Veniţi duminică pe stadionul Victoria

• publicat la: 12 martie 2012
Veniţi duminică pe stadionul Victoria

Înaintea disputării ultimei etape a Cupei Gheorghe Hagi,echipa C.S.S. Carei este campioana matematică a judeţului Satu Mare,pentru a doua oară consecutiv.

În urma desfăşurării meciurilor de la sfârşitul săptămânii trecute,CSS Carei a reusit  să obţină victorii în ambele meciuri disputate.

C.S.S. Carei – L.P.S. Satu Mare    5-2 (3-1) ,au marcat Gal G., Schupler A., Gal G.pen., Preg D., Boldizsar E.

C.S.S. Carei – Energia Negreşti    3-1 (1-1),au marcat Schuler A.,Boldizsar E.(2)

Ultima etapă a fazei judeţene va avea loc la  Carei,pe stadionul Victoria,în data de  18.03.2012.

Sunteţi aşteptaţi în număr cât mai mare pentru a sărbători împreună bucuria calificării în faza superioară a competiţiei.

În acest an,faza zonală va fi organizată la Baia Mare ,în perioada 21-22.04.2012., unde şi-a anunţat deja prezenţa şi Gheorghe Hagi.Anul trecut, etapa zonală a fost organizată la Carei şi  a fost un mare succes.

La etapa zonală vor  participa echipele campioane din  6 judeţe: Cluj, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Maramureş.

Sistemul după care se dispută competitia este de 7 jucători de câmp + portarul.

Echipa C.S.S. Carei , grupa de vârstă : copii născuţi in anul 2000 este alcătuită din următorii jucători:

Portari: Preg Daniel, Teger Erik.

Jucători de câmp: Boldizsar Dominik, Gal Gunter, Suller Rajmond, Schupler Abel,Veres Alex, Boldizsar Edmond, Baumgartner Patrik, Sebestyen Gerhard, Bakai Balazs, Tămăşan Alin, Keizer Kevin, Balagh Victor.

Antrenor: Botan Marius

redactia

comentarii

de Viki la 13 martie 2012 - 22:35

Felicitari celor de la kinder, dar Domnul al cui este site`ul , stiri sau orice despre echipa Victoria Carei , de cand suntem unde suntem , nu se mai vorbeste de echipa cand trebuie incurajata, Sambata de la ora 16 la stadionul Victoria, incepe returul ligii IV , Victoria Carei – Schwaben Camin 🙂 va asteptam cu drag

de Horia Mărieș la 14 martie 2012 - 07:44

Scurta pledoarie pentru sport.

In anii ’60-’70 în Carei se auzea/vorbea practic de 3 sporturi.

Fotbalul, cu echipa locală Recolta Carei – poreclită Dinyesek, era divizionară B și pe plan regional, în competiție directă cu echipe din Satu Mare sau Baia Mare de exemplu, avea rezultate satisfăcătoare. In zilele de meci stadionul era arhiplin, în pauze aveau loc mini-concursuri de atletism (400 m, 100 m cu participarea elevilor de liceu) iar publicul era unul generos și entuziasmat. Imi chinui neuronii să pot aminti și nume, dar trebuie să mă limitez la Hauler, la Petz, parcă Heletea, la Pavlovici (venit de undeva la Carei, mare „vedetă”, fost membru al echipei Luceaf[rul – divizionar[ A dar care se confunda cu naționala de juniori-tineret a României) și la debutanții pe atunci, colegi de liceu și buni prieteni de-ai mei, talentații juniori Szabo Tibi (Gatya) si Pop Mihai Gabriel (Milu). Echipa școlară de fotbal Știința Carei, cu Gatya și Milu în componență, a devenita campioană națională școlară la turneul final disputat la Medgidia (1964?).
Acum văd că la fotbal se vorbește de Liga a IV-a.

Scrima era un sport cu tradiție (e drept, puțin elitist), nu era practicată de prea multă lume în Carei, dar se organizau totuși concursuri spectaculoase în sala mare, rotundă, de la parterul Castelului Grof Karolyi. Numele celor mai „în vârstă” nu-l mai țin minte, dar din generația mea s-au distins frații Budahazi: Gyuri, cel mic, care a devenit apoi doctor, și regretatul Joska, cel mare, colegul meu de generație de liceu (promoția ’65), care a devenit ing. constructor. Ambii au avut performanțe de excepție și făcut parte din lotul național și din cel olimpic al României.

Handbalul se juca cu foarte multă plăcere și cu deosebite performanțe la nivel școlar, atât de băieți cît și de fete, iar la meciuri, care aveau loc de obicei pe terenul din parcul dendrologic al Castelului Grof Karolyi, gardul din jurul terenului de zgură era mereu împânzit de spectatori.

La nivel școlar se mai practica volei, baschet, tenis de masă, atletism, etc., dar fără performanțe răsunătătoare.

Pe scurt, tineretul făcea foarte mult sport în Carei prin anii 60-70.
De ce?
Un răspuns simplu și ciudat ar fi: pe atunci nu era TV cu 100 de canale, nu era laptop cu Internet și facebook, nu erau telefoane mobile, nu era disco, nu erau baruri unde nu este îngrădit în nici un fel accesul celor sub 18 ani, părinții nu aveau de unde să dea bani cu ghiotura copiilor pentru ca aceștia să-i facă praf cu distracții dubioase și costisitoare (fumat, băut, droguri, nopți pierdute la disco, etc.).
Copii se distrau prin anii ’60 doar cu cititul cărților, cu mult sport în aer liber, cu câte un film sovietic văzut la vechiul Teatru sau mai apoi la cinematograful cu ecran lat (cinemascop) din parc.
Acum sunt cu totul alte vremuri, alte obiceiuri, și ca o consecință firească, și alte obiceiuri și perfomanțe sportive.

Acum observ că la Carei se obțin performanțe notabile mai mult la sporturile individuale (de ex. la tenis de masă – datorită aportului excepțional adus de antrenorul Mircea Podoabă) și la unele sporturi puțin mai „exotice” cum ar fi Karate Do (felicitări pe această cale antrenorilor Dărăban Gheorghe, Bács Csaba, Fülöp Gábor şi Paşca Dorel, pentru rezultatele remarcabile obținute), la Airsoft (datorită unor entuziaști ca Dragoș Georgescu). Imbucurător este de constatat faptul că echipele de fotbal de copii de la FC KINDER CAREI și C.S.S. Carei susțin o activitate competițională bine organizată și serioasă, eu unul fiind ferm convins că performanțele la fotbal nu vor întârzia să apară.

Practicarea oricărui sport, inclusiv a celor ceva mai „exotice”, cum ar fi de exemplu sporturile ecvestre (călăria), este extraordinar de bine venită pentru dezvoltarea fizică și psihică a unui copil aflat în faza de creștere, precum și mai apoi (sau mai ales) pentru întreaga lui viață.

Mi se pare regretabilă neglijarea aproape totală în prezent (cu excepția fotbalului) a jocurilor de echipă la Carei (de ex. volei, baschet, handbal).

Dar înot oare de ce nu se face în mod serios la nivel școlar, și încă de la vârsta cea mai fragedă? Parcă se construia la un moment dat un bazin de înot al Carei.

În domeniul practicării sportului de cît mai mulți elevi trebuie să-și spună cuvântul (mai precis să înceapă să se pună serios pe treabă) în primul rând profesorii de sport care activează în școlile din Carei.

Apoi, și nu în ultimul rând, trebuie să-și arate influența benefică și părinții, prin îndrumarea (blândă dar foarte insistentă) a copiilor să facă cât mai mult sport, să se miște cât mai mult posibil în aer liber (evident, asta nu se poate face decât în „detrimentul” jocurilor pe calculator și a face-bookului).

In rest, dorim mult succes tuturor ce practică sportul într-o formă sau alta în Carei, și să auzim numai de bine.

Lasati un comentariu