Utilizat necorespunzător, aerul condiţionat poate cauza stop cardiac

• publicat la: 14 august 2010
Utilizat necorespunzător, aerul condiţionat poate cauza stop cardiac

Aparatul de aer conditionat poate duce la apariţia stopului cardio-respirator, atunci când nu este utilizat corespunzător, atenţionează medicii. Ce este mit şi ce este realitate in folosirea aerului condiţionat ne spun specialiştii.

Diferenţa mare de temperatură poate cauza stop cardiac – ADEVĂRAT.

Specialiştii atenţionează asupra riscului care poate apărea atunci când aparatul de aer condiţionat este setat la o temperatură mult prea scăzută faţă de cea de afară.

„Nu este bine ca diferenţa de temperatură dintre interior şi exterior să fie mai mare de 5-6 grade. Dacă temperatura din cameră este foarte scazută, atunci când ieşim afară şi este caniculă, riscăm să intrăm in şoc termic şi chiar să facem stop cardio-respirator”, atrage atenţia dr. Cezara Danciu.

Este bine să folosim aerul condiţionat inainte de 1-2 ore de culcare – ADEVĂRAT

„Inainte de a ne culca este chiar indicat să utilizăm aerul condiţionat. in acest fel, camera se aeriseşte foarte bine, se răcoreşte şi, astfel, putem să ne odihnim mai bine decât atunci când este cald”, a declarat pentru REALITATEA.NET, dr. Cezara Danciu, medic specialist ORL la Spitalul Clinic Colţea.

Chiar cu 2-3 ore inainte de culcare, putem să ieşim la o plimbare şi să lăsăm aparatul de aer conditionat să funcţioneze, spun specialiştii.

Nu montaţi aparat de aer condiţionat in camera copilului – FALS

„Si copilul poate să beneficieze in camera sa de aer condiţionat, cu condiţia ca aparatul să fie montat cât mai sus pe perete, nu la nivelul biroului, spre exemplu, şi să nu fie setat la o temperatură mai mică de 24 de grade Celsius”, a spus pentru REALITATEA.NET, dr. Elena Latcan, medic ORL la un cabinet din Bucuresti.

Aerul conditionat poate da rinite, sinuzite, otite, anchilozări, nevralgii – ADEVĂRAT

„Atunci când nu este utilizat corespunzător – are o temperatură foarte scăzută şi bate direct spre noi – aerul conditionat poate să cauzeze apariţia sinuzitelor, rinitelor, otitelor, bronşitelor, a durerilor de cap şi de dinţi. De asemenea, poate apărea şi inflamarea articulaţiilor). Si ochii pot fi afectaţi, prin inflamaţii ale conjunctivei (senzaţia de nisip de ochi)”, atenţionează medicul Danciu.

Odată apărută, conjunctiva trebuie tratată repede şi in nici un caz amânată, deoarece riscăm să se cronicizeze şi să facă puroi. De asemenea, specialiştii mai atrag atentia că aparatul răspunzator cu răcirea aerului poate reactiva orice boală cronică.

Ne răcorim numai când aerul condiţionat arată 18 grade – FALS

„Cea mai potrivită temperatură in camera este cea de 24 de grade Celsius. S-a constatat că la această valoare, organismul face trecerea de la o temperatură la alta mult mai uşor”, susţine medicul Latcan.

Aerul condiţionat poate fi folosit zilnic – ADEVĂRAT

Medicii specialişti spun că dispozitivul de răcire a aerului poate fi utilizat zi de zi, cu condiţia să nu bată direct spre noi. in cazul conducătorilor auto, este indicat ca aceştia să nu seteze temperatura aerului care vine spre picioare la o valoare foarte mică.

Aerul condiţionat ţine loc şi de hidratare – FALS

„Vara, aerul conditionat nu ţine loc şi de apă. Chiar dacă aparatul răcoreşte, acest lucru nu inseamnă că nu mai este nevoie să ne hidratăm, mai ales in zilele caniculare. in acest fel, cei 2-3 litri de apă pe zi ne ajută şi la inlăturarea durerilor de cap care apar vara”, ne sfătuieşte dr. Elena Latcan.

Realitatea.net

Lasati un comentariu