Final de an şcolar la centrul Speranţa din Carei

• publicat la: 7 iunie 2012
Final de an şcolar la centrul Speranţa din Carei

Miercuri,6 iunie 2012,la Centrul de zi pentru copii scolari „Speranţa” patronat de  Congregaţia  Surorilor Maicii Domnului a fost zi de sărbătoare. A avut loc serbarea de sfârşit de an a elevilor care frecventează centrul. Părinţi, fraţi,surori,bunici, profesori şi voluntari aşteptau emoţionaţi începerea serbării în sala de mese transformată ad-hoc în sală de spectacol. Emoţii erau şi de cealaltă parte, micii artişti îşi ascundeau stângaci tracul de scenă.

Păcat că nu au putut urmări mai mulţi părinţi prima scenetă prezentată de copii ! „Ghici cine vine la tine?” o scenetă a cărei temă tratează un subiect de mare actualitate pentru  lumea de azi,pentru societatea în care trăim.

Mesajul scenetei se adresează tuturor acelora care în goana pentru asigurarea celor necesare traiului de zi cu zi, uită  că educaţia unui copil nu se limitează la valorile materiale. Timpul alocat unor discuţii copilăreşti pentru adult, dar de o importanţă vitală pentru copii, reprezintă un segment important din adevărata educaţie.

Cea de-a doua scenetă a tratat pilda biblică a Bunului Samarinean. Bunătatea sufletească nedublată de fapte, este doar vorbă în vânt, tot aşa cum rugăciunea fără credinţă adevărată este doar  un şir de vorbe rimate. Trebuie să credem, trebuie să ne dovedim credinţa prin fapte. Toate acestea venite din glasuri de copii au intrat direct în sufletul privitorilor.

Finalul acestei emoţionante serbări a adus în faţa publicului pe cei mai merituoşi dintre elevii Centrului. Astfel, locul I ce încununează comportamentul şi strădania depusă de-a lungul întregului an a fost primit de Şimonka Tunde. Locul doi l-au împărţit  Podoabă Mirela-Laurenţia şi Fatyol Bela, iar locul trei, Gal Alexandra. Menţiunile I, II şi III au fost atribuite lui Görcsi Emanuela, Nagy Raymond, respectiv Antal Ioan-Gheorghe. Distincţii au primit Szabo Timea, Găbudean Constantin, Kramer Henrik şi Onuc Gabriela.

Am plecat îmbogăţiţi în suflet şi în minte, impresionaţi de munca voluntară depusă de surorile greco-catolice ale Congregaţiei Maicii Domnului de la Centrul Speranta cu şcolarii de toate etniile ce provin din familii defavorizate .

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 7 iunie 2012 - 10:11

Întregul nostru respect pentru devotamentul, deplina abnegație și munca voluntară depusă de surorile greco-catolice ale Congregaţiei Maicii Domnului de la Centrul Speranța, cu şcolarii de toate naționalitățile proveniți din familii defavorizate.

Sincere felicitări elevilor Şimonka Tunde, Podoabă Mirela-Laurenţia, Fatyol Bela, Gal Alexandra, Görcsi Emanuela, Nagy Raymond, Antal Ioan-Gheorghe, Szabo Timea, Găbudean Constantin, Kramer Henrik, Onuc Gabriela precum și tuturor celorlalți elevi de la Centrul „Speranţa” patronat de Congregaţia Surorilor Maicii Domnului pentru rezultatele obținute la învățătură.

Ar fi de dorit ca în viitorul apropiat, Primăria Carei să fie mult mai „darnică” cu acești copii nevoiași, salariații ei să fie mult mai dispuși la un normal sentiment de solidaritate socială, să aiba mult mai mult bun simț, și asta nu numai după ce surorile îi „solicită primașului audiență” și după ce fac umilitoarea anticamera la jenöke, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an.

Nu de alta, dar exact pentru asta există în organigrama Primăriei Carei, Serviciul Public de Asistență Socială mobilat cu 6 = 1+4+1* salariați (cel puțin așa rezultă din organigrama ce se lăfăie acum pe portalul Primăriei).

Mai terminați domnilor drághe jenöke & famiglia cu sponsorizarea cavalerilor băutori de vin făcut doar din pir, cu banii de protocol cheltuiți cu chefurile și cu bairamurile ocazionate de 15 martie și de zilele Careiului, cu focurile de artificii, cu cheltuieile făcute aiurea pentru înlocuirea trandafirilor și a tufelor de tuia ce au fost sacrificate degeaba doar pentru ca să puteti sifona banii publici spre firmele prietene care apoi vă fac și vouă obligatoriu o bună parte, etc. – și ajutați-i în schimb, pe acești copii !

Asta dacă aveți și Dvs copii. Dacă n-aveți, și nu sunteți obișnuiți cu sentimentele protectoare pe care maturii trebuie să le manifeste întotdeauna față de copii, sau dacă nu vreți pur și simplu să-i ajutați decât dacă surorile greco-catolice ale Congregaţiei Maicii Domnului înțeleg că pentru asta trebuie să se umilească neapărat în fața Dvs. – ca și cum le-ați da de pomană, sau fiindcă sunteți pur și simplu câinoși și cu mult negru în cerul gurii, atunci mai bine lăsați-ne! De tot. Cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Lasati un comentariu