Laszlo Tokes atacă corupţia din UDMR

• publicat la: 30 mai 2012
Laszlo Tokes atacă corupţia din UDMR

Ne-am obişnuit până în prezent ca reprezentanţii liderilor partidelor să iasă în presă cu diferite acuzaţii la adresa altor reprezentanţi ai partidelor cu care se află în competiţie, şi cu atât mai mult în timpul campaniei electorale. Pe portalul de ştiri www. tvs.ro la secţiunea Politic a fost postată o ştire cu titlul „Atac la UDMR” în care europarlamentarul Laszlo Tokes declară: „Mai bine un candidat român cinstit decât  unul de etnie maghiară corupt.”

Este afirmaţia prin care Laszlo Tokes a atacat dur ceea ce numeşte „corupţia din UDMR”.  Aflaţi la aceeaşi masă cu Tokes, liderii  Partidului Popular Maghiar din Transilvania au acuzat Uniunea că foloseşte metode incorecte ca să-i determine pe etnicii unguri să voteze cu UDMR. În urma unor  asemenea practici, un candidat al partidului  ar fi murit, acuzaţie considerată jignitoare  de liderii bihoreni ai Uniunii.

În continuare puteţi citi transcrirea ştirii:

Istvan Csomortany, presedinte PPMT Oradea a declarat: “Am fost semnalat pentru mai multe nelămuriri în vedere cu aşa zisele prealegeri organizate de UDMR. Prealegerile astea înseamnă un sistem interior de desemnare al candidaţilor care a fost plănuit pentru înlocuirea democraţiei reale în interiorul comunităţii maghiare cu una meschină.”

Europarlamentarul Laszlo Tokes a afirmat la aceiaşi întâlnire: “Pentru mine este mai potrivit un candidat român cinstit decât un candidat de etnie maghiară corupt. Nu avem nevoie de conducători care fac abuz în privinţa comunităţi maghiare. “

Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor însă afirmă că: “Domnul Tokes se pare că minte. UDMR este singura formaţiune care îţi alege membrii prin vot direct. Două zeci şi sase de mii de oameni au participat doar în judeţul Bihor la prealegerile organizate de noi. Nu am decis candidaţii noştri cu pixul în mână şi o foaie de hârtie în faţă.”

Şefii Partidului Popular Maghiar din Transilvania susţin că mulţi dintre membrii comunităţilor maghiare din Bihor, Satu Mare şi Sălaj au fost obligaţi să jure că vor vota cu UDMR. Iar unii candidaţii ar fi fost presaţi să nu se înscrie în cursa electorală.

Istvan Csomortany, presedinte PPMT Oradea: “ Aceste metode au cauzat şi un caz de deces, pentru că în comuna Tarcea, un candidat înainte de prealegeri cu 4 zile a fost împiedicat să pornească şi din cauza asta a suferit o comoţie cerebrală.”

Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor: “ Este morbid ca să folosesti în campanie suferinţa unei familii. Nu cred că domnul episcop dă dovadă de moralitate nici în acest caz.”

Zatzko Gyula, preşedinte PPMT Regiunea Partium: “Nu putem trece pe lângă aceste lucruri care pur şi simplu terorizează pe cei care ne-au ales pe noi.”

sursa tvs.ro

comentarii

de anonim la 31 mai 2012 - 11:20

ma bucur ca cineva a avut curajul sa declare chestia asta in public si de acum inainte pot spune ca am o anumita admiratie fata de dl. Tokes

Lasati un comentariu