Fără puncte de sacrificare miei în Carei

• publicat la: 11 aprilie 2012
Fără puncte de sacrificare miei în Carei

Sărbătorile pascale bat la uşă şi febra cumpărăturilor aferente acestora a cuprins tot creştinul.Pe lângă tradiţionala şuncă şi ouăle  roşii nelipsite de pe mesele noastre,mielul umplut  este şi el unul dintre preparatele cele mai savurate.

Ca şi in cursul anului trecut,singurul punct din judeţ pentru sacrificarea mieilor,aprobat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  este amplasat la Satu Mare,in Piata mică,deschis fiind din data de 5 aprilie 2012.

In municipiul nostru,potrivit celor declarate de Avram Vasile, şeful Pieţei AgroAlimentare,nu se justifică existenţa unui asemenea punct de sacrificare, datorită cererii reduse.

Deoarece nu sunt solicitanţi in acest sens,nu  avem nevoie de punct de sacrificiu miei.In cursul anului trecut, inainte de sărbători a existat o singură persoană care comercializa miei vii.Nici acum nu sunt prea mulţi.Cumpărătorii preferă să ii sacrifice acasă sau dacă cumpără animalele din ferme, le sacrifică acolo”.

Piaţa Agroalimentară din Carei functionează  zilnic,existânt totuşi o afluenţă mai mare de comercianţi si cumparatori in zilele de luni şi vineri.

Carcasa de miel poate fi achizitionata si de la marile magazine alimentare care mai ofera si curcani sau găini pentru umplut sau  carne de vita sau porc transata adecvat tot pentru umplut.

Unităţile de desfacere a produselor alimentare din oraş dispun de cantităţi suficiente de  şuncă, mai ales tip jambon,cumpărătorii fiind aşteptaţi cu orare de funcţionare prelungite.Diferenţele de preţ între magazine nu sunt semnificative.

Deşi la sfârşitul săptămânii trecute credincioşii catolici şi reformaţi au sărbătorit Paştele,stocurile de vopsea de ouă,şerveţele,condimentele specifice sau alte produse dulci nu s-au epuizat, comercianţii fiind pregătiţi cu cantităţi apreciabile.

redactia

Lasati un comentariu