Acte rătăcite la Ministerul Mediului ce recomandă oprirea proiectului Roşia Montană

• publicat la: 9 mai 2012
Acte rătăcite la Ministerul Mediului ce recomandă oprirea proiectului Roşia Montană

Actele ce recomandau oprirea analizei proiectului Roşia Montană s-au rătăcit prin Ministerul Mediului. Fostul ministru al Mediului, Korodi Atilla, spune că i le-a dat actualului ministru, Rovana Plumb, aceasta afirmă că nu le-a primit.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că nu a primit auditul prin care juriştii recomandă oprirea analizei proiectului de la Roşia Montană în lipsa unor planuri de urbanism valabile, lucru contrazis de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care spune că i l-a predat.
„Nu am primit auditul la care faceţi referire, deci nu vă pot spune ce măsuri voi lua în legătură cu ce scrie acolo. Este undeva în minister, însă eu nu l-am primit până la acest moment”, a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb, întrebată dacă va da curs recomandării juriştilor de a opri evaluarea impactului proiectului asupra mediului după ce planurile de urbanism de la Roşia Montană au fost anulate de instanţă.
Predecesorul acesteia, Korodi Attila, a declarat pentru MEDIAFAX că respectivul document se află în dosarul pe care i l-a înmânat Rovanei Plumb cu ocazia ceremoniei de predare-primire a gestiunii ministerului.
„Documentul i-a fost predat doamnei ministru, se află în dosar, la secţiunea «alte documente importante». Am şi eu o copie  în oglindă a respectivului dosar, atât cel care mi-a rămas mie, cât şi cel aflat în posesia domniei sale fiind ştampilate filă cu filă de şeful Direcţiei juridice din minister cu ocazia predării gestiunii”, a declarat Korodi Attila.

Discuţii pro şi contra proiectul minier Roşia Montană

Rovana Plumb a făcut, miercuri, câteva declaraţii după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, a avut o întrevedere cu un grup de reprezentanţi ai sindicatului „Viitorul mineritului” de la Roşia Montană, organizaţie ce apără interesele salariaţilor Roşia Montană Gold Corporation, compania care intenţionează să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană. Rovana Plumb a avut iniţiativa de a dialoga cu reprezentanţii organizaţiei pentru că aceştia au pichetat, timp de trei luni, sediul Ministerului Mediului.
La discuţiile dintre Rovana Plumb şi sindicaliştii care susţin proiectul RMGC a participat şi ministrul pentru Dialog Social din Cabinetul Ponta, Liviu Pop.
Ambii demnitari au precizat, la finalul întâlnirii, că intenţionează să discute şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care se opun proiectului de la Roşia Montană.
„Vă pot spune că singura certitudine pe care o am acum în legătură cu proiectul minier de la Roşia Montană este aceea că situaţia va fi rezolvată la nivelul Guvernului numai după un dialog social intens cu ambele părţi, atât cu susţinătorii cât şi cu opozanţii proiectului”, a declarat, la finalul discuţiilor, Rovana Plumb.
Liviu Pop a completat-o pe aceasta afirmând că, după întâlnirea organizată separat cu opozanţii proiectului minier, va urma o discuţie la care vor fi invitate simultan ambele părţi.
„Dialogul este esenţial pentru rezolvarea unor situaţii complicate precum aceasta, în beneficiul tuturor”, a mai spus Rovana Plumb.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu