Calmante naturale ale durerii

• publicat la: 27 iunie 2012
Calmante naturale ale durerii

Ai dureri şi pastilele parcă nu işi mai fac efectul sau chiar incepi să iţi faci griji din cauză că in ultima perioadă ingerezi atâtea chimicale? De ce nu apelezi la natură, care este generoasă in toate privinţele, inclusiv in ceea ce priveşte calmarea durerilor?

De la ierburi până la diverse proceduri, sigur vei găsi o modalitate care să functioneze si in cazul tău, conform Prevention. Iată cateva optiuni:

Capsaicina

Aceasta este o componentă activă din ardeiul iute, actionând la nivelul receptorilor nervosi numiti fibrele C. Modul in care acestia reactionează la durere este imbunătăţit in 3-5 săptămâni.

In jur de 40% dintre pacienti observă o ameliorare a durerii, o scăderea a intensităţii de circa 50%, după ce folosesc capsaicina 2 saptamani. Restul de 60% au parte de acelasi rezultat dupa 2 luni, dupa cum arată un studiu realizat la Oxford.

Pacientii de la New England Center for Headache scăpau de migrene si dureri de cap apăsătoare după ce isi aplicau crema cu capsaicina pe interiorul nărilor.

Aceste creme si unguente se găsesc in farmacii si magazine naturiste. Pentru artrită si neuropatii foloseste 0,025 sau 0,075% capsaicină de 4 ori pe zi, după cum recomanda dr. Philip Gregory, de la Universitatea Creighton.

Si in cazul in care te confrunti cu dureri de muschi si articulatii poti apela la această metodă de tratament.

Arnica

Aceasta este bună in caz de răni sau pentru calmarea durerilor de după operatii. Deşi mecanismul de vindecare nu este incă ştiut, această plantă are proprietăţi antiinflamatoare. De exemplu, dacă ti-au fost indepărtate amigdalele poti să iei arnică pe cale orală sau dacă ai fost operat in diverse zone ale corpului foloseşte creme.

Poti să ameliorezi si durerile de muschi si articulatii, aplicând produsul de până la 4 ori pe zi in zonele cu probleme.

Aquamin

Suplimentul din alge marine, care se gaseste si in Romania, este bogat in calciu si magneziu, un studiu preliminar aratand ca ajuta chiar si la refacerea osoasa. O cercetare pe 70 de voluntari a aratat ca Aquaminul reduce durerea cu 20% intr-o luna de la prima folosire.

Este nevoie de aproximativ 2.400 mg pe zi, ceea ce inseamnă cam 2 capsule.

SAMe (S-adenozil-L-metionina)

Acesta provine dintr-un aminoacid natural si se găseste sub formă de capsule. Doctorii nu pot să spună cu siguranţă de ce are efecte calmante, dar reduce inflamatia si creste nivelul de serotonină si dopamină  din creier, făcându-te să ai o stare de spirit mai bună.

Studiile de la Universitatea din Maryland arata ca este la fel de eficient precum unele medicamente nonsteroidale in ceea ce priveste durerile provocate de osteoartrita.

Nu are riscuri cardiovasculare si 400 – 1.600 mg pe zi pot sa fie combinate cu turmeric sau ulei de peste, pentru rezultate vizibile. SAMe poate sa interactioneze cu antidepresivele, asa ca este bine sa te sfatuiesti cu medicul inainte sa-l folosesti.

Uleiul de peste

Uleiul de peşte are abilitatea să reducă inflamatiile. Un studiu arată că 40% dintre pacientii cu artrită reumatoidă care au ingerat acest produs in fiecare zi au putut să-si reduca dozele de medicamente antiinflamatoare la o treime. Oamenii cu dureri de gat si in zona inferioara a spatelui au observat chiar si mai multe beneficii, aproape două treimi renuntand complet la pastile, dupa cum a arătat un studiu realizat la Universitatea din Pittsburgh.

In jur de 1.000 mg iti ajută inima, dar in cazul durerilor poti sa maresti doza pana la 2.000 – 4.000 mg pe zi. Ia ulei de peste in cazul in care suferi de artrită reumatoidă, boli autoimune ce afectează articulatiile si diverse alte afectiuni ce generează dureri.

Numără cu voce tare

In cazul in care iti este foarte frică de ace, incearcă să numeri descrescător de la 100 chiar când trebuie să ti se facă injectia. Conform unor studii japoneze, durerea va fi considerabil mai mică. Niciunul dintre cei 46 de voluntari nu s-a plâns de durere când a procedat astfel, probabil pentru că atentia lor era distrasă si creierul nu a mai procesat cum trebuia senzatia.

Trucul functionează si in cazul altor dureri, mici, de scurtă durată.

Qigong

Qigong este un termen ce comprimă mai multe proceduri specifice medicinei traditionale chinezesti, incluzând exercitii de corectare a posturii, modalitate corectă de a respira si de redirectionare a energiei.

Femeile cu fibromialgie spun că durerile le scad cu până la 73% dupa doar 5-7 sedinte de Qigong cu un maestru.

In jur de 83% dintre pacientii cu artrita reumatoida care practică această tehnica raporteaza o imbunatatire.

Acupunctura

Aceasta este bună pentru artrita, migrene, dureri de spate, dureri menstruale, dar si pentru durerile post-operatorii. Persoanele cu artita spun ca durerea le este redusa cu aproximativ 40 de procente dupa 6 luni de acupunctura, timp in care la inceput faci sedinte de 2 ori pe saptamana, dupa care reduci la o sedinta, dupa cum explica specialistii de la Universitatea din Maryland.

Pentru dureri acute se recomandă 5-8 tratamente, expertii spunând că ai nevoie de 8-15 sedinte pentru durerile cronice.

Glucozamina si condroitina

Glucozamina este un compus natural folosit pentru repararea cartilajelor, potrivit Mayo Clinic. Condroitina este obtinuta din cartilaje de rechin si vita, combinatia fiind buna pentru persoanele cu osteoartrite severe si scazand durerea la jumatate.

Ia câte 500 mg de glucozamină de 3 ori pe zi si 400 mg de condroitină.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu