Infracţiuni de furt in Grădina Viilor

• publicat la: 27 ianuarie 2012
Infracţiuni de furt in Grădina Viilor

Trei persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt au fost surprinse în flagrant de poliţiştii de ordine publică aflaţi în patrulare. La Carei, agenţii de siguranţă publică au identificat-o pe Iolanda S., de 57 de ani, din localitate, care avea asupra sa o genată ce conţinea bunuri alimentare şi alte obiecte de uz personal, a căror provenienţă nu a putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că femeia a pătruns prin efracţie într-o casă de vacanţă amplasată în zona Grădinii Viilor din Carei, aflată în proprietatea lui Iosif P., de 58 de ani, şi a sustras bunuri în valoare de aproximativ 110 lei. Partea vătămată a reintrat în posesia bunurilor ce i-au fost furate, prejudiciul fiind recuperat integral.

Şi în municipiul Satu Mare agenţii de siguranţă publică i-au surprins în cursul serii trecute pe Alexandru U., de 19 ani şi pe minorul S.K., de 16 ani, în timp ce transportau cu autoturismul pe Strada Braşovului 4 capace de canalizare. Obiectele au fost sustrase de pe Străzile Turului, Ciprian Porumbescu şi Lucian Blaga, tinerii urmărind să le valorifice prin predare la un centru de recoltare a fierului vechi.

Faţă de aceste trei persoane suspectate de sustragerea unor bunuri ce nu le aparţineau, poliţiştii au demarat acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Permise de conducere suspendate şi sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri

Pe lângă aceste infracţiuni investigate de poliţiştii rutieri, a mai fost constatată şi comiterea unor contravenţii constând în încălcarea normelor de circulaţie pe drumurile publice, numărul total al amenzilor aplicate fiind de 260, în valoare de 15.440 lei. Ponderea sancţiunilor aplicate de poliţişti s-a referit la încălcarea prevederilor ce impun utilizarea centurilor de siguranţă – 66 de amenzi – nerespectarea regimului legal de viteză – 115 sancţiuni –  şi defecţiuni tehnice prezentate de autoturisme – 31 asemenea cazuri depistate.

Au fost reţinute două permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a limitei de viteză legal admise, este cazul lui Călin B., de 40 de ani, din Satu Mare, care a condus cu viteza de 108 km/oră în localitatea Ciuperceni, şi al lui Sighismund S., de 42 de ani, din Maramureş, care a circulat, în aceeaşi localitate, cu viteza de 102 km/oră.

comunicat IPJ

Lasati un comentariu