Ajutor umanitar pentru Carei

• publicat la: 5 ianuarie 2012
Ajutor umanitar pentru Carei

In perioada 04 – 08 ianuarie 2012 asociaţia bavareză „Rumanienhilfe Carei“ in colaborare cu Serviciul de Asistenţă Tehnică (THW) al asociaţiei locale Eichstatt/Bavaria va aduce la Carei, in Transilvania de Nord, un transport de ajutor umanitar.

Este o tradiţie inrădăcinată de 11 ani: „Rumanienhilfe Carei“ colectează de mulţi ani diferite articole destinate ajutorului umanitar pentru a sprijini diverse proiecte in oraşul Carei. Este vorba despre o asociaţie deosebit de implicată care numără in rândul ei peste 34 de naşi, 35 de membrii şi 25 de membrii finanţatori alături de mulţi oameni care ii spijină, ii susţin şi ii ajută.

In cursul anului 2011 membrii asociaţiei au strâns in multe ore de voluntariat 900 m3 de ajutoare, preponderent articole de imbrăcăminte şi incălţăminte, haine de pat, saltele,veselă, unelte, aparatură electrocasnică, biciclete, articole de sport, mobilă, jucării,articole şcolare şi cărucioare pentru copii, dar şi cărucioare pentru persoane cu handicap, materiale diverse pentru spitale. 600 m3 au fost transportaţi gratuit, graţie unei firme producatoare de mobilier tapiţat din Germania care are o filială in România.

200 m3 au fost transportaţi de către Serviciul de Asistenţă Tehnică Eichstatt iar 100 m3 au fost transportaţi cu maşinile proprii ale membrilor asociaţiei. Serviciul de Asistenţă Tehnică din Eichstatt efectuează transportul in preajma sărbătorilor de iarnă, intre Crăciun şi Botezul Domnului (06 ianuarie) de 11 ani pentru „Rumanienhilfe“.

Organizaţii partener sunt asociaţia „Kinderland Carei“ şi autorităţile locale. Ajutoarele sunt aduse in depozitul central al asociaţiei „Kinderland“. De aici acestea sunt distribuite direct oamenilor nevoiaşi. Şcoli, grădiniţe, spitale şi familii nevoiaşe sunt sprijinite financiar din sumele de bani provenite de la magazinele „Second Hand“ in care se vând parte din ajutoarele strânse de către „Rumanienhilfe Carei“.

comunicat

Lasati un comentariu