5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 16.02.2012

• publicat la: 16 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 16.02.2012

Procter&Gamble a vândut divizia de chipsuri Pringles, piața auto a scăzut cu 23% în ianuarie, „Băieţii deştepţi“ nu au acceptat preţul cerut de Hidroelectrica, avem o avere de aproximativ 1,5 miliarde de euro dar n-avem cum s-o valorificăm, cum se platesc dezăpezirile in județul Vrancea. Citeşte pe larg revista presei din 16 februarie 2012.

incont.ro: Cartofi de 2,7 mld. doari. Procter&Gamble a vandut divizia de chipsuri Pringles companiei Kellogg. Procter&Gamble a convenit vanzarea diviziei de chipsuri Pringles companiei americane Kellogg, pentru circa 2,7 miliarde de dolari, dupa ce un acord cu Diamond Foods, din SUA, a esuat, transmite Bloomberg. Pringles are vanzari anuale de peste 1,5 miliarde de dolari, in 140 de tari. Directorul general al Kellogg, John Bryant, a declarat ca preluarea va tripla afacerile companiei in domeniul snackurilor la nivel global si va permite extinderea activitatilor in America Latina.

Financiarul: Piaţa auto a scăzut cu 23% în ianuarie.Vânzările de autovehicule (autoturisme plus vehicule comerciale) au scăzut în ianuarie 2012 cu 23% faţă de ianuarie 2011 şi s-au cifrat la 4.221 unităţi, livrările de autoturisme înregistrând o scădere de circa 21%, până la 3.475 unităţi, conform datelor publicate miercuri (15 ianuarie 2012) de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Adevarul: „Băieţii deştepţi“ din energie riscă să piardă tot “Băieţii deştepţi“ nu au acceptat preţul cerut de Hidroelectrica pentru contractele din acest an, astfel că Ministerul Economiei poate cere rezilierea lor. Negocierile dintre Hidroelectrica şi partenerii din contractele bilaterale, aşa-numiţii „băieţi deştepţi” din energie, privind contractele din acest an au eşuat. Conform clauzelor din contracte, Hidroelectrica poate cere la începutul fiecărui an majorarea preţurilor.

Capital.ro: România stă pe o avere. Vezi povestea miliardului de euro blocat în aer.Stăm, în plină criză, pe o avere – ceva între 1,2 și 1,5 miliarde de euro, bani picați din cer și la propriu, și la figurat -, dar n-avem cum s-o valorificăm. De ce? Ca la noi, la nimeni, spunea, la sfârșitul lui ianuarie 2010, ministrul mediului și pădurilor, Laszlo Borbely, comentând despre povestea miliardului de euro pe care l-ar putea lua România vânzându-și certificatele de emisii de dioxid de carbon (CO2) primite prin alocare internațională, așa cum au primit alte 183 de state semnatare ale protocolului de la Kyoto.

Hotnews: Cum se platesc lucrarile de deszapezire in judetul Vrancea, cat costa deszapezirea anul acesta si cum se monitorizeaza activitatile. Consiliul Judetean Vrancea a incheiat in noiembrie 2011 un contract de deszapezire in valoare de 2.665.544 lei fara TVA, pe patru luni, cu firma Sotirex SRL. “Banii care se deconteaza pe situatiile de lucrari sunt din acest contract, nu in plus pe langa acesta. In momentul acesta nu vreau sa discut de niciun contract suplimentar. (…) In acest moment nu am incheiat contracte suplimentare”, a declarat pentru HotNews.ro Iulian Matache, directorul Directiei Dezvoltare a CJ Vrancea. De partea cealalta, Mihai Munteanu, directorul Sotirex SRL, a declarat pentru HotNews.ro ca “este posibil, cum se anunta si finalul lunii februarie tot cu zapada, sa depasim orele de interventie din contract”, deci si suma prevazuta in acesta.

sursa money.ro

Lasati un comentariu