5 ştiri business – 13.03.2012

• publicat la: 13 martie 2012
5 ştiri business  – 13.03.2012

Afla unde se duc banii din CAS, cum s-au „evaporat” din contul Hidroelectrica 1.5 mld. de euro si cum se calculeaza esecul platii impozitului online.

wall-street.ro: Cum sa comunici in criza. Ce spun specialisti de la Coca-Cola, Renault sau Banca Transilvania. Sa se comporte responsabil, sa fie umani si sa reactioneze la timp, sunt cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faca oamenii de relatii publice atunci cand se confrunta cu o situatie de criza, au afirmat mai multi specialisti in comunicarea de criza in cadrul Crisis Communication Conference, eveniment dedicat acestui domeniu.

mediafax.ro: Unde sunt banii care ar fi trebuit să vină din reducerea CAS? La Guvern, la ştergerea datoriilor CFR! Guvernul Ungureanu va şterge, va anula ca să fim precişi, datoriile CFR către stat (datorii plus penalităţi) în valoare de 3,9 miliarde de lei, circa 915 milioane de euro, iar în contul lor Ministerul Transporturilor va primi acţiuni la companie. Adică cel care a administrat CFR, Ministerul Transporturilor, nu numai că nu este scos din companie pentru proastă gestiune, dar primeşte şi mai multe acţiuni.

zf.ro: Eşec al sistemului de plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor: doar 9.300 de tranzacţii într-un an. Sistemul naţional de plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor prin portalul ghişeul.ro a început cu un eşec, după un an de funcţionare fiind înregistrate numai 9.300 de plăţi cu o valoare cumulată de 1,7 milioane de lei (circa 400.000 de euro), potrivit datelor Ministerului Comunicaţiilor.

Economica: Fenomen naţional: Băncile sunt bătute la judecată pe bandă rulantă cu Protecţia consumatorului. Aparţia OUG 50/2010 a adus o explozie a proceselor împotriva băncilor. După modificarea legii în Parlament, clienţii s-au repliat şi au atact băncile pe legile vechi. După ce a trecut mai bine de un an de la avalanşa de procese, tot mai multe dosare au primit sentinţe definitive şi irevocabile. ECONOMICA.net vă prezintă o parte dintre ele.

business24.ro: Romania nu mai exporta! Salvarea ramane cresterea consumului. Franarea exporturilor a dus la o crestere record a deficitului comercial al Romaniei, ceea ce se va reflecta in declinul PIB-ului. O explozie a consumului ar fi singura sansa de evitare a recesiunii.

sursa money.ro

Lasati un comentariu