Şoc la Guvern!

• publicat la: 30 ianuarie 2012
Şoc la Guvern!

Politicienii trebuie să plătească băi!… răsună pe holurile Palatului din Piata Victoriei. Maghiarii, cei mai speriaţi, dau fuga la televizor si anunţă că alegerile anticipate nu i-ar incurca atât de rău ca pe colegii lor români.

Emil Boc, “bestia” asa cum cica i-ar umbla vorba prin Executiv, da fuga la Palatul Cotroceni. 4 ore, 3 minute si 22 de secunde sta de vorba cu presedintele. Ii jura aceeasi credinta oarba, cu care el, seful statului, poate sa domneasca linistit. In schimb, stie ca va fi ultimul sacrificat.

Afara reporterii tremura de emotie in asteptarea unui anunt mare. In studiori fierbe tensiunea. Ceva, ceva tot pica. Cineva chiar trebuie sa plateasca, aici sunt cu totii de acord. Chiar si Traian Basescu. Emil Boc plateste de cand se stie. Indura tot, inghite fara sa comenteze toata batjocura unui popor nerecunoscator. Oricum, va intelege el la un moment dat. Va fi prea tarziu pentru toata lumea, dar intr-un final romanii vor realiza cat de mult bine le-au facut acesti doi oameni: Traian Basescu si Emil Boc.

Stiind ca acolo se va ajunge peste ani si ani, Traian Basescu intinde coarda pana aproape sa se rupa. Si, in ciuda tuturor asteptarilor, va trage de Boc pana va plesni partidul. PDL deja a inceput sa paraie pe la incheieturi. Evident, caprarii mediocri de prin partid nu au resurse sa inteleaga marile gesturi. Lor le ramane straina obsesia cu care Traian Basescu se agata de Boc. Ei l-ar sacrifica imediat, sperand ca astfel isi vor mai putea salva pielea. Ei chiar nu au inteles nimic din avertismentul presedintelui ca a sosit vremea ca politicienii sa plateasca.

Numara si ei, impreuna cu reporterii din strada si analistii din studiori, orele lui Boc. Cu cat mai putine, cu atat mai bine. Cand pana si doar bunul simt elementar iti spune ca nu mai e timp pentru schimbarea lui Boc, cu atat mai mult parca se agita reformistii. Caderea planului de a comasa alegerile si, cel mai probabil revenirea la vechiul calendar, face practic imposibila schimbarea lui Emil Boc si din punct de vedere matematic. Pentru ca oricat ar mai scanda strada, dupa trecerea gerului si frigului, din primavara incepe campania electorala.

Ca sa nu mai vorbim ca, daca Opozitia ar avea o minte ceva mai luminata si mai dezghetata de cliseele proaste ale liderilor sai, ar intelege ca este in avantajul ei sa intre in campanie cu Emil Boc in fruntea guvernului. Abia asa ar putea capitaliza si ea toata furia majoritatii impotriva simbolului tuturor relelor din aceasta perioada. Ce te faci tu, USL, daca Traian Basescu, intr-un moment de pierdere a ratiunii, iese si anunta ca il elibereaza de chinul sacrificiului pe premier?

Au oare, dupa, nu ar incepe automat o perioada de speranta, crestere si revitalizare a noii Puteri? Crin Antonescu si Victor Ponta ar trebui sa sada linistiti in pat macar 10 minute si sa gandeasca. Singuri si cu mintea lor. Schimbarea lui Boc acum i-ar distruge mai degraba decat i-ar ajuta. Sa-i lasam asadar pe cei care nu stiu sa faca altceva, sa-i numere zilele lui Boc. Vor avea ceva treaba.

Pentru ca Traian Basescu depinde ca de aer de Emil Boc. Si va renunta la el cu doar cateva clipe inainte de a renunta si la sine. Asta se cheama ca politicienii platesc. Nota de plata vine insa intotdeuna in numele poporului.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu