Bolile datorate expunerii prelungite la aerul condiţionat

• publicat la: 13 august 2015
Bolile datorate expunerii  prelungite la aerul condiţionat

Medicii spun că expunerea la aer condiţionat generează unele probleme de sănătate. Un studiu realizat de către medicii specializaţi în ortopedie arată că cea mai frecventă afecţiune cauzată de expunerea prelungită la aer condiţionat este durerea de la nivelul coloanei vertebrale.

„Căldurile extreme ne obligă la măsuri extreme şi asta nu e bine pentru organism. Iar una dintre ele, tentaţia de a petrece prea mult timp în dreptul aparatelor de aer condiţionat setate pe temperaturi scăzute, ne poate duce din vacanţă, direct la doctor, cu dureri acute la nivelul coloanei vertebrale”, arată Mihaela Proicea, medic specialist la Clinica Bio Ortoclinic.

Specialiştii spun că expunerea repetată la curenţii de aer rece poate îmbolnăvi orice persoană, cu atât mai mult cu cât are afecţiuni ale coloanei cauzate de dureri musculare.

Medicii arată că atunci când apar problemele de la nivelul coloanei,  muşchii şi ligamentele devin flasce şi mai puţin elastice, iar apoi apare faza instabilităţii….gandulinfo.ro

Lasati un comentariu