Laszlo Tokes rămâne fără Ordinul Steaua României

• publicat la: 20 June 2014
Laszlo Tokes rămâne fără Ordinul Steaua României

Curtea de Apel București a respins vineri, ca inadmisibilă, acțiunea deschisă de Laszlo Tokes prin care solicita anularea deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Național “Steaua României” prin care i s-a retras distincția “Steaua României în grad de cavaler”, primită în anul 2009 de la președintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluția din 1989, potrivit Agerpres.

Decizia instanței nu este definitivă iar Laszlo Tokes poate face recurs.

Pe 20 noiembrie 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului Național “Steaua României” a decis, cu cinci voturi pentru și o abținere, retragerea distincției acordate europarlamentarului Laszlo Tokes.

Principalul motiv al retragerii a fost că, în data de 27 iulie 2013, Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universității de Vară Balvanyos, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască “un sistem de cooperare națională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de emil la 21 June 2014 - 05:06

România e altfel fiindcă permite ungariștilor să întreprindă acțiuni și activități antiromânești și pentru că se scrie ”România”, nu ”Rominia” cum au învățat unii din fosta regiune autonomă ungurească de pe vremea lui Stalin.

Lasati un comentariu