Înscrieri la Academia Naţională de Informaţii, incepând de luni

• publicat la: 8 ianuarie 2012
Înscrieri la Academia Naţională de Informaţii, incepând de luni

Absolventii de liceu care isi doresc să facă carieră in cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) se pot inscrie incepând de luni, 9 ianuarie, la Academia Naţională de Informatii „Mihai Viteazul”.

Academia scoate 25 de locuri la concurs in 2012, 15 pentru specializarea „Psihologie-informatii” si 10 pentru specializarea „Studii de securitate si informatii”, anunţă Emaramures.

Cei care se vor inscrie trebuie să depună cererile până pe 15 februarie, după care in perioada 16-20 iulie vor susţine o serie de probe eliminatorii.

Concurenţii trebuie să aibă cetăţenie română si domiciliu stabil in România, vârsta de până la 23 de ani impliniti in cursul anului 2012, să fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat, să fi avut pe durata studiilor liceale mediile anuale la purtare minimum 8 si media minimă la examenul de bacalaureat 7, să cunoasca foarte bine limba română si să aibă capacitatea de a se exprima clar si corect si să nu fi repetat in timpul liceului niciun an de studiu.

Cei care se vor inscrie vor da un interviu de selectie, vor fi evaluati psihologic si vor fi examinati medical. Dacă vor fi admisi la aceste probe, vor sustine alte probe de aptitudini fizice şi câteva scrise.

La media finală de admitere se ia in calcul media examenului de bacalaureat (5%), punctajul obtinut la testul de inteligenţă din cadrul evaluării psihologice complexe (40%), nota obţinută in urma susţinerii lucrării la prima probă scrisă (35%) si nota obtinută la a doua probă scrisă (20%).

sursa ziare.com

Lasati un comentariu