Este Ianculeştiul un cartier al Careiului?

• publicat la: 6 iunie 2012
Este Ianculeştiul un cartier al Careiului?

În jur de 2.000 de persoane au luat parte la  Sărbătoarea latinităţii, ediţia I ,de la Ianculeşti,eveniment organizat de alianţa USL. Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit celor prezenţi, adresat de Rodica Maxi, candidatul USL Carei la Consiliul Judeţean. Au fost de faţă preşedintele de onoare al Societăţii Cultural-Patriotice “Avram Iancu”, Ioan Bâtea si preşedintele Asociaţiei judeţene Satu Mare a românilor refugiaţi, expulzaţi şi deportaţi, Ioan Corneanu.

Pentru câteva ore,satul Ianculeşti a  devenit o Mecca a iubitorilor de folclor care au sosit cu mic cu mare din toate imprejurimile din dorinţa de a sărbători impreună a doua zi de Rusalii prin cântec şi joc.Alai de maşini pe uliţele prăfuite ale satului,aduceau spectatori din toate colţurile judeţului.Rar a mai văzut satul Ianculeşti o asemenea afluenţă de public iubitor de folclor.

Formaţii de dansuri moderne, interpreţi de muzică uşoară,recitatori de la Cenaclul Artis, folk-istul Octavian Bud dar şi Ansamblul Ceatăra al Casei de Cultură Carei au evoluat rând pe rând in aplauzele asistenţei.

Angela Buciu, cunoscuta interpretă de muzică populară, a interpretat câteva dintre cântecele care au făcut-o cunoscută atât în ţară,cât şi înafara graniţelor acesteia, nu înainte de a transmite şi ea un îndemn de a merge la vot pe 10 iunie,pentru a aduce o schimbare in mai bine a vieţii noastre.

Au mai evoluat Ionela Toma,Mădălina Someşan dar şi artişti ai formaţiilor careiene.

In a doua parte a  manifestării,senatorul Valer Marian a făcut cunoscută echipa cu care USL se va prezenta la alegerile din 10 iunie.

Au urcat pe scena alături de el,candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Ştef,vicepresedintele judetean al PSD,Mircea Govor, candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Carei, Adrian Bucureştean,candidaţii  la Consiliul judetean Rodica Maxi si Pinter Iosif, preşedintele Organizaţiei Municipale Carei a PNL, Ilie Ciută,Mircea Ardelean, Octavian Petric, Paula Mare, Vasile Paşca şi Gabriel Leş de la organizatia PSD Satu Mare,vicepresedinti ai PNL Satu Mare,Ana Maria Maruşca,Marcela Papici respectiv candidaţi ai USL pentru Consiliul Local Carei.

După urările de bine şi mesajul de solidaritate cu toţi cei  incercaţi de guvernarea PDL-UDMR, senatorul Valer Marian a adresat celor prezenţi rugămintea de a se prezenta neconditionat la vot pe data de 10 iunie.

Am venit ca să vă rugăm să vă prezentaţi la vot pe 10 iunie şi să votaţi candidaţii noştri. Să îl votaţi pe Adrian Bucureştean pentru funcţia de primar al municipiului Carei. Să votaţi candidaţii USL pentru Consiliul Local Carei, pentru că va avea nevoie de o majoritate în acest consiliu. Să votaţi candidaţii USL pentru Consiliul Judeţean, ca să putem ajuta municipiul Carei şi de la acest nivel. Şi, nu în ultimul rând, să-l votaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pe domnul Adrian Ştef . Am venit astăzi aici să vă spunem sărbători fericite de Sfintele Rusalii şi să vă aducem un dram de bucurie cu marele cântăreţ Aurel Tămaş, un mare rapsod al Ardealului, un prieten al Sătmarului, unul din cei mai de succes artişti din România din ultimele decenii.”, a declarat senatorul Valer Marian.

Binecunoscutul interpret de muzica populara Aurel Tămaş nu mai are nevoie de nici o prezentare,dealtfel numeroasa asistenţă fiind  dovada aprecierii de care se bucură acesta in rândul publicului de toate vârstele şi toate categoriile sociale.

Copii l-au inconjurat cu drag,fiind alături de el pe scenă  in timp ce tinerii şi mai puţin tinerii spectatori au incins hore la tot pasul pe ritmurile indrăgite ale melodiilor sale.

In scurtele pauze dintre cântece,interpretul Aurel Tămaş  a făcut apel la unitate şi la mobilizare generala pentru ziua votului din 10 iunie.

Nu se poate să o ducem din rău în mai rău. Suntem prea buni şi prea drepţi, suntem muncitori, suntem oameni de omenie. Cei care ne conduc trebuie să fie oameni pentru oameni. Românii trebuie să îşi voteze un preşedinte român la Consiliul Judeţean. Judeţul Satu Mare îi românesc! Şi mi-aş dori şi un primar român la Satu Mare si Carei.Sper să ne dea Dumnezeu gândul cel bun, să ne unim şi să nu ne împărţim voturile în toate părţile”, a precizat Aurel Tămaş.Nu mai puţin de şase bis-uri şi aplauze la scenă deschisă  au fost acordate atât de apreciatului Aurel Tămaş.

Metodele depăşite şi ignorarea opiniei publice de către actuala conducere a municipiului Carei au fost înfierate de către candidatul USL la primăria Carei,Adrian Bucureştean :

Din păcate, în ultimele două decenii municipiul nostru este condus de aceeaşi formatiune ce stă cu spatele la cetăţenii plătitori de taxe si impozite şi refuză să comunice cu ei, ducând o politică ce sfidează orice normă a bunului simţ. Din acest oraş pleacă tinerii şi nu se mai întorc deoarece nu au perspective pentru un trai decent.

Se tot spune că Ianculeştiul este un cartier al Careiului. Eu vă întreb: are străzile unui cartier? Are iluminatul unui cartier? Are canalizarea unui cartier? Vedeţi, asta e problema! În ultimii 20 de ani a condus Careiul şi Ianculeştiul acelaşi partid. Cred că acum este momentul schimbării de generaţie, schimbării de gândire, schimbării de energie pe care poţi să o dai. Prioritatea mea este crearea de locuri de muncă bine plătite! Vă invit la unitate pe data de 10 iunie!”, a declarat Adrian Bucureştean.




Publicul a rezonat cu vorbitorii,dovadă că problemele ridicate sunt ale tuturor celor de faţă.

Si candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, i-a îndemnat pe cei peste 2.000 de membri şi simpatizanţi ai USL prezenti la Ianculesti să îi acorde credit atât lui cât şi tuturor candidaţilor USL în data de 10 iunie.

Îmi pare bine că mă aflu alături de dumneavoastră şi ne distrăm, dar vă spun că ne vom distra şi mai tare pe 11 iunie, când vom sărbători câştigarea alegerilor. Eu îmi doresc din tot sufletul ca Adrian Bucureştean să devină primarul din Carei. Vreau să indemn ca în 10 iunie să nu ne risipim voturile. Vă rog să va  reamintiţi cine au fost cei care ne-au tăiat salariile, care au tăiat pensiile, care au dezbinat familii, pentru că Guvernul PDL-UDMR nu a ştiut să creeze locuri de muncă si a indreptrat tinerii nostri spre tari straine,au fost de acord să plece toţi românii. Dar sa ştiţi ca, ne-am săturat! Nu avem noi nevoie de ei, noi ne descurcăm să conducem şi Careiul, şi judeţul Satu Mare şi România! Avem nevoie de USL la Primăria Carei şi la Consiliul Judeţean pentru a vă putea ajuta!”, a precizat Adrian Ştef.

redactia

Lasati un comentariu