate sportiva sau culturala este binevenita! e mai mare jena sa nu avem un teatru si un cinematograf in oras!pe vremuri careiul era un important centru cultural si sportiv,iar activitatile incepeau la nivelul elevilor!. Tin minte pe la sfirsitul anilor 70,frcventam o gramada de cursurl la clubul elevilor! erau 2 amarite de carturi,din care 1 fara motor si in celalalt nu era nici o data benzina,si 4-5 copii ne impingeam unul pe altul!:)),la cursul de biologie (cu domnul Bereteanu,extrordinar dascal si om,ii doresc multa sanatate)am invatat sa impaiem animale,am fact excursii cu bicicletele in toate padurile si la toate lacurile din jur,am invatat de rezervatia de ghiocei de la urziceni si situl arheologic de la bobald,am facut insectare si ierbare,iar orale de biologie si stiintele naturii le faceam vara si primavara in parc!,si astea erau doar o parte din activitatile cultural sportive din carei,nu mai vorbesc de Castelanii,cele 2 echipe de fotbal Victoria si Vointa,echipa de handbal (ce mari jucatori erau podoaba mircea,keke si altii),iar cind vad pe cineva cu initiativa,nu pot decit sa il felicit! in alta ordine de idei as dori sa supun atentiei opiniei cititorilor acestui post,proiectul legii ACTA privind reglementarie internetului!avind in vedere ca ne afecteaza pe toti,cred ca orice dezbatere,oriunde este binevenita!!! STOP ACTA! Stop Reglementarlilor inernetuluiabuzive si absurde!
Definitia internetului ar trebui sa fie dreptul unui cetatean al planetei sa isi conecteze computerul la computerul altui cetatean al planetei. Doar pentru ca tu, corporatia X iti exerciti dreptul de a-ti conecta computerul la reteaua cetatenilor planetei ca sa vinzi un bun, nu te face automat proprietarul, legiuitorul si judecatorul retelei. E dreptul meu sa iti cumpar bunul, sa nu ti-l cumpar deloc, sau sa iti iau bunul de la un alt cetatean,nu exista nici un motiv ca marile corporatii si guvernele sa ne monitorizeze absolut tot traficul pe internet! Cum ar fi ca la noi in Carei sa se deschida un magazin intr-un spatiu in oras,iar firma care deschide magazinul sa aiba dreptul sa intre cind vrea la orice ora in casele noastre sa verifice daca marfa pe care o avem este de la ei din magazin!!! . ACTA e un abuz si o absurditate. S-a ajuns la situatia in care daca descarci o melodie a lui Michael Jakson,de la cineva care o are piratata,fara sa stii, risti 5 ani de inchisoare in timp ce medicul care l-a omorit a luat 4 ani! STOP ACTA !!!STOP TUTUROR REGLEMENTARILOR ABSURDE CARE DIN PACATE INCEP SA NE CONDUCA VIETILE!

de Horia Mărieș la 28 ianuarie 2012 - 23:48

Ma alatur celor care au postat mai sus si adresez si eu cele mai sincere felicitari grupului de tineri care sub conducerea D-lui Dragoş Georgescu, au înfiinţat Asociaţia Sportivă „Corvus Regia” şi desfăşoară activităţi recreativ-sportive inovatoare.
Le doresc din inima mult succes la toate competitiile la care vor participa in viitor.
E mult mai bine si mult mai sanatos sa practici un sport in aer liber, decat sa-ti desavarsesti studiile la seral, la o facultate numita disco-bar. Nu vreau sa spun ca disco-barul nu trebuie sa faca de loc parte din cultura generala unui tanar, dar e bine ca discobaratul sa fie practicat – asta doar daca se poate – cat mai rar.

H.M. Bucuresti, 29 ianuarie 2012.

de podoba mircea la 30 ianuarie 2012 - 11:54

FELICITARI DRAGOS !!!!!! Nino-nino draga , demonstreaza ca ai facut si tu ceva !! Din moment ce esti un „anonim”,presupun ca ai drumul tau in viata si mergi de unul singur !!! Nu este rau nici acest lucru,dar atunci sa-i lasam in pace pe cei care incearca sa faca ceva.

de cultura careiana la 30 ianuarie 2012 - 13:00

bravo dragos. bravo airsoft club carei.

de HAI CAREIU la 31 ianuarie 2012 - 13:59

Felicitari membrilor asociatiei si la cat mai multe activitati!

de podoba mircea la 31 ianuarie 2012 - 21:59

prt d-ul Horia Maries !!! Multumesc ptr apecierile facute mie si fam.mele. Ma bucur ca cineva isi mai aduce aminte de acea generatie de handbalisti,care intradevar au avut valoare !!! D-ul Zsak,Bereczki,Toth(Feszek),Brem Arpi(Keke’bacsi),Karacsonyi(Karak’bacsi), Tegen,Orosz Laci,Csinos,prof.Georvescu Vasile,regr.Mircea Dohan,Torzsa Jancsi,etc…care si in prezent organizeaza cate o intunira anuala unde isi pot aduce aminte de clipele frumoase petrecute impreuna.

Lasati un comentariu