USL Carei:Drept la replică

• publicat la: 26 iunie 2012
USL Carei:Drept la replică

Am primit pe adresa redactiei,spre publicare,un material  din partea alianţei USL Carei  căreia  i s-a refuzat un drept la replică întocmit ca  urmare a unui articol apărut luni,25 iunie 2012,in cotidianul Informaţia-Zilei.

USL Carei îşi exprimă regretul pentru decizia acestei publicaţii de a refuza un drept  la replică în conformitate cu art.10 din Codul Deontologic al Ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă.

USL Carei-Drept la replică

Ca urmare a articolului “UDMR nu-i dă USL un post de viceprimar la Carei‘ apărut in data de 25 iunie 2012 in  ziarul”Informatia Zilei” şi în baza dreptului la replică, vă solicit să daţi publicităţii următorul material.

Considerăm că materialul publicat este tendenţios şi lipsit de orice urmă de adevăr,afirmaţiile  din interiorul articolului (consilierii USL boicotează formarea Consiliului local)  fiind simple speculaţii care nu au o bază reală şi denotă lipsă de profesionalism din partea autorului.

Vineri 22 iunie,USL Carei a trimis un comunicat de presă tuturor publicaţiilor prin care aducea la cunoştinţa publicului  motivele pentru care  consilierii USL nu pot lua parte la şedinţa de constituire din data de 23 iunie 2012,precum şi motivele pentru care această şedinţă a fost stabilită pentru acea dată.Menţionez faptul că în cursul săptămânii trecute, co-preşedinţii USL au avut o întâlnire cu primarul ales în care au stabilit de comun acord ca şedinţa de constituire să nu aibă loc in data de 23 iunie 2012 .

Deşi a fost trimis cu o zi înainte de şedinţa anunţată ,publicatia Dvs. nu a  publicat acest comunicat  dar  realizaţi şi publicaţi un articol speculativ,care nu are nimic  de-a face cu realitatea .Mai mult,autorul nu a contactat si solicitat nici o parere din partea unei persoane avizate  din cadrul USL Carei.

Sper ca din respect pentru opinia publică să daţi publicităţii acest material.

Cu stimă,

Ilie Ciută,

co-preşedinte USL Carei şi preşedinte PNL Carei

comentarii

de VASY la 26 iunie 2012 - 14:57

In primul rand INFORMATIA ZILEI nu este o publicatie care publica si nu da publicitatii. :)).Este un ziar cu multi ani vechime in jud.Satu Mare si jud.Maramures.OFFFFFFFFF, daca nu scriai filosof ramaneai,sau mai bine dadeai unui jurnalist profesionist sa compuna „Dreptul la replica ”
Si sa nu mai vorbim aici de deontologie …..

de Petre la 26 iunie 2012 - 15:10

E bine ca ai prins ideea cu multi ani vechime…..Nu cumva ziarul e legat si de lucrarile la Castelul din Carei impreuna cu dominium sau de cele legate de reamenajare str. 1 decembrie 1918 tot din Carei ???

de erik la 26 iunie 2012 - 15:28

ce profesionist este cel care a scris nu numai articolul dar a dat si cu parere? intai dai cu bota si apoi te gandesti si te interesezi ce a fost?poate mai trebuie inlocuit cel vechi cand rugineste si scartie…

de Sandu la 26 iunie 2012 - 16:09

Tot articolul este facut pentru cosmetizarea obrazului de edil ordonator de credite.In ultimele luni nu am citit nimic in ziarul cu pricina despre sedintele de consiliu local dar am citit despre realizarile asociatiei careianosatmarene finantate si sponsorizate gras.Pentru primarul ales relatia proasta cu PNL Carei inseamna de fapt dezvaluirile domnului Ciuta in ce priveste neregulile din primarie.Ia sa vedeti ce prieteni buni ar fi si ce minunata AR FI RELATIA daca si domnu Ciuta ar accepta ceva lucrari bine platite de primarie fara sa tina seama de alesii care l-au investit cu increderea lor intr-o viata mai buna.Nu am citit in acel ziar despre salariile colosale din primarie,despre numarul de peste 200 de angajati din primarie si despre salariul mediu de 830 de euro in conditiile in care majoritatea careienilor nu stiu cum sa isi mai scoata traiul de pe azi pe maine.

de mihai la 26 iunie 2012 - 17:57

@ vasy
vezi dexonline.ro

„ZIAR, ziare, s. n. Publicație periodică, de obicei cotidiană, în care se tipăresc știri, informații politice, sociale, culturale etc. de actualitate; gazetă, jurnal. [Pr.: zi-ar] – Din zi (după it. diario).

ZIÁR ~e n. Publicație periodică (de obicei cotidiană), care conține știri și informații actuale din diferite domenii de activitate (socială, economică, politică etc.); jurnal; gazetă. [Sil. zi-ar] /Din zi + suf. ~ar

ZIÁR, ziare, s. n. Publicație cotidiană în care se tipăresc știri, informații politice, sociale, culturale etc.; gazetă. – Din zi (după it. diario). ”

In primul rand, spre informarea celor mai putin scoliti (ca vasy): ziarul este si el o publicatie, adica sfera notiunii „publicatie” include sfera notiunii „ziar” . Cred ca ai inteles ca zicala aia cu filosoful ti se potriveste si nu trebuia pusa in comentariul tau sfertidoct (semidoct te facea cu prea multa scoala!). Nu strica sa mai studiezi, inainte de a te arunca in disputa. Spre binele tau, ca sa nu te faci de kko. Ghinionul tau ca, in ciuda calitatii tot mai slabe a invatamantului, printre cititorii ziarului mai sunt si oameni cu carte, nu doar din cei care o frunzaresc.

In al doilea rand, ideea din pasajul cu pricina era ca, desi publicatia respectiva primise comunicatul usl carei, l-a ignorat, ba chiar a gazduit in paginile sale un articol speculativ, departe de realitate. Deci, si la deontologie cam schioapata.

Una peste alta, mai bine o lasai cum ai gasit-o!

de Oana la 26 iunie 2012 - 21:47

Informatia Zilei este o publicatie obedienta puterii, de orice natura ar fi ea!Nu este nici profesionista, copy/paste/ul de pe internet fiind metoda uzuala folosita de redactorii ei! Dar, ce este la vedere, este din ce in ce mai bogata( adica proprietarii ei!).

de VASY la 26 iunie 2012 - 21:49

mersi handi ca mi-ai sters postarea te-ai handit de tot !

de Oana la 26 iunie 2012 - 21:50

PNL Carei are curajul de a spune adevarul! PNL Carei a gasit in persoana Ilie Ciuta un om integru, fara frica, cu curajul de a spune lucrurilor pe nume! Ceea ce ardelenilor, invatati de sute de ani sa se supuna, si mai ales sa se supuna puterii( grofilor maghiari)le lipseste! Ar trebui sa invatam toti din aceasta situatie!

de emil la 26 iunie 2012 - 23:17

@ oana

de acord cu afirmatiile despre domnul Ciuta, dar mai bine te-ai abtine de la generalizari inutile despre ardeleni!

de rochinha la 27 iunie 2012 - 00:52

„de Oana la 26 June 2012 – 21:50

PNL Carei are curajul de a spune adevarul!”

esti usor comic(a).

************************************************

„de Oana la 26 June 2012 – 21:47

Informatia Zilei este o publicatie obedienta puterii”

macar nu scriu ode de tristete despre drama romanilor dupa impuscarea lui nastase.

de votant la 27 iunie 2012 - 07:15

timp de 4 ani udmr carei a avut doi primari.tot timp de 4 ani consilierul primarului platit de primarie este redactor sef la publicatia udmrului care scrie articole antiromanesti.in cei 4 ani de mandat ginerele si alti amici angajati pe posturi platite mai bine ca cei cu vechimi si studii superioare.in acest mandat se taie trandafirii din centru si se introduce laleaua ca nou simbol al orasului.la semafor si la catedrala ortodoxa straturile de flori sunt rosu,alb,verde.se taie gardul viu din jurul castelului si copacii cei mai vigurosi de esente rare.de doi ani se face fabrica noua pentru familie.se impune de 4 ani formarea de noi grupe de gradinita in limba maghiara chiar daca unele au 4 copii si 2 educatoare.doi ani primarul plateste chirie pentru un spatiu nefolosit iar copii stau si se joaca in sala de mese a caminului.se plateste chirie pentru seminarul catolic care a scos in strada liceul agricol.se plateste chirie pentru toate cladirile retrocedate fdgului.se impune limba maghiara ca si conditie de inscriere pentru posturi vacante la primarie.se ridica minciuna si dezinformarea la rang de lege.se declara in presa cine sa fie propunerea opozitiei pentru postul de vice.se platesc emisiuni pentru crearea unei imagini ceausiste si de anuntare a colaborarii in continuare cu al doilea primar maghiar.timp de 4 ani salariul este taiat cu 30% in contul datoriilor.se mareste numarul de posturi in primarie si se folosesc banii publici dupa bunul plac.de 4 ani cei 45% romani sunt tratati ca iobagii pe mosia personala care mai capata cate o atentie daca fac sluj cum trebuie.

de emil la 27 iunie 2012 - 08:23

@ rochita 27 June 00:52

„macar nu scriu ode de tristete”

neterminatule/neterminato intelectual cu pretentii de cunoscator, ai comis o contradictie in termeni: oda nu poate fi de tristete! mai du-te la scoala, nu te apuca inca de scris, ca iti dezvalui incultura! daca ai fi utilizat termenul „elegie” mai mergea, numai sa nu fi scris „elegie de tristete” ca ai fi comis un pleonasm! greu dom`le cu speciile astea literare si rau au facut aia cu cele 10 clase oblligatorii, dar mai ales aceia care v-au trecut de clasa a VIII-a. Dupa ce ca esti lipsit de competenta elementara, iti mai si dai cu parerea!

ÓDĂ, ode, s. f. Specie a poeziei lirice (formată din strofe cu aceeași formă și cu aceeași structură metrică), în care se exprimă elogiul, entuziasmul sau admirația față de persoane, de fapte eroice, idealuri etc. ♦ (În antichitate) Poezie sau poem (cu subiect eroic) cântate sau recitate cu acompaniament de liră. ♦ Compoziție muzicală cu caracter eroic, solemn. – Din fr. ode.

de careian care a votat la 27 iunie 2012 - 11:16

eu nu sunt interesat de definitii din dex,nici de vorbe goale.faptele conteaza,iar ceea ce este sigur este faptul ca primarul nostru este eugen kovacs,ales cu o majoritate detasata de voturi,ca echipa usl manifesta in continuare o atitudine agresiva fata de cel care a fost ales de catre marea majoritate a careienilor,in loc sa incerce sa conlucreze pt oras.asa au facut si acum 4 ani(ma refer la pnl,nu la psd) si asa continua si acum.

de neutru la 27 iunie 2012 - 11:55

rugam liberalii sa conlucreze cu primarul si sa evazioneze impreuna pentru a nu mai exista nemultumiri din partea primarului ales.putem sa nu platim nici noi taxele la oras? sau oferta e numai pentru liberali?

de emil la 27 iunie 2012 - 11:57

@ careian, 11:16
daca faptele conteaza, atunci taci. daca vrei propaganda pentru primar si udmr, (ceea ce si faci),du-te pe videke, fiindca in romaneste nu te prea descurci, folosind termenii dupa urechea acului. primarul vostru a castigat detasat primaria. cred ca al nostru nu e, pentru ca dispretuieste romanii. cand o sa pricepi ca aceia care prada banul public nu au etnie, mai vorbim. pana cand il votati numai fiindca e ungur, mergeti pe videke, varsati-va acolo veninul sovin, dati sfaturi si faceti analize pentru horthysti.
probabil insa ca ar fi mult mai bine daca v-as ignora, dupa principiul nu te pune cu prostul, ca te coboara la nivelul lui.

de teatrulviselor la 27 iunie 2012 - 13:04

iar dai lectii de gramatica si de literatura,mestere? ai ramas la nivelul clasei a 10 pe care o faci a 5-a oara si tot nu o termini cu succes. ce sa faci,greu cu avansarea. daca nu ai argumente, te iei de scrisul cuiva. bineinteles ca oda de tristete am scris ca si o expresie ironica, dar ce sa intelegi tu, care ai ramas blocat si marcat de sensul propriu al cuvintelor si nu poti sa gandesti peste asta? ce sa intelegi tu, daca mereu scrii comentarii prin care sa ii contrezi pe cei care nu sunt de acord cu voi folosind aceeasi poezie, de care pana si simpatizantilor vostri le e scarba deja.

despre ce venin sovin vorbesti? oamenii aduc argumente cand se apara de atacurile voastre useliste agresive, iar voi ii faceti sovini. nu vezi ca in fiecare comentariu bagi aceeasi poveste, ii faci horthysti pe cei ce nu sunt de acord cu voi. atitudine usor amuzanta din partea USL-ului care a pradat tara timp de 20 de ani alaturi de prietenii lor basisti cu care se prefac ca se cearta, si apoi tot voi va autovictimizati, vezi 2 exemple concrete activitatea USL carei, in general, sau drama impuscatului in gat.

probabil ar fi mult mai bine daca ne-ai ignora,dar nu ai fi tu postacul(a) buletinului de usele daca nu ai mai baga cate o replica.

neutrule, de ce esti e(u)mil?

de Avram Iancu la 27 iunie 2012 - 15:45

propagandistu cu scoala de partid comunist stefan gheorghiu si care se viseaza teatru incearca sa isi mai improaste veninul pe unde apuca sa scrie daca ai lui nu il mai baga in seama cu materialele incitatoare si antiromanesti girate de chiar primarul orasului al carui consilier este.asa ca nu te mai obosi sa te ascunzi dupa teatrulviselor utopice.rakoczi a murit la fel si horty care stim ce facea in satele din salaj sau in ianculesti doar visele tale nu au odihna si te mai bantuie fantomele trecutului deloc glorios al adoratilor tai extremisti.

de jan csipa pp la 27 iunie 2012 - 19:14

consilierul avram iancu isi face veacul pe acest site. hai ca toata lumea stie ca si tu scrii pe aici. te faci de rusine, la fel ca bombonel, idolul tau.

de Avram Iancu la 27 iunie 2012 - 20:04

esti complexat ca nu te mai citeste nimeni din ai tai si incerci si pe romaneste? ca sa vezi pe cine plateste primaru din banii primariei….parca cu 2.182 de lei scria in articol,nu? e greu pe cont propriu asa ca mai bine faci sluj la grof.

de emil la 27 iunie 2012 - 20:11

@ tetraviszatort
nu va fac eu horthysti, asa va manifestati cativa, printre care si tu. eu doar constat. la cata si ce fel de scoala ai facut e limpede ca nu ai cum sa respecti gramatica. din nefericire, dau lectii, pentru ca sunt unii ca tine care au inca nevoie. dar la cat sunt de fuduli si autosuficienti, nici macar nu pricep ca au nevoie. asta e, de la prosti ce poti astepta….?
daca tot ai urmarit comentariile mele, ai fi putut observa ca pornesc de la fapte. una dintre fapte este ca usl exista de maximum 2 ani, nu de 20.
mai vad ca nici acum nu incluzi printre cei care au spoliat tara pe ungurii tai, care de 16 ani incoace sunt cu toate partidele si cu toate guvernele, ca tot romanul, impartial! ce mai, la asa comentator tetraviszatort, usor cretin, ar trebui sa stai mereu cu ochii pe ziar, sa vezi ce ineptii mai coc horthystii mascati in democrati. Si, cum era de asteptat, nu trec 3 zile fara (uneori nu trece nici macar o zi) fara sa pompati propaganda pentru primarul vostru. Nu aveti decat, doar nu o sa ma deranjez sa raspund la toate productiile aberante izvorate din injectarea horthysta, dar din cand in cand va mai reamintesc ca nu sunteti singuri pe aici. Nu de alta, dar sa nu patiti ca stramosii vostri care nu si-au mai gasit hainele si caii, intr-o tara nelocuita in care au descalecat si au facut baie intr-un rau.

de lorena la 27 iunie 2012 - 20:50

@de Oana

i-al acasa si pupal in nutela de sudist descurcaret, cu vertebrele L4 si L5 drepte…inca….e drept se inclina mult spre in fata dar e OK

Lasati un comentariu