Aerul condiţionat ingraşă!Ipoteza şoc pe care medicii o fac publică

• publicat la: 14 mai 2012
Aerul condiţionat ingraşă!Ipoteza şoc pe care medicii o fac publică

Temperaturile foarte scăzute şi lipsa de igienă a filtrelor aparatului  provoacă diverse afecţiuni precum migrene, pneumonii, conjunctivite şi chiar favorizează ÎNGRĂŞAREA.

Utilizat abuziv, la temperaturi joase şi fără a fi întreţinut corespunzător, aerul condiţionat declanşează multe probleme  de sănătate, de la infecţii respiratorii minore până la boli  mai grave ca legioneloza. Un nou studiu arată că oamenii care stau mult timp în încăperi cu temperaturi constante se îngraşă mai repede pentru că organismul  lor nu mai depună efort pentru a se încălzi sau răci. Această lipsă de activitate poate favoriza obezitatea, informează specialiştii, potrivit evz.ro.

Aparatele  de aer condiţionat nu aduc aer proaspăt, ci menţin concentraţia de poluanţi din încăpere şi împrăştie bacterii, virusuri şi mucegai.

Pentru dezumifidificare, aparatul depune particule de apă într-un vaporizator, care, dacă nu este golit, devine pepinieră de microbi. Astfel, apar virozele, bronşitele sau legioneloza (o formă severă de pneumonie). „Aerul condiţionat favorizează înmulţirea Legionellei, care ajunge în plămâni. Dacă nu se tratează, bolnavul intră în comă şi moare”, explică epidemiologul Alexandru Rafila.

Alte afecţiuni care pot fi provocate de aerul condiţionat sunt migrenele, sinuzita, rinita, faringita, răguşeala sau afecţiuni oculare, cum ar fi conjunctivita sau blefarita.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu