Drept la Replică: Minciună sau Adevăr?

• publicat la: 6 iunie 2012
Drept la Replică: Minciună sau Adevăr?

Joi,31 mai 2012,a avut loc o emisiune dezbatere intre candidaţii la primăria Carei şi la Consiliul Local Municipal Carei.

La emisiunea-dezbatere  Tu Alegi ! au fost prezenţi Adrian Bucureştean,candidatul alianţei USL la primăria Carei,Eugen Kovacs,candidat si actual  primar din partea UDMR  dar şi Ioan Codreanu, primul candidat pe lista de consilieri din partea UNPR  Carei.

Urmare a celor discutate în  cadrul emisiunii,am primit din partea consilierului PNL,Ilie Ciută,liderul de grup al consilierilor PNL, o solicitare pentru un drept la replică ca urmare a afirmaţiilor făcute de Eugen Kovacs,potrivit căruia consilierii PNL au votat  impotriva  schemei de Minimis in cadrul şedinţelor de consiliu de la sfârşitul anului 2008.

DREPT LA REPLICĂ

Aţi afirmat in cadrul emisiunii Tu Alegi ! de la postul TV1SM, din data de 31 mai 2012,că noi,consilierii PNL am  votat impotriva schemei de Minimis,care reprezintă un ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor şi crearea de locuri de muncă-conţinute de art.286 6 din legea 571-2003 privind codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare.

Am să redau in continuare succesiunea hotărârilor Consiliului Local şi a Proceselor Verbale ale comisiei Economice  dar şi ale şedinţelor de CL,lăsându-vă pe Dvs.,cititorii, să trageţi concluziile,să analizaţi dacă afirmaţiile lui Eugen Kovacs sunt sau nu adevărate.

Proiectele  de hotărâre la care se face referire au  fost dezbătute in şedinţele din lunile octombrie şi decembrie 2008.

Din cauza unor neclarităţi conţinute in proiectul de hotărâre , nu s-a putut  discuta la acea dată proiectul,acesta fiind amânat.

In cadrul şedintei Comisiei Economice din 29 octombrie,s-a reluat discutarea schemei de minimis.

Extras din PV al şedintei CL din 30 octombrie 2008.

In urma răspunsului Consiliului concurenţei din decembrie 2008,pe masa de lucru a consilierilor se reia sub altă formă aprobarea schemei minimis,de ajutor de stat pentru stimularea investiţilor şi crearea de locuri de muncă,prin hotărârea 114/2008.

cl

Extras din PV al comisiei Economice

Extras din PV al şedintei CL din 19.12.2008

Dacă la primul proiect am fost de acord cu aplicarea din data de 1 noiembrie 2008 şi pe o perioada de 5 ani  şi cu  mărirea plafonului la 500 de mii pentru a putea beneficia şi alte societăţi care ar fi dorit  să investească în oraşul nostru,deja la hotărârea 114/2008  se dorea de fapt aplicarea  retroactivă  a acestei scheme.Pentru conformitate vă redau un pasaj din Raportul de specialitate intocmit de Serviciul de Taxe şi impozite.

comentarii

de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 11:27

Defrișări în Parcul Dendrologic Carei vol. 8, data 15 februarie 2011.

Durata videoclipului este de doar 2 minute si 2 secunde. Dar merită văzut !

🙂 Relevante, de notat pentru posteritate, toate vorbele „de dulce” pe care i le spun live lui jenoke (Kovacs elvtarsnak) muncitorii la un moment dat. Incepand de la 0:47. 🙂 Vizionare plăcută ! 🙂

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oCCl08t124w#!

de Gina la 6 iunie 2012 - 12:00

La vol.6 se pot vedea cat de ” gaunosi” erau copacii taiati,numai buni de prelucrat si valorificat. Dupa afacerea evaziunea a prins curaj pentru operatiunea taierea copacilor din parc. bine ca DNA ul doarme in papuci

de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 12:21

@Gina

Acum mă uit și pentru prima dată celelalte la „volume”.

Dacă despre cei care sunt tăiați la vol. 6 de care spuneți Dvs și de ei de la vol. 5 de mai jos, distinsul și eminentul biolog Karacsonyi Karoly, fiu al Careiului, îmi va confirma că au fost arbori bolnavi, care trebuiau tăiați neapărat, eu îi mănânc cu rădăcini și cu pământul aferent cu tot.

Dar dacă copacii nu erau bolnavi și au fost tăiați din prostie crasă, din reavoință, din imbecilitate dusă până la extrem, pentru a fi eventual transformați în picioare de scaune, atunci jenoke si toată gașca lui sunt nebuni sadea, buni de duși (legați în cămașă de forță) direct la balamuc, adică la bolondok haza. Fără nici o altă examinare prealabilă și fără nici cea mai mică milă față de ei! Barbarilor nesimsiți!

Apropo, ce s-a ales cu masa lemnoasă rezultată din arborii tăiați?

Știe cineva? Mă poate lămuri și pe mine cineva?

Defrisări în parcul dendrologic Carei vol_5 data 08_02_2011

http://www.youtube.com/watch?v=jVGUKeOO3Rg&feature=BFa&list=UUl3192DXK6xsdnMX0eUmfGg

Nu mă pot abține să nu citez un cometariu postat la vol. 4, păcat doar că nu-l înțeleg apoape de loc, fiind în limba maghiară: „Vajon ez az IDOITA PRIMAR fog ultetni mas fakat, ezek a kiszarat fak is az idiota kovacs miat szaradtatk ki, az idiota ja ezt is bisztos az unio penzbol fizeti vagy a lakosok adojabol, IODIOTA – anyadgecije100 1 year ago”

Frumos, nu?

de Petre la 6 iunie 2012 - 12:33

Ca de obicei dnul Ciuta este omul adevarului si nu ramane dator cu informatiile care sunt de interes public.Asa se explica de ce nu multi doresc o confruntare cu dumnealui.Succes pe 10 iunie! A sosit timpul sa schimbam grofii cu oameni competenti si civilizati.

de Carla la 6 iunie 2012 - 12:54

Succes Adrian ! Votati USL ! Votati pentru schimbare !

de GOGUMANU la 6 iunie 2012 - 15:57

si se supara
daca le spui gugomani!
Kovacs-bogracs trebuia taiat
demult si gasca lui !

de vasi la 6 iunie 2012 - 16:54

vremurile iobagiei sunt demult apuse domnule eugen si chiar nu vrem sa ne mai intoarcem la ele asa ca dorim SCHIMBAREA si de om dar si de mentalitate. Cea mai rusinoasa lista pe care o are orasul in ultimii ani e lista pe care candidati o lista practic de familie de interes.Votati pentru Adevar si pentru Dialog un careian !

de careian la 6 iunie 2012 - 16:55

dreptul la replica il cere tovarasul ciuta pt ca de fapt bucurestean este un pion manipulat de el.pe de alta parte,stimata d-na ciuta ,in loc sa stati si sa filmati taierea unor copaci din parc,m-ai bine ati intreba specialisti daca aceasta taiere a fost sau nu justificata si apoi argumentat si in primul rand documentat sa ne dati de stire.ca altfel,le cataloghez ca incercari penibile de a intarata careienii prin diferiti mascarici ca d-nul horia maries.

de careian la 6 iunie 2012 - 18:01

scuze:,,mai bine”.misstape

de vasi la 6 iunie 2012 - 18:21

dupa cum spuneam nu mai dorim fosile comuniste nici daca acestea sunt de la udmr si se dau careieni.tovaras e doar cel care a fost membru de PCR asa ca si eugen sau jeno si care nu are nici o legatura cu orasul nostru inafara de datoriile pe care le are la noi careienii.stiu ca adevarul doare dar va trebui sa aveti grija atunci pe cine puneti ca sa nu va fie rusine cu el.Adrian a ales bine de la cine sa ia exemplu..Marca Ciuta e deja brevetata in carei si nu aveti cum sa schimbati aceasta.Daca tot va pasa de careieni poate va convingeti sefu sa plateasca datoriile pe care le are de 4 ani incoace si pentru care are retinere din salariu Mascarici e cel care spune in emisiuni televizate ca nu stie cine i-a pus reclama in ziar si apoi minte cand stie ca documentele il vor contrazice.De fapt cred ca nu prea stie el ce se intampla in consiliu ca e atent doar la procentul de la licitatii. Votati pentru Adevar si pentru Dialog un careian !

de Horia Mărieș la 6 iunie 2012 - 18:23

@careian

Merci de compliment, vă informez cu tot respectul posibil că încă mai știu să vă înjur și in limba maghiară, și încă foarte colorat, adică extrem de descriptiv, dar mă abțin fiindcă sunt totuși un tip bine crescut.
Szia, și vă doresc o la bună revedere cu jenoke la ‘a vaci bortonben’.

de kovacs antal (puha) la 6 iunie 2012 - 20:32

iar va certati domnilor?! ne intalnim duminica cu totii la vot! sa castige cel mai bun!!!

de kovacs antal (puha) la 6 iunie 2012 - 20:40

eu doresc succes tuturor candidatilor! dar vom vedea dorinta oamenilor din oras…. nu au rost certurile,niciunul nu-i mai bun ca celalalt! si la Bucuresti ,egal cine v-a fii la guvern,pentru oamenii de rand nimeni nu face nimic,daca vor fii altii la guvernare,vor intra neamurile lor la conducere,lor va fii bine ,noua tot nu…daca nu va fii asa sa ma scuipati !!!la guvernare nu mai am incredere in NIMENI!!!

de emil la 6 iunie 2012 - 22:10

@ careian
Vai, cat de tare m-ai speriat ca o sa cataloghezi „ca incercari penibile”! Vad ca n-ai reusit inca sa te decuplezi de articolele din 2011 despre taierea copacilor din parc. Foloseste si alti termeni, fiindca altfel se observa de la mare distanta ca spui aceleasi lucruri, dar cu alt nick.
@ puha
judecatile tale de valoare politica sunt marcate profund de confuzia din capul tau! iar te apuci sa vorbesti pe langa subiect? Ce legatura are guvernul cu alegerile din 10 iunie? Sunt alegeri locale, nu au treaba cu guvernul, nu sunt alegeri parlamentare. E dreptul tau sa nu ai incredere in guvern, doar ca simpatiile tale politice te recomanda prea putin pentru a da sfaturi. E clar ca guvernul asta nu-ti place si nu o sa ai incredere in nimeni, pana cand va ajunge acolo magyar garda. Ceea ce cred ca nu se va intampla sub un guvern usl.

de andrada la 7 iunie 2012 - 05:05

Apropo,ce e cu sustinerea subita a sefului ciuta fata de „ERDELYI MAGYAR NEPPART”(partidul civic maghiar)?Ei si-au pus afis pe locul lui ciuta si circula zvonul ca si l-au pus gratuit pe suportul acestuia,avand bineinteles acordul si sprijinul lui.o prietenie cel putin bizara as zice sau frati de sange?

de Radu la 7 iunie 2012 - 05:34

Cam disperati tulipanii daca au ajuns sa cerseasca comentarii pe ziare romanesti.Nu disperati ca doar voi aveti cu ce sa va laudati ca csehi e impreuna cu candidatul vostru cu salariul taiat cu contabilul personal pe listele partidului si cu vecinul comerciant cu florile la negru.Sustinerea constanta a tulipanului sef pentru pdl si ppdd nu se pune???

de Lavinia la 7 iunie 2012 - 06:44

Felicitari domnule Ciuta pentru gestul de fair play legat de panou. Va caracterizeaza de altfel.Sunteti un bun exemplu pentru tinerii PNListi si pentru careieni.Ati demonstrat ca se pot face lucruri frumoase si fara evaziune sau spaga.Pro Schimbare !Vot Adrian Bucurestean pentru schimbare si adevar!

de caraian la 7 iunie 2012 - 07:07

singurele banere rupte au fost cele ale uslistilor asa stiu sa faca tulipanii campanie ori cu forta ori pe banii orasului

de Luptatorul la 7 iunie 2012 - 07:21

Cum poti cu nesimtire sa evoci bunicul cuiva. Exista totusi o limita a bunului sunt.
@ careian senior
Sa castige cel mai bun
Eu votez SCHIMBAREA
P.S. Nu se zice(scrie) „careian senior” ci ” senior careian”. Asta-ti scriu ca sa intelegi si tu ca stiu de unde bate vantul ” cavaler al vinului(boros)”!

de vot USL la 7 iunie 2012 - 07:46

Daca argumentul cu bunicul este raspunsul la aspectul documentat sesizat de domnul Ciuta atunci avem un raspuns la intrebarea din articol.

de cristian la 7 iunie 2012 - 08:02

M-am uitat si eu la emisiune, si vazand pe eroul nostru laudaros Kovacs mi-am adus aminte de un banc bun.

Cica
Un politician moare, si se intalneste cu Sf. Petru , care va decide daca sufletul lui va ajunge in rai sau in iad.
Politicianul speriat incepe sa-l conviga ca de fapt el este un om bun, si ca a facut atatea lucruri bune pentru omenire, si merita sa ajunga in rai.
La care Sf. Petru ii spune – du-te prima zi in rai, vezi cum e acolo, pe urma du-te in a doua zi in iad, vezi poate e mai bine acolo, pe urma vii sa-mi spui unde vei ramane.
Zis si facut, politicianul ajuns prima zi in rai, vede ingeri mici cantand, aude sunet de clopotel, citeste regulamentul : inainte de fiecare masa trebuie spus o rugaciune, se gandeste in sinea lui :totul e plictisitor aici.
A doua zi merge in iad , vede baruri, chef mare, mancare de tot felul, bauturi ce nu-ti venea sa crezi, femei frumoase care dansau goale in jurul meselor,se gandea politicianul :asta da viata.
Ziua a trecut repede, se intalneste cu Sf. Petru, care-l intreaba – te-ai decis unde vrei sa mergi?
La care a raspuns politicianul – da, o sa ma duc in iad inapoi, ca acolo am dat este stilul de viata care mi se potriveste.
-Bine a spus Sf. Petru.
Se duce ziua urmatoare politicianul in iad , si surprins vede totul schimbat, flacari peste tot, si intr-o cratita uriasa un drac fierbea sufletele pacatoase.
Disperat politicianul il intreba pe drac – aici e iadul, sau am gresit cumva adresa?
La care dracul raspunde – da aici e iadul .
Politicianul – Si atunci unde sunt barurile, unde e cheful cel mare, femeile?
La care dracul – stai putin, aceea era campania iar asta e viata de toate zilele!
🙂

de Horia Mărieș la 7 iunie 2012 - 08:17

@Luptatorul la 7 June 2012 – 07:21 & @vot USL la 7 June 2012 – 07:46

Dumeavoastră chiar credeți că „Există totuși o limita a bunului simț.” ?

Nu vreau să fiu rău cu Dvs., spunându-vă că sunteți un naiv, fiindcă sunt convins că nu sunteți, dar la jenoke bacsi și la gașca lui aceste simțuri sunt atrofiate de foarte mult timp.

Destinația lui clară trebuie să fie fără nici un dubiu Asuaujul de Sus, jud. Maramureș, ca să mai aibă timp să le facă un mare bine și celor de pe meleagurile natale, sau, dacă mai există ceva brumă de dreptate în țara asta, și dacă autoritățile abilitate chiar ar dori să-și facă treaba ca lumea, atunci pârnaia. Că de casa de nebuni, de bolondok haza, pentru (numai, si dau doar un singur exemplu ca să nu mai lungesc vorba) tăierea barbară a arborilor/copacilor din Kastely, a scăpat.

Deocamdată.

Și astea stau doar în mâna careienilor de bună credință, indiferent de naționalitatea fiecăruia, la foarte apropiată dată 10 iunie.
Vom trăi și vom vedea.

Să le lumineze bunul Dumnezeu alegătorilor mintea de această dată! Tuturor.

de Evelin la 7 iunie 2012 - 08:44

Un model de buna convietuire intre romani si maghiari putem numi pe Adrian Bucurestean.Numai asa putem sa traim in pace daca respectam unii pe altii.Minciunile lui primar au ajuns pentru noi sunt prea multe si am cam saturat de ele.Pace e mai buna decat razboi si asta face acum kovacs.Vrem pe Adrian.

de pacientu la 7 iunie 2012 - 09:35

adevaru si nu minciuna este ca udmreu a batut palma cu pedlu si cu pepedeu si se sustin unu pe altu ca sa nu pice de tot.niciunu din consilierii pedl nu a mai avut loc pe lista noua care e facuta dupa pofta lu jeno.numa pensionari afoni care o sa ridice mana ca si popa si vecinu lu jeno cu florile negre.si amus patru ani o promis la patru oameni postu de vice si au ramas toti cu buza umflata asa ca si amu is cativa aerieni care cred la ce zice jeno ii adevarat.inca nici amu nu are platite datoriile la careieni si el imparte banii orasului si se gasesc prosti sa il creada…

de bobi la 7 iunie 2012 - 18:17

se strange latu si dau iudemerei in balbaiala ca nu mai sunt partidmonopol in careicity.maine vine kover laci la capleni sa sustina candidatii la pcm si nici eva konglovits nu sta rau in preferinte…se apropie ora cand trebe platite datoriile si bataia de joc impotriva careienilor !

de bice la 8 iunie 2012 - 05:20

dupa ce a impins in fata sa candideeze un angajat de la fabrica Ardealul ,evazionistul jeno facea campanie in fata bisericii duminica cu fata lui cobarzan pe care il sustine.nici macar sfintii nu il mai pot ajuta sa plateasca datoriile si mismasurile din cei patru ani.si nici tzi ghani dupa care umbla arpcsehi care il sustine.

de cristian la 8 iunie 2012 - 07:53

@Puha
Din pacate la alegeri nu intotdeauna castiga cel mai bun. Exemplu Basescu este cel mai bun presedinte pe cara l-ar fi putut avea tara noastra.
Castiga cel care poate prosti cat mai multa lume de partea lui, indiferent de uneltele pe care le foloseste in acest scop.
Careienii de nationalitate maghiara voteaza candidatul de la UDMR indiferent cine este pus acolo ( poate fi insusi dracul ).
Acum 8 ani nu l-a votat nimeni pe Kovacs ca nu era de la UDMR.
Iar acum 4 ani a gasit o solutie cum sa duca si capra si varza, l-a pus pe Beko city manager cu salar de 11000 de ron, el ajungand primar, si toti au fost multumiti.
Toata lumea e acum multumita ca Kovacs a asfaltat strazile, majoritatea cred ca s-a facut din fondurile europene.
Parerea mea este ca aceasta asfaltare facuta din imprumut bancar nu se poate considera ca si o realizare, treaba asta putea sa o faca oricine.
Unde trebuia sa dea dovada ca este gospodar bun a cedat. A dat apa la Apaserv adica la monopol, gunoiul menajer la fel la Florisal ( sa nu vorbim de contractele cu Florisalul facute unilateral cu firmele).
Acum careienii au pentru ce plati.
Iara de Dl. Kaizer ce sa spun “este competent in tot locul, in toate partidele politice”
Opinia mea este insa alta, daca te inscrii intr-un partid inseamna ca ai anumite principii, iara tu daca migrezi de la un partid la altul in functie de cum ti se umple buzunarele, inseamna ca nu mai tii cont de ele.
Sper ca nu te-am jignit cu ceva.

de emil la 13 iunie 2012 - 16:48

ora de geografie

profesoara: stiti copii, locurile unde se opresc vapoarele ca sa descarce si sa incarce marfuri si unde coboara marinarii se numesc porturi. dati-mi exemple de porturi din tara noastra!
gigel: Constanta, Mangalia, Tulcea
petrica: Galati, Braila, Oltenita, Orsova
bula, cu mainile pe sus: si eu, doamna profesoara, vreau si eu!
bine, bula zi si tu:
bula: Cotroceni
profesoara; bine, bula, dar tu nu stii ca vapoarele circula pe mari? unde ai auzit tu de mare la Cotroceni?
bula: pai si atunci de ce e un marinar acolo?

Lasati un comentariu