Prefectul avertizează funcţionarii publici: fără politică la birou

• publicat la: 23 mai 2012
Prefectul avertizează funcţionarii publici: fără politică la birou

In sala mică a Palatului Administrativ a avut loc marti, 22 mai 2012, o conferinţă de presă susţinută de prefectul Eugeniu Avram si preşedintele Biroului Electoral Judeţean,Cristian Moraru privind stadiul pregătirilor pentru alegerile din 10 iunie precum si unele aspecte de ordin legislativ ce reglementează procesul electoral.

La conferinţa de presă au mai participat si subprefectul Cristian Sasu, locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judetean, Grigore Surd, şi directorul de cabinet al prefectului, Sorin Martin Vereş.

Până in prezent pregătirile au decurs conform graficului fără probleme. Astfel in judeţ sunt 65 de circumscripţii, 333 de secţii de votare, fiind aşteptate la urne 318.091 de persoane înscrise pe listele electorale permanente.  Aproximativ două treimi din buletinele de vot necesare pentru desfăşurarea scrutinului electoral din 10 iunie au fost deja tipărite, principalii organizatori dând asigurări că graficul este respectat şi nu vor apărea probleme grave. Prefectul a declarat că în total, la nivel de judeţ, vor fi tipărite 1.400.000 de buletine de vot. Pe 29 mai vor fi aduse în judeţ ştampilele cu inscripţia „Votat” şi timbrele autocolante.

Eugeniu Avram,  prefectul judetului Satu Mare a declarat: Eu cred că in urma demersurilor pe care le-am intreprins imediat după ce am preluat functia de prefect, impreună cu grupul de lucru cu comitetul de lucru, cu comisia de lucru pe care o avem constituită in acest scop, am intreprins toate demersurile pentru a ne incadra in graficele de lucru, in vederea indepliniri cu prisosinţă si cu demnitate a tot ceea ce ne-am asumat privind alegerile pe plan local. La nivelul judetului Satu Mare s-au constituit un număr de 65 de circumscriptii, un  număr de 333 de secţii de votare, avand in atributiile noastre si in derulare un numar de 1.400.000 de buletine de vot. Activitatea este in derulare si sperăm ca in câteva zile să  terminăm de tipărit buletinele de vot, după care va urma activitatea de distribuire si redistribuire in teritoriu la circumcrispţii, respectiv la secţiile de votare.”

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, judecătorul Cristian Moraru, a afirmat că s-au făcut două instruiri cu preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie, urmând să mai aibă loc una la care să participe şi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare. Acesta a precizat că 2/3 din buletinele de vot au fost deja tipărite.

Judecătorul Cristian Moraru a atras atenţia că promisiunea şi oferirea de bani şi foloase necuvenite, precum şi primirea acestora, cu scopul influențării votului, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Prefectul Eugeniu Avram a precizat că şefii instituţiilor deconcentrate au fost avertizaţi să stea deoparte, să nu se implice în campania electorală, făcându-şi doar treaba de funcţionar public.

Eugeniu Avram, prefectul judetului Satu Mare a mai declarat:   “Aşa cum am insistat şi la instalarea mea, vreau să  transmit că noi suntem funcţionari publici. Si eu sunt detaşat in calitate de prefect al judetului Satu Mare si ii indemn si le spun clar să funcţionarilor publici să stea deoparte, să lase activitatea politică, veleităţile politice. Dacă au dorit acest lucru, trebuia să se implice de la inceput, să se autosuspende, respectiv le interzic total, le interzice legea de fapt total să se implice in activitatea, campania electorală. Vrem să le spunem  şi le-am spus de la inceput că sunt monitorizati. Doresc să le transmit un mesaj civilizat, că doresc să ajungem acolo ca in ţările vestice unde corpul de funcţionari este separat , independent de activitatea partidelor politice. Sigur, sprijinim  toate partidele, dar in mod echitabil pe toate partidele dar fără implicarea noastră a funcţionarilor publici.”

Judeţului i-a fost alocată suma de 700.000 de lei pentru organizarea alegerilor locale.

redactia

comentarii

de tulipanuscat la 23 mai 2012 - 14:41

da si pentru carei e valabil domnu prefect?????ca noi avem citimanagerul beko si directorul levente de la primarie care avem nevoie pe listele udmr ca primaru si subprimaru nu stie nici la leptopul

de Alegatorul la 23 mai 2012 - 18:33

Care politica e interzisa la birou?Cea a banului se poate practica?Sau in campanie se ia pauza? Adica primarul Kovacs poate sa nu plateasca impozitele restante si are retinere din salar iar functionarii din subordine sa nu faca la fel? Ce fel de politica e asta domnule Prefect??Ne intoarcem iar la guvernarea portocalie????

de emil la 25 mai 2012 - 14:34

nu, ramanem la guvernarea tulipanosa, care epureaza romanii din primarie, prin impunerea cunoasterii limbii maghiare drept criteriu de selectie pentru angajatii din primarie!

Lasati un comentariu