Ce să faceţi pentru a fi mai deştepţi în 2012

• publicat la: 4 ianuarie 2012
Ce să faceţi pentru a fi mai deştepţi în 2012

Noul an vine cu noi provocări, însă pentru a le face faţă trebuie să luaţi atitudine.

Publicaţia „The Daily Beast” a făcut o listă cu zeci de moduri în care puteţi înfrunta viaţa mai inteligent în anul care tocmai a început. Iată câteva sfaturi:

1. Puneţi-vă mintea la treabă. Jocurile de cuvinte, precum şi rebusul sau Sudoku sunt bune pentru memorie. Astfel, mintea va putea funcţiona mai bine pentru proiecte de succes, lăsând în urmă boli  grave, precum Alzheimer şi alte forme de demenţă.

2. Faceţi mişcare. Indiferent că vorbim de gimnastică sau dans , orice activitate care măreşte ritmul cardiac şi necesită coordonare este benefică pentru organism.

3. Deschideţi-vă spre nou. Nu vă închideţi între patru pereţi şi evitaţi orice contact lu realitatea. Profitaţi de orice mijloc de informare credibil.

4. Renunţaţi din când în când la telefon. Verificarea constantă a e-mail-urilor şi a apelurilor nu vă lasă să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care trebuie să le faceţi şi, în consecinţă, afectează productivitatea.

5. Dormiţi mult. Cercetările arată că şi în timpul somnului, informaţiile sunt procesate de creier, iar după un pui de somn veţi avea o memorie mai bună.

6. Construiţi-vă un „palat al memoriei”. Asociaţi lucrurile cu imagini pentru a vi le putea aminti mai repede.

7. Învăţaţi o nouă limbă străină. Prin învaţarea unei limbi străine, cortexul este solicitat, iar acest lucru influenţează luarea deciziilor şi emoţiile.

8. Mâncaţi ciocolată neagră. Chiar dacă nu creşte nivelul de inteligenţă, ciocolata neagră conţine flavonoizi care îmbunătăţesc starea memoriei. Specialiştii recomandă să o asociaţi cu un pahar de vin roşu.

9. Mâncaţi iaurt. Probioticele conţinute de iaurt sunt bune pentru stomac, dar, în acelaşi timp, şi pentru creier. Studiile pe şoareci au demonstrat că cei care au consumat acest aliment s-au vindecat de anxietate, iar activitatea din zona creierului responsabilă cu luarea deciziilor şi cu emoţiile s-a dovedit a fi crescută.

10. Scrieţi de mână. Specialiştii susţin că scrisul de mână „angajează” mai multe secţiuni ale creierului. De asemenea, scrisul de mână îi face pe oameni să-şi amintească mult mai repede informaţiile decât cei care scriu la calculator.

sursa adevarul

Lasati un comentariu