Soluţia finală a UDMR pentru România

• publicat la: 13 martie 2012
Soluţia finală a UDMR pentru România

O  soluţie  de bun simţ pentru pedepsirea lipsei de măsură cu care udemeristii speculează slăbiciunea pedelistilor ar fi să plătească electoral ambele formatiuni politice.

Lipsa de măsură e doar un eufemisim pentru nesimtire, pentru că despre asta este vorba in noul scandal din interiorul coalitiei de guvernare. El se bazează pe pretenţiile exagerate ale UDMR, care nu au nicio legătură cu nevoile si cerintele electoratului maghiar din România. Si, de cealaltă parte, uşurinta cu care pedelistii au cedat intotdeauna in faţa udemeristilor, de dragul de a se ţine la putere.

PDL va plăti cu siguranţă electoral. E problema lor cum isi administrează imaginea si viitorul, de dragul unui prezent tot mai scurt, dar nu se poate ca lipsa de ratiune si obrăznicia cu care maghiarii isi dictează practic interesele in Guvern să nu fie decontate de pedelisti la apropiatele alegeri.

Pentru că e enervant pur si simplu să ştii că le-ai oferit toate drepturile din lume, iar ei – politicienii maghiari – tot nemultumiti sunt şi nu se potolesc până nu isi implinesc singurul lor scop in viaţă.

La Târgu Mures se predă in limba maghiară si nu de ieri de azi. La fel si la Cluj. Nu există niciun român de nationalitate maghiară care să se plângă că nu-i este respectat vreun drept, insă politicienii fac spume la gură ca si cum ar fi discriminati de dimineata până seara.

In realitate, problema există, e foarte simplă si vizibila de pe Lună. UDMR simte că va incasa si el in plină figură costul unei guvernări dezastruoase si incearcă, mai şmecher, să se salveze pe spinarea PDL.

De ani de zile aud o singură ştire dinspre aceasta struto-camila cu pretentii de partid – plecam de la guvernare, daca nu… orice. Si ca sa nu treaca in Opozitie, PDL a platit de fiecare data, mai devreme sau mai tarziu.

Acum, când in coasta UDMR suflă si Laszlo Tokes cu Partidul Popular Maghiar, viata a devenit si mai trista pentru oportunistii tuturor guvernelor romanesti din ultimii 22 de ani. Laszlo Tokes ofera maghiarilor din România un discurs si mai dur, aproape extremist, iar UDMR stie ca nu are resursele necesare sa lupte de la egal la egal, atat timp cat se afla la guvernare.

Si, pentru a contrabalansa, oferta udemeristilor ramane cate o mica margica de acest fel precum infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures. E clar ca deja udemeristii nu mai au nicio treaba cu multiculturalismul si promovarea drepturilor minoritatilor, ci doar incearca sa isi repare imaginea si sa isi promoveze propria campanie electorala.

Udemeristii, ca si Laszlo Tokes, nu lucreaza decat pentru a-si implini singurul vis care-i anima – si anume sa-si obtina propriul tinut pe care sa-l administreze independent de Guvernul de la Bucuresti.

Ca visul asta al politicienilor, fie ei din UDMR sau PPM, nu are nicio legatura cu nevoile si dorintele maghiarilor din Romania, e o alta poveste. Una trista si plina de invataminte pentru toate minoritatile din lume. Ca, folosindu-se de drepturile si nevoile lor, politicienii s-au autoimpus in postura de a-i reprezenta in mod unic si total e iarasi mai degraba o batjocora decat un fapt laudabil.

Pentru ca din aceasta postura au pornit toate manipularile si problemele din ultimii ani. Nu de la cetatenii simpli, ci tocmai de la cei care s-ar fi presupus a le respecta, apara si garanta drepturile si libertatile.

Orice alegător de bun simt, fie el maghiar, român sau de orice altă nationalitate, ar trebui să reflecteze de doua ori cui dă votul. Pentru ca intre nevoile lor si agenda politicienilor care-i reprezinta se casca o prapastie tot mai mare. Pana acolo incat ultimii ajung sa se bata ca sa obtina o lume doar pentru ei si nevoile lor. Una unde nu e loc decât pentru ei.

Iar alegătorilor le rămâne intotdeauna aceeasi sărăcie, indiferent de locul in care li se promite că vor primi toate drepturile la care nici macar nu au visat vreodată.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu