Lovitură de teatru:UDMR amână alegerea viceprimarului

• publicat la: 27 June 2012
Lovitură de teatru:UDMR  amână alegerea viceprimarului

După ce prima şedinţă de constituire a fost programată pentru 23 iunie 2012, o dată total diferită de cea convenită la intâlnirea primarului Kovacs cu copreşedinţii USL Carei , astăzi, 27 iunie la cea de-a doua convocare a şedinţei de constituire a ieşit la iveală adevăratul motiv al impunerii datei de 23 iunie 2012. Absenţa fostului viceprimar Keizer Lajos şi actual consilier UDMR  de la şedinţa de astăzi a dus la solicitarea amânării punctului ce prevedea alegerea viceprimarului municipiului Carei.

Miercuri,27 iunie 2012,de la ora 13,00, in sala de şedinte a primăriei Carei,a avut loc  şedinta de constituire a noului Consiliu Local Municipal,in prezenţa juristului prefecturii,Eugen Chioran,a preşedintelui Judecătoriei Carei,Radu Tenter,a consilierilor judeteni Rodica Maxi si Eva Mărginean şi a numeroşi careieni.

Noul Consiliu Municipal ales pentru următorii 4 ani este bicolor,doar două dintre formaţiunile inscrise in cursa electorală din 10 iunie  intrunind numărul de sufragii necesar accederii in acest for legislativ  şi anume UDMR şi USL.

De la şedinta de constituire condusă de decanul de vârstă Muller Ioan alături de cei mai tineri consilieri Ionuţ Oneţ-USL ş i Hago Aron -UDMR,a lipsit consilierul UDMR si fostul viceprimar Keizer Ludovic.Toţi consilierii au fost de acord cu  validarea lui in lipsă ,urmând ca in şedinţa viitoare să depună jurământul.

Propunerile pentru comisia de validare au fost făcute de Poosz Szabolcs şi Marius Rusu,acestea fiind Temfli Vasile,Leitner Robert,PooszSzabolcs,Ilie Ciută si Ionuţ Oneţ.

Odată constituită,comisia l-a ales ca preşedinte pe Temfli Vasile iar ca secretar pe Leitner Robert, a validat în parte fiecare consilier, iar apoi cei 18 aleşi au depus jurământul, cu mâna pe Biblie şi Constituţia României.

Având in vedere că BekoTamas a optat pentru păstrarea funcţiei din primăria Carei,Kovacs Eugen a optat pentru funcţia de primar iar pr. Tukacs  a refuzat un nou mandat de consilier,au fost validati următorii inscrişi pe listele UDMR.

Consilieri UDMR:Keizer Ludovic,Poosz  Szabolcs,Visnyai Csaba,Hago Aron, Brem Arpad,Muller Vasile, Fazakas ,Tempfli Vasile,Venig Gabriela, Leitner Robert,Csaikos Szabolcs.

Lista  consilierilor  USL validati a rămas neschimbată:Ilie Ciută,Adrian Bucureştean,Marius Ciucoş,Bontea Dan,Alina Mocanu,Ionuţ Oneţ,Marius Rusu şi Păuşan Bujor.

Preşedintele Judecătoriei Carei,Radu Tenter,a dat citire încheierii Judecătoriei Carei prin care s-a validat rezultatul alegerilor şi i-a înmânat o copie a încheierii,primarului ales Eugen Kovacs, după care acesta a depus jurământul.

Pentru desemanarea primului preşedinte de şedinţă în Consiliul Municipal proaspăt constituit au fost votate propunerile  Muller Ioan si Marius Rusu,primul intrunind majoritate de voturi datorită celor 10 voturi ale consilierilor UDMR.

In acest moment Poosz Szabolcs a propus ca alegerea viceprimarului şi a membrilor comisiei de specialitate să fie amânată pentru   şedinţa viitoare.

Nu mă pot abţine să nu intervin si să vă spun că astăzi  ne-am dat seama de ce s-a forţat programarea primei şedinţe pentru sâmbătă 23 iunie si  nu ştiam  de ce s-a făcut atata  tevatură mediatică, când se ştia clar că am avut  o inţelegere şi nu puteam participa la şedinţă.

Sunt lucruri care se puteau discuta la masa rotundă si se putea găsi o soluţie amiabilă” a dorit să puncteze  consilierul Ilie Ciută.

Sedinţa de la Carei a fost şi de această dată diferita  faţă de oricare dintre celelalte de la nivelul judeţului nostru.In debutul ei nu a fost intonat Imnul de Stat şi nici cel al Uniunii Europene la fel cum s-a procedat la fiecare dintre şedinţele de constituire ce au avut loc in această perioadă.

Nu numai  că nu a fost ales viceprimarul municipiului la şedinţa de constituire  dar nici măcar comisiile de specialitate nu au fost constituite.

La finalul şedinţei,primarul Kovacs a menţionat că aceste comisii de specialitate vor fi in număr de 4,constituite din 5 membrii fiecare dintre care 3 de la UDMR si 2 dela USL.

Daniela Ciută

comentarii

de emil la 27 June 2012 - 19:48

daca nu e himnusz, nu ne trebuie imn. asta inseamna majoritate ungureasca sovina! fiind cetateni romani, intr-o autoritate locala din statul roman, intonarea imnului Romaniei era fireasca. si mai pretind ca nu sunt o adunatura de horthysti!

de Geo la 27 June 2012 - 20:20

Dupa ce la emisiunea otvistului de curpas de la nvtv primarii incercau sa ne convinga ca nu au mancat usturoi si nici gura nu le pute de la cate minciuni debiteaza pe minut mai ales cand afirma ca nu fac discriminare intre etnii,aveti acum dovada clara a cat valoreaza in ochii lor electoratul,in mod aparte cel romanesc.Intai sunt afacerile lor personale si apoi interesul careienilor carora le-au cersit voturile.Nici un dialog nu sunt in stare sa poarte dar acuza liberalii de lipsa de colaborare.Curat-murdar mon cher!Alegerea viceprimarului nu este pentru kovacs decat o formalitate ca oricum are majoritate in consiliu si face ce vrea el personal fara sa tina seama de cei 44 la suta romani din oras.Sfidare se numeste aceasta atitudine discriminatorie!!!Plateste un consilier la primarie care scrie articole antiromanesti in fituica UDMRului al carui presedinte este.Acesta este primarul de Carei,sovin si iredentist,dispretuitor al legilor tarii si al romanilor !Rusine sa va fie celor de la UDMR in frunte cu seful vostru cu tot!Maghiarizarea fortata este scopul vostru in acest mandat? Sau politica pumnului in gura? Nici bombonel nu credea ca va ajunge la Rahova dar nici voi sa nu sperati la vesnicie fara rasplata.Afara din Europa cu voi !!!!La cort va e locul cu asa comportament!

de dacul liber la 27 June 2012 - 20:38

ziua drapelului nu o sarbatoreste,imnul de stat nu il intoneaza! romani, primarul jeno va pregateste inca 4 ani cu vice ungur ca si el! pana cand vom accepta jignirile la adresa noastra?????

de lovrin la 27 June 2012 - 21:06

Mai buletin dar ma dezamagiti! Nu scrieti nimic de mickey mouse cum merge la Brucxel (asa se exprima Ponta plagiatul)si de cretin cum ii tine isonul…cum confisca Buletinul oficial al Romaniei si cum schimba judecatorii de la curtea constitutionala … si cum nu le respecta decizia!!!!…Mai Ilie ce ai facut? O sa ti-o poti ierta vreodata? Auzi …esti frate cu PSD -ul !!!! Ce dreaaq mai e liniste?

de careian la 27 June 2012 - 21:55

ca bine zice lovrinu de ce nu scrieti ca evazionistu are un nou mandat si ca ludovic fotbalistul se plimba prin europa in concediu si isi bate joc de cei care l-au ales asa ca si de fotbalu careian pe care l-a ingropat de tot.oare cum se poate uita si ierta asa ceva???sa ai tu datorii si salar taiat si sa ai nas sa stai in fata oamenilor si sa mai cersesti voturi? sa ai un nunpesdist mereu in solda la udmr si acum sa dispara si ala si sa vina altii care au coloana…culmea obrazniciei! halal primar la care vine la investire purtatorul de geamantan al prefectului si si ala in tinuta de pescuit….la asa primar asa oaspeti!

de piti la 27 June 2012 - 22:35

keizer si-a tras concediu si voua va arde de sedinte.oamenii au votat,lajos e din nou consilier si primaru tine scaunu cald pana se intoarce haver din concediu.sa va fie clar ca evazionistu mai are de construit la fabrica si are nevoie de fonduri asa ca nu da scaunu lu lajcsi la nimeni.tribunalu si judecatoria e cu noi spune el si in rest bineca putem angaja sotiile de la uniforme.halal primar.

de ciumpalacu la 27 June 2012 - 23:04

unde esti primare k sa iti vezi alesii??? mai ales pe cel ce se rumeneste la soare prin cele tari straine in timpul sedintei de constituire….mai presus de interesu orasului e interesu personal…si asa pe el il pune jenodatorie de ajutor ca o zis ca vrea sa scape de romani ca prea il enerveaza.

de Gabi D la 27 June 2012 - 23:29

Majoritatea celor de la Curtea Constitutionala au fost afiliati politic (PDL),asa,ca nu va mai faliti cu ea!Cititi CV-urile si atunci sa vorbiti d-le Lovrin!Asa au votat majoritatea legilor din aceasta tara si se vede ce bine o ducem!Stim noi pe cine slujeste!Mie mi-a ajuns!

de Fane la 27 June 2012 - 23:32

Prefectura ce parere are de uitarea intonarii imnului de stat la sedinta de investire? Ce sedinta e asta fara alegere de viceprimar si comisii? Careiul nu mai e in ograda Prefecturii de Satu Mare? UDMRul poate sfida statul roman si Prefectura se face ca ploua?

de Horia Mărieș la 28 June 2012 - 00:15

Eu unul n-am ințeles circul de azi. Sau mai bine zis, încerc să-l înțeleg.

“In acest moment Poosz Szabolcs a propus ca alegerea viceprimarului şi a membrilor comisiei de specialitate să fie amânată pentru şedinţa viitoare.”

De ce a propus oare pupincuristul lui jenoke ca alegerea viceprimarului să fie amânată?

Fiindcă dacă lajoskafocista și-a luat concediu de la nevastă și a plecat în Europa cu o artistă dansatoare din buric cu fuste lungi și înflorate și n-a participat la ședița de constituire, el n-a putut fi validat ca și consilier local, și, în consecință, n-a putut fi propus ca viceprimaș.

Nu suntem chiar atât de proști, deși el așa ne crede, și, deși jenoke a impins în față, ca centru înaintaș, ca să facă propunerea rușinoasă, pe nulitatea lui economistă, că toată tărășenia de azi a foarte clar mâna (adică mânăria) lui jenoke. Eu nu-l vrea ca viceprimaș, adică partener de potlogării decât pe sluga lui suspusă, pe analfabetul de lajoskafocista.
Analfabet cu analfabet se face frate de cruce.

Prin acest joc de glezne, jenoke a reușit să demonstreze tuturor, inclusiv propriilor lui oameni din C.L., că ceilalți consilieri locali UDMR-isti sunt niște oameni de paie, o umplutură lipsită de valoare până și pentru jenoke.

De ce?

Fiindcă in ședința de azi putea fi ales orice alt viceprimaș dintre cei 10 consilieri UDMR prezenți la ședință, fiindcă scorul la vot al fi fost cel puțin de 10 (sau aventual de 9, dacă cel propus ar fi avut obrazul să se abțină la vot – lucru față de care avem mari rețineri) contra a 8 voturi ale consilierilor locali din partea USL. Orice alt consilier din partea UDMR, în afara lui lajosjka el focista, putea fi ales fară probleme ca viceprimaș.

Dar jenoke n-a vrut pe nici unul din cei 10 consilieri locali UDMR-isti ca viceprimaș, el îl vrea vrea numai și numai pe intelectualul de Ludovic Keizer Lajos.

Vă este oare clar acum, vouă celor 10 negri mititei, că până și pentru jenoke sunteți doar niște nulități?

Dacă n-ați fi niște nimicuri, jenoke ar fi pus azi pe unul din voi ca viceprimaș și ar fi terminat bâlciul!

Dar n-a fost să fie. Păcat. Spre că veți băga însă f. bine la cap cât valorați în ochii lui jenoke. Ninte.

În ce privește comisiile, acelea puteau fi votate fără probleme, dar consilierii UDMR era deja mult prea obosiți de atât efort mintal și le-a fost lene.

Ca să vă lămuriți definitiv cu cele de mai sus, citiți vă rog:

REGULAMENTUL
de organizare si functionare a consiliului local al municipiului Carei

SECTIUNEA a 2-a
Alegerea viceprimarului
ART. 11
(1) Consiliul local alege din randul membrilor sai pe viceprimar. Alegerea se face prin vot secret.
(2) Propunerea de candidati pentru alegerea viceprimarului, se face de catre oricare dintre consilieri, grupurile de consilieri sau de catre primar.
(3) Dupa inregistrarea candidaturilor se ia o pauza in timpul careia se completeaza buletinele de vot.
(4) Exercitarea votului se face intr-o cabina special amenajata, putandu-se folosi, la alegere, una dintre urmatoarele modalitati:
a) fiecare consilier primeste un singur buletin de vot pe care sunt trecute numele tuturor candidatilor. Intrand in cabina, din lista candidatilor vor fi barate printr-o linie orizontala numele tuturor candidatilor pe care consilierul nu doreste sa ii aleaga. Pe buletin va ramane nebarat numele consilierului sau, dupa caz, al consilierilor pe care doreste sa il/sa ii aleaga votantul;
b) pe buletinul de vot se scrie cuvantul “DA” in dreptul numelui/numelor celui/celor pe care doreste sa il/sa ii voteze;
c) alte modalitati, la alegerea consiliului.
(5) Este declarat viceprimar candidatul care a obtinut votul majoritatii consilierilor in functie.
(6) In situatia in care nu s-a intrunit majoritatea prevazuta la alin. (5), se organizeaza un al doilea tur de scrutin, in aceeasi sedinta, la care vor participa candidatii situati pe primele doua locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obtinut cel mai mare numar de voturi.
ART. 12
In caz de balotaj se va proceda la un nou tur de scrutin, la care vor participa numai candidatii care se afla in aceasta situatie. Va fi declarat ales candidatul care a obtinut cele mai multe voturi.
ART. 13
Alegerea viceprimarului va fi consemnata in hotararea nr. 5 a consiliului local.
ART. 14
Durata mandatului viceprimarului este egala cu durata mandatului consiliului local. In cazul in care mandatul consiliului local inceteaza inainte de expirarea duratei normale de 4 ani, inceteaza de drept si mandatul viceprimarului, fara vreo alta formalitate.

de suparare mare la 28 June 2012 - 00:43

suparare mare pe voi inca 4 ani. szarnyas baga cate un articol despre ungurii rai, pe aici consilierii USL comenteaza toata ziua. inghititi ca meritati.

de Liviu la 28 June 2012 - 07:42

Hotararea cu care primarul ales incearca sa faca din orasul Carei a doua secuime e de neinteles pentru unul care se lauda cu un membru de familie roman.Daca ziua de 15 martie e sarbatorita cu fast si fara a se afisa macar un insemn al statului roman pe al carui pamant ne aflam,intonarea imnului de stat la festivitatea de investire a primarului este evitata cu buna stiinta in chiar fata reprezentantului Prefecturii.Romanii din oras sunt considerati o cantitate neglijabila pentru primarul care isi incepe noul mandat cu o palma data acestei comunitati. Presedintele UDMR Carei care este si primar isi asuma o decizie periculoasa precum si consecintele ce decurg de aici prin politica de discriminare etnica pe care o promoveaza se pare cu ajutorul autoritatilor.Romanii sunt un popor tolerant dar nu mizati mult timp pe asa ceva.

de vlad la 28 June 2012 - 08:32

vai,atata ura si instigare n-am vazut pe nici un alt portal de stiri.inteleg ca autoarea e subiectiva ca doar sotul ei e in ”opozitie”,dar totusi.acu 8 ani cand pnl-ul l-a pornit pe keizer de viceprimar nu conta ca el e ungur?pe ce criteriu l-au pornit atunci, fratilor?

de mona la 28 June 2012 - 08:40

am inteles ca nu primarul kovacs nu vrea si nu poate sa colaboreze cu cineva de la USL dar acum ii desconsidera si pe consilierii lui,care mai de care laudat in campanie.in ochii primarului niciunul din consilierii sai udmr nu este capabil sa se ridice la nivelul lui keizer ludovic.oare ce studii speciale o fi avand?

de incauncareian la 28 June 2012 - 10:54

domnule vlad,atata ura si instigare impotriva romanilor din carei nu a mai fost din anii 1940 de la cedarea ardealului.a ajuns limba maghiara limba oficiala in primarie,am ajuns sa avem un oras cu doi primari unguri,am ajuns sa ni se scoata trandafirii ca sa se umple tot orasu cu laleaua simbolul udmrului,pana si rondurile de flori sunt in culorile ungariei si puse in fata bisericii ortodoxe,am ajuns sa asistam la transformarea primariei carei in asociatie familiala,sa se transforme cantina de ajutor social in cantina de ajutor personal al primarului,sa se evite intonarea imnului de stat la investirea unui primar din romania,am ajuns sa ne infratim si sa avem schimburi culturale numai cu orase sau asociatii maghiare,am ajuns sa pretindem directorilor de gradinite infiintare de grupe in limba maghiara ca si conditie pentru semnarea planului de scolarizare,am ajuns sa agreem numai firme din apropierea udmrului pentru orice fel de lucrare,am ajuns sa aducem firme de paza din oradea pentru ca firmele de paza din carei nu sunt apropiate udmrului al carui sef e primarul,am ajuns sa platim din banii orasului un consilier al primarului care scrie in ziarul udmrului articole antiromanesti fara nici o jena,sub obladuirea primarului si a vicelui sau.acestea sunt realizarile primarului ales dupa 4 ani de mandat.dar ce sa ne mai miram daca el este deranjat si de salutul in limba romana al musafirilor care vin in casa sa de sarbatori.

de Andi la 28 June 2012 - 15:56

Se pare ca dupa sedinta de miercuri lucrurile au inceput sa se limpezeasca.
O scurta retrospectiva ar fi binevenita,mai ales daca cititi udmr in loc de usl..

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:14
“Incalificabil gestul USL! Isi sfideaza propriul sau electorat! Lipsa de respect!
Dar haideti sa-i luam punctual pe fiecare dintre ei! Cine lipseste si din ce motive? Ce se va intampla daca la urmatoarea convocare cei de la UDMR, in frunte cu infractorul Kovacs, vor fi in concediu la “mare”? Nu se va mai constitui consiliul local?……..
Eu cred ca membrii USL Carei si-au facut programul in functie de rezultatul inregistrat la alegeri. Daca ar fi castigat majoritatea oare erau “plecati” din localitate?
O mai spun odata: UDMR Carei este reprezentat de un “infect” precum Kovacs, dar atitudinea USL denota neseriozitate.”

O prezentare perfecta pentru keizer ludovic care si-a luat concediul spre tari straine in plina perioada de activitate,el avand carte de munca la primaria carei ca si functionar public.

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:20 …….
“Aveti dreptate!!! Este o atitudine complet gresita si mi se pare ca aduce prejudicii actului democratic!”

Vine ca o manusa pentru prestatia de miercuri a lui keizer ludovic,angajat la primaria carei.

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:29
“Nu pot sa cred ca cei care au votat le-a dat mandat pentru un asemenea GEST INCALIFICABIL!”
total de acord

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:32
…”….. Se pare ca actul politic din Carei nu depaseste cotele oborului!!!”

mai ales ca acolo isi are domiciliul si consilierul ratacitor

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:38
“USL Carei se descalifica printr-un asemenea atitudine! e ca la fotbalul din div. C! Echipa ramane fara sponsori, se retrage, pierde meciul cu 3-0!
Dar tovarasii din USL nu inteleg un lucru! Se poate pierde un meci pe teren, la sedinta consiliului loca, nu cu 3-0, ci cu 14-0, dar sa o faca cu demnitate!”

Sper ca o sa comunicati acestea si lui keizer

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:41
“Domnule Bucurestean!
Este o manifestare golaneasca si nu poate fi apreciata in mod corect aceasta DECIZIE a Dvs! Si din exprimare rezulta ca este vorba despre o DECIZIE si nu despre un sir de evenimente care au condus la un asemenea gest!
Domnule Bucurestean!
Stiti cum poate fi interpretat acest? Ca si cum ai fugi de la scoala in timpul programului…”

Va rog sa inlocuiti de aceasta data bucurestean cu keizer ca se potriveste mai mult decat o manusa mai ales cand scoala celor doi nu suporta termen de comparatie.

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:44
“Un act de LASITATE!”

Sunt de acord

de Primarul K la 23 June 2012 – 00:52
Inca ceva pentru Careian
Se va schimba cumva in urmatoarele saptamani raportul de forte pentru a castiga miza: viceprimaria?! NUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
USL nu face altceva decat sa franeze procesul democratic!!!”

Am citit cine s-a prezentat la sedinta si cine franeaza bunul mers al lucrurilor,mai ales cand primarul ales nu are curajul de a lua o hotarare singur,fara keizer,nici macar pentru constituirea comisiilor.Se vede cate prune da pe consilierii lui. Acum intelegem perfect cum a fost cu sedinta de alegere a sefului udmr din urma cu mai multi ani ,dupa intrarea lui keizer la udmr si pregatirea terenului pentru castigarea alegerilor din 2008 .Si cum toate aceste gesturi trebuiesc recompensate,iata ca a venit si momentul.Comicul jeno a ajuns la mana lui lajcsi si joaca supus polca nemteasca.

de emil la 28 June 2012 - 18:46

@vlad
du-te pe nagylegello es videke, sa vezi acolo ura, sovinism si instigare! Si, mai ales, instigarea aia se face pe banul contribuabilului careian! Traiasca udmr in frunte cu secretarul sau general, tovarasul….!

de emil la 28 June 2012 - 23:20

@ Fane, tu unde traiesti? Chiar crezi ca asta e prima si singura oara? Bine ar fi, dar stim deja de multa vreme ca nu-i asa!

de emil la 28 June 2012 - 23:23

@vlad
nici acum nu conteaza ca e ungur! doar ca a avut 8 ani la dispozitie ca sa arate ce poate. si a aratat! acum stim de ce e in stare! ca urmare, mai incaseaza si el din cele cuvenite conducatorilor priceputi!

de Darie Nicolae la 29 June 2012 - 05:02

Dar de cand este Lajos ungur????? Pana cand a fost la PNL,nu era ungur?!

de Darie Nicolae la 29 June 2012 - 05:04

Emil,date draq da sovin ce esti! Du-te inapoi de unde ai venit aici si fa acolo pe desteptu…..mars

de Darie Nicolae la 29 June 2012 - 18:47

Da pe cine vreti vice?
Pe prostonacu de Bujor?
Si pe lista UDMR sunt trei -patru ,care nu au ce cauta acolo,dar Bujor este batjocora voastra fata de locuitorii Careiului. Un Adi e ok,un Ciuta e ok,Alina Belei e ok sa zicem si Bontea,dar bujor si ciucos?
Voi credeti ca daca domnu Ciucos (senior) este bun gospodar,atunci si fiul sau este?
Pardon ,am uitat de Rus care si el este ok!

de votant la 29 June 2012 - 19:00

cine e darie nicolae??cate voturi a luat de la careieni? la udmr e bun un evazionist de primar? sau un fotbalist ruginit? sa fim seriosi totusi…

de fecske la 29 June 2012 - 19:24

jeno datornicul forteaza mana la consilieri udmr sa puna iar pe fotbalistu expirat si mare amic cu infractori gezat in scaunu de vice.marele profesor visnyai o sa ridice mana sa voteze pe focista sa il conduca,la fel si farmacistu si economistu lu peste.o sa vedeti pe toti cum o sa ridice frumos mana ca sa voteze pe focista care acum sta cu burta la soare in concediu ca a purtat prea mult pe colorati la vot si a obosit.spune si noua cineva cine sunt colegi cu care terminat liceul keizer?

de emil la 29 June 2012 - 20:51

zidarie cu accent de Bucuresti, la nivelul tau minim de educatie, ce rezulta din modul in care te exprimi, ar trebui sa-ti cer voie sa imi schimb zidaria? din ce exprimi, recunosc cu usurinta teza udmrista “nu e de aici, nu cunoaste situatia, nu e bun/a” si teza horthysta ” sa se duca inapoi in regat, ca nu sunt ardeleni”.
hai sa-ti dau o stire de sa crape fierea-n tine: sunt de aici si nici nu vreau sa plec, cu atat mai putin atunci cand i se nazare unui oligofren care se crede in perioada 1940-1944, cand 200.000 de romani au fost fortati sa-si paraseasca locuintele pentru ca “civilizatii” unguri i-au scos cu forta, cu noaptea in cap, din locuinte. oricum, daca m-as hotari sa plec, nu as face-o pentru ca mi-o cere un retardat care inca isi mai inchipuie ca aici e ungaria. Aici e Romania, chiar daca te deranjeaza! desigur, daca ti-am spus ca aici e Romania sunt sovin! trezeste-te la realitate, usor alfabetizatule, traiesti in Romania, nu in Ungaria! Stii, aici iti faci cumparaturile in lei, nu in forinti?! Ti-am spus ca nu cumva sa incurci moneda la casierie.

de emil la 30 June 2012 - 09:51

@zidarie
ai cetatenie maghiara (dupa cum declari la articolul despre reintroducerea marcii) si te-ai si trezit deja cu drepturi de a alunga romanii de aici! bravos, toleranta! si mai zici ca eu sunt sovin! daca tot ai cetatenie ungara, stai in ungaria si pune-ti in aplicare ideile in tara respectiva!

de emil la 30 June 2012 - 10:05

@ votant
“darie nicolae” este un individ care are cetatenie ungara, care da note consilierilor usl de pe pozitii “obiective” si care se crede in timpul horticultorului miklos, al lui nyiro jozsef si was albert. adica, nimic altceva decat o javra horthysta (asta nu din cauza cetateniei ungare, ci datorita spiritului sovin si iredentist in care a fost educat)si care isi descarca veninul antiromanesc in buletin de carei fiindca fituica bororbanica nagypusztalegelo es videke a devenit neincapatoare pentru antiromanismul sau excedentar (adica da pe-afara de ura impotriva romanilor)

de szarnyas la 30 June 2012 - 10:53

mihai/emil, iar folosesti cuvinte pompoase ca sa insufli cititorilor ideea ca ungurii sunt rai si ca aia care nu sunt de acord cu aberatiile tale si ale szarnyas-ei sunt sovini?
vezi tu, sunt cititori care s-au prins ca esti un propagandist de 2,5 bani, care nu sta 5 minute departe de site-ul al carui strasnic pazitor e. cum apare vreunul cu alta parere, imediat e scos sovin, si mai mult, poezia aia fara sfarsit despre yeno si despre unguri incepe din nou. ar fi interesant sa va ancheteze cineva site-ul, jegosilor, cred ca in secunda 2 ati fi ca magarul in ceata.
macar mai las-o si pe szarnyas sa puna comentarii cum obisnuieste, nu monopoliza tu tot.

de berni la 30 June 2012 - 11:56

bine ma yenoszarny daca tot le stii pe toate poate ne spui in ce statiune se plimba keizer ludovic cel care acum a luat concediu si pentru care kovacs nu a ales viceprimar ca nici unu din consilierii udmr nu este asa desptept ca el.sa auzim ce ne spui despre asta…..

de emil la 30 June 2012 - 11:59

@ rochita – szar
nu ma mir ca nu vrei sa pricepi un lucru simplu: nu doresc sa insuflu ideea ca ungurii sunt rai si nici nu o fac, pentru ca nu cred ca e bine sa inciti impotriva altor etnii si nici nu vreau sa fac jocul sovinilor unguri, care abia asteapta sa puna eticheta de “manifestare antimaghiara” pe orice se poate, pentru ca apoi sa acuze statul,guvernul si poporul roman de barbarie. Asta nu face bine nimanui, toti avem de pierdut. spun insa ca sunt unii unguri horthysti si mai spun ca acei unguri care conduc orasul o fac prost, dar mai ales nu conduc pentru binele careienilor, indiferent de etnia lor, adica spun ca nu fac bine nici macar pentru etnicii maghiari din oras. mai clar de asa nu se poate explica. evident ca nu astept sa accepti asta, pentru ca esti prea injectat de ideea ca nu este admisibil sa le spui unor unguri cand nu fac bine, pentru ca astfel te legi de toti ungurii. de fapt, asta nu poate sa-ti iasa din cap fiindca nu vrei, nu ca n-ai intelege, dar rostul tau pe aici, pe site, este sa semeni confuzie (nu cred, totusi, ca poti pacali pe multi cu postarile tale)nu sa discuti problema esentiala: cat bine fac orasului aceia care il conduc? iar cand vine vorba de greselile acestora, gata, cine vorbeste de ele e sovin si antimaghiar! n-ai decat sa crezi asta, esti liber sa crezi ce vrei. daca tot te dabija de propria grija, (adica tocmai ai postat cu nick-ul “szarnyas” ai uitat cumva cum te cheama?) cine te impiedica sa postezi de cate ori vrei? posteaza pana iti iese pe nas! cat despre “recomandarile” catre mine, le voi trata ca pe horthysti.

de berni la 30 June 2012 - 13:12

liniste totala yenoszarny darie&comp???cititorii sunt curiosi unde isi face sejurul keizerlajos in timp ce era sedinta la primarie,locul unde are cartea de munca.visnyai cu poosz cu aron si cu ceilalti impreuna sunt szarnyas pe langa focista doar ca au doua maini pe care sa ridice cand spune start primarul.e frumos si cald in concediu ????stati linistit ca jenobarat tine scaunu pana veniti.

de Roman la 1 July 2012 - 13:24

Mi-e rau cand citesc comentariile de aici.sa intelegeti o data , pana cand atacati maghiarii din oras, nu aveti cum sa castigati respect si vot!PUNCT!ce vreti? Razboi?sau de ce instigati oamenii? Credeti ca au fost si romani care au pus votul pe Kovacs? DAA! Dar credeti ca au fost maghiari care au pus votul pe Adi Bucurestean? Nu , sau mult mai putini! De ce? Ca pana cand acest domn Ciuta o sa fie langa voi, nu aveti nicio sansa!cum sa faci TU revolutie in carei?? Cum sa instigati voi oamenii care au trait de 20 de ani in normalitate si cat de cat prietenie? la tineri nu aveti nici o sansa!!Ca ei din fericire nu au fost crescuti in era antimaghiar si communist, cum ati fost voi, inclusiv Buletinul.
Pacat de ex de Ionut ! Ca e langa voi intr-un moment foarte delicat!astfel de comportament se pune amprenta pe tot partidul ce reprezentati si pe toti oamenii din stafful vostru!!nu cred ca in afara de 2-3 oameni mai sunt si altii cu astfel de idei bolnave ca si ale doamnei!
Si ca sa inteleaga toti: Amig nem nyeritek el a tiszteletunket addig ugy is az rmdszre szavazunk!barki alhat melletek, amig hangja van ennek a marhasagnak a magyarsag ellen es a romansag buzditasara , addig csak magatokat huzzatok le.Ha a varosnak MOST usl-s (ciuta parti ) polgarmestere volna akkor visszaternenk az idobe. Az hogy egy magyar polgarmester lehuzza a romansagot az egyszeruen nem lehetseges!viszont az hogy egy roman , aki hangoztatja is hogy nem birja a magyarokat (a varos 60%at) , lehuzza a magyarokat es ott tesz keresztbe ahol csak tud, csak azert mert mas nyelvet beszelsz, ez elfogadhatatlan es ezt nem fogjak soha megengedni a valasztok! Tegyetek felre a sovinizmust es ugy talan volna eselyetek!
Niciodata nu am avut probleme cu cineva numai fiindca e roman, in schimb , cand simt ca sunt atacat fara motiv, asta are deja urmari.
REspect oameni buni, e cel mai important!

de Crisan A. la 1 July 2012 - 13:57

Incepand din 2008 primul consilier al primarului Kovacs este redactorul sef de la ziarul UDMR Carei in care apar articole cu caracter jignitor la adresa romanilor,a poporului roman care inca mai traieste si in acest colt de tara.Nu va e rau cand cititi asa ceva? A fost angajat acest consilier de domnul Ciuta? Din cite stiu domnul CIUTA are aproape toti angajatii maghiari inclusiv secretara dumnealui.Respectul se acorda si etnicilor romani pe care mereu ii denigrati.Cum ar reactiona domnul VISNYAI daca la clasa de limba maghiara ar preda istoria un profesor de limba romana? La scoala generala nr.1 un profesor maghiar din Petresti a predat istoria Romaniei si domnul Ciuta nu a facut revolutie asa cum a fost la scoala doi cand profesorul de maghiara verifica profesorii de istorie ce predau la clasele maghiare!Va rog sa scrieti cum a fost cu sedinta cu directorii de gradinite la care nu a fost semnat planul de scolarizare de catre primarul Kovacs pana nu se mai infiinta cate o grupa in limba maghiara.De ce la sectia romana a clasei a opta copii au primit ca premii carti editate de boros care denatureaza adevarulk istoric???Si va rog sa spuneti cum a trebuit sa intervina domnul Ciuta pentru ca un copil de etnie maghiara sa poata fi inscris la sectia romana fiindca cei de acolo incercau sa convinga parintii ca etnia maghira trebuie sa studieze numai in maghiara! Cine face revolutie? De ce se primaesc bani pentru familiile care inscriu copii la gradinite maghiare? Tot domnul Ciuta e in spatele lor? Un oras cu 45 la suta romani nu are niciun reprezentant roman in primarie dar rromii in numar de 450.Va rog sa spuneti de ce e obligatorie limba maghiara si scris si vorbit la inscrierea la concurs la primaria Carei? Unde e respectul pentru locuitorii romani domnule cioara vopsita??? E bai ca sunt 8 consilieri???…Cam asa ma gandesc si eu mai ales ca incercarile de dezbinare nu prea au succes….si vicele nu a fost ales ca lajos keizer a luat tocmai acum concediul de odihna….

de altyeno la 1 July 2012 - 14:27

la cine mergeau banii pe care primaria i-a platit doi ani pentru fosta fasbrica de covoare de langa caminul de pe str.progresului cu titlu de chirie??? si acum copii stau si se joaca in sala de mese pentru ca primaru a dorit inca o sectie maghiara si a umblat pana cand a pus si o directoare care nu stie romaneste.putin respect pentru etnia romana chiar nu exista in acest oras?al cui primar e kovacs eugen cu asemenea apucaturi?

de reika la 1 July 2012 - 14:43

respectul UDMR Carei si al presedintelui primar pentru romani se traduce prin amanarea alegerii vicelui si a comisiilor la sedinta de constituire datorita aprobarii plecarii in concediu a lui keizer lajos?

de emil la 1 July 2012 - 16:26

@Roman (de limba maghiara)
iar ai schimbat nick-ul yen0, rochita si altii?

tu ce vrei de fapt? sa nu zica nimeni nimic despre cum este condus orasul numai fiindca cei care conduc sunt unguri?
lasa diversiunile cu cei ce se inteleg, au prieteni de ambele etnii, sunt in casatorii mixte, cu instigarea la razboi si alte prostii! cine doreste asta?
mereu va prefaceti indignati de “atacuri antimaghiare” cand spune cineva ca la conducerea orasului udmr se poarta incorect. daca mai zice ca se poarta incorect fata de romani (nu ma obligati sa le vi le contabilizez pe principalele, ca nu mi-ar ajunge tot spatiul din buletin de carei si ar trebui sa trec si pe videke – de parca nu as sti ca romanii nu au loc acolo!) gata si sariti ca arsi ca se leaga cineva de unguri, ca si cum are cineva ceva cu cei care vorbesc alta limba!
mai mult, uite cum ai scris: “si ca sa inteleaga toti” dupa care ai trecut la un text in limba maghiara. nu conteaza ca eu nu am inteles. important e altceva: ai recunoscut de fapt ca sunt destui care nu inteleg limba romana! nu ai precizat, dar imi permit sa presupun ca te-ai referit la etnici maghiari(sper ca nu am comis vreo eroare grava si nu v-am insultat cu presupunerea mea!). acum o sa-ti reamintesc ca limba romana este limba oficiala in statul in care -presupun- traiesti, numit Romania. despre ce sovinism vorbim, cand minoritarii nu cunosc limba majoritatii, nu cunosc limba oficiala a statului in care traiesc? as putea vorbi despre sovinismul manifestat de o parte dintre etnicii unguri care nu au invatat romaneste, desi traiesc in Romania cel putin din 1947, daca nu chiar din 1920. nu doresc sa discut acest aspect care este mult mai complex si are multe cauze, unele dintre ele datorandu-se chiar statului roman si care, oricum nu e de discutat cu niste injectati de trianonita, ca nu ajungem nicaieri, eventual cu exceptia injuraturilor atunci cand “argumentele” vi se termina.
comparati numai faptul ca redactia a permis aparitia unui text in limba maghiara intr-un ziar PARTICULAR de limba romana, in timp ce primaria plateste din banul PUBLIC un ziar NUMAI in limba maghiara, in care, nu numai ca, evident, romanii nu au loc (decat eventual sa scrie in ungureste)dar, mai mult, apar frecvent atitudini si texte antiromanesti. elegant si corect era ca primaria sa fi sprijinit financiar si un ziar in limba romana. nu s-a intamplat asa. si atunci romanii sunt sovini cand spun ca nu corect sa se intample asa? asa zic cei ca tine.
cand un ziar particular de limba romana publica si texte in limba maghiara (inclusiv ca al tau, in care te plangi de atitudine antimaghiara -cel putin asa a tradus google-)eu intreb asa: ti se pare normal ca intr-o tara ca Romania sau Ungaria minoritatile etnice sa nu cunoasca limba oficiala? ti se pare in regula ca intr-un oras din Romania, unde sunt peste 40% romani si peste 50% (nu 60!)vorbitori de limba maghiara sa se manifeste unii numai in limba maghiara, dispretuind limba romana? si cand chestiile astea se intampla cotidian, tot romanii sunt sovini?
cei ca tine inteleg termenul “sovinism” intr-un fel foarte curios.

de evora la 1 July 2012 - 16:46

sa nu deviem de la subiectul articolului si sa reamintim ca vicele lajos keizer a primit concediu de la primarul kovacs tocmai in plina perioada de constituire a consiliului local.deci din motive subiective ca obictive nu avea cum ca doar este angajatul primariei in prezent sau poatew se si deconteaza concediul pentru el??din respect pentru keizer primarul kovacs a amanat alegerea viceprimarului considerand ca ceilalti 10 consilieri nu se ridica la nivelul pregatirii si al competentelor lui.asa ca voturile romanilor pentru kovacs sunt fara de folos pentru ei.

de emil la 1 July 2012 - 17:24

@roman=magyar careian=rochita=yen0 si alte javre

care este “era antimaghiar si communist”? tu ai pitici pe creier! cine naiba instiga? cati din minoritarii maghiari din Romania au de suferit pentru ca nu stiu romaneste? dar uite ca in primaria din carei, avand primar ungur, civilizat, tolerant, european si non-barbar, ca sa poti sa lucrezi trebuie sa cunosti scris -citit – vorbit limba maghiara! in Romania, unde limba oficiala este limba romana! In care primarie din Ungaria este musai sa cunosti limba romana ca sa poti lucra? asta da sovinism romanesc! vad nu ai nici o rusine sa rastalmacesti situatia in asemenea masura incat sa ne spui ca albul e negru si invers! sovinii vostri dispretuiesc romanii si pe urma vii , trepadusii borosist-tupeist, sa acuzi de instigare pe care care nu accepta acest tratament discriminaroriu! e limpede, tu sigur ai probleme la mansarda!

de emil la 1 July 2012 - 17:29

ma refeream evident, la primariile din localitatile din Ungaria care au etnici romani pe teritoriul lor (Gyula, Mehikerek,Battonya,Pocsaj,Szakal, Otlaca pusta, Cenadul unguresc, Deszk si altele)

de emil la 1 July 2012 - 18:10

@roman (de limba maghiara)=(magyar) careian=rochita=zidarie nicolae=yen0 si restul aceleiasi javre

vad ca incepi sa dai sentinte, sa faci analize electorale, sa explici motivele votului! pe cand o sa ne spui cu cine avem voie sa votam si pe cine avem voie sa avem conducatori in partidele din carei? ai impresia ca uniunea voastra culturala – care nici nu este inscrisa in registrul partidelor politice – este singura formatiune corecta si pe care trebuie sa o voteze careienii?
ai noroc ca redactia buletinului incearca sa pastreze echilibrul, caci daca asta ar fi ziarul meu, iti garantez ca atata timp cat primaria nu platea un ziar local in limba romana, dar finanta unul in limba maghiara, in ziarul meu nu ar fi aparut nici un articol in limba maghiara. scurt. adica, daca vrei sa expui un punct de vedere -fie el si sovin-iredentist-horthyst imbracat in haine democratice- fa-o in limba romana, daca te intereseaza cititorii de limba romana. daca nu, du-te pe publicatii in limba maghiara. adica accepti ca primaria sa nu aiba respect si bunavointa fata de romanii din carei, dar ai pretentia ca aceiasi romani sa accepte texte unguresti si incitari horthyste intr-un ziar PARTICULAR de limba romana. la fel cum profesorii romani care predau la sectia maghiara trebuie obligatoriu sa dea un examen de limba maghiara, dar profesorii maghiari care predau la sectia romana o pot face fara examen de limba romana! faina egalitate! asta cica e discriminare pozitiva, in spiritul democratiei! sigur, la copiii romani poate veni sa predea orice vorbitor de maghiara care vorbeste de copaci moarte, flori frumosi, casa acela, copacul aceea, copiii alea si alte monstruozitati lingvistice! chiar credeti ca astea vor “functiona” la nesfarsit? asa cum etnicilor maghiari nu le convine ca profesorii copiilor lor, la sectia maghiara, sa faca greseli de limba maghiara, asa nici parintilor romani nu le convine ca profesorii copiilor lor, la sectia romana sa vorbeasca romana ca un papuas. nu e vorba de sovinism, aici e vorba de acte normative eronate, permisive sau neprofesioniste si de erori de conceptie sau de interpretare a spiritului democratiei. insa, cand pe langa astea mai vezi cum unele autoritati locale te trateaza rauvoitor, atunci desigur ca iti pui problema: totusi, in ce tara traim? ca, daca in Romania sunt obligat sa invat ungureste ca sa pot lucra intr-o institutie de stat, care este deosebirea intre Romania si Ungaria? Atunci hai sa desfiintam Romania ca sa facem pe placul minoritarilor sovini care, oricum, exact asta vor, fiindca numai asa si-ar putea implini visul ungariei mari. Acelor sovini iredentisti horthysti, nu tuturor maghiarilor, le reamintesc: nagymagyarorszag meghalt. oricat se perpelesc cei ca tine sa o reinvie cu serbari, cu husari, cu cocarde rosu-alb-verzi, cu steaguri cu emblema ungariei horthyste, cu nyiro, was si alti criminali de razboi, cu tinuturi secuiesti si cu regiuni ca in dictatul de la viena, mortul de la groapa nu-l mai intoarceti.

de iancsi la 1 July 2012 - 20:03

mai lasane in pace emilbacsi ca lajos tot in concediu plecat si tot el este barat la primar care nu plateste datoriile

de VASY la 1 July 2012 - 21:07

Foarte buna prestatia de azi la radio a D-lui.Bucuresteanu Adrian.O emisiune calma si la subiect. Am ascultat un Adrian Bucurestean,calm care a explicat cum au decurs lucrurile in campanie si mai ales ca a recunoscut si unele scapari
care poate el nu si-ar fi dorit sa se intample. Dar, asa e in campanie.
In ceea ce priveste postul de viceprimar nu era convins ca dupa ce ataci mai si castigi. Vom trai si vom vedea.

de iancsi la 1 July 2012 - 21:52

e cu v sau cu f numele? ca dupa cum schimbi parerile de la zi la zi sau postare la poistare despre adi cred ca e cu F…asy

de emil la 1 July 2012 - 23:55

@iancsi

care-i problema, iancsi? ti s-a urcat la cap, ti se pare ca esti mai multi?

de Unix la 2 July 2012 - 10:01

Darien Nicolae = Primarul K. Tot sediul Nagykaroly Es videke.

de emil la 2 July 2012 - 19:47

@ unix

oare de ce nu ma mir?

de emil la 2 July 2012 - 19:48

sau acuma tac ca savureaza “Karpatia”?

de nelu la 3 July 2012 - 05:00

pana nu se termina concediul lui keizer orasul nu alege viceprimarul? visnyai si poosz nu sunt buni de viceprimari? au prea multa scoala pentru acest post? atunci nici macar o deosebire intre ei si portarul care sta drepti si executa ordinele stapanului.bine ca stim acum cine sunt.

de Horia Mărieș la 3 July 2012 - 06:04

@nelu la 3 July 2012 – 05:00

În fond, ce atâta agitație cu viceprimașul ăla? Cu el, sau fără el, tot acolo suntem. Decât unul ca lajcsika, mai bine lipsă. Economisim salariul de viceprimaș și o să răsufle bugetul local mai ușurat.
Cu banii economisiți, cumpărăm câteva WC-uri ecologice și le punem în câteva colțuri ale Parcului Dendrologic. Ca să nu mai facă tineretul pipi și altele în clădirile dărâmate dinspre monument, alea care au fost locuințele slugilor grofului, așa cum am văzut eu mai ieri alaltăieri.
Decât așa viceprimaș, mai bine niște WC-uri ecologice.
Believe me, lajcsika nu face nici măcar cât un WC ecologic!
Dă-l în Doamne iartă-mă, lăsați-l sa stea în concediu până i s-o acri.
Că nouă ni s-a acrit deja de mult de el.

de emil la 3 July 2012 - 07:55

@ Horia Maries
Cred ca aveti dreptate cu “agitatia” pentru vice. Nici mie nu mi se pare ca ar folosi la ceva. Si, oricum, e greu de crezut ca udmr va vota pe cineva de la usl altfel decat daca obtine un anumit avantaj.

de szarnyas la 3 July 2012 - 08:22

“de Unix la 2 July 2012 – 10:01

Darien Nicolae = Primarul K. Tot sediul Nagykaroly Es videke.

de emil la 2 July 2012 – 19:47

@ unix

oare de ce nu ma mir?”

stiti ca puteti fi dati in judecata jegosilor pentru ca dezvaluiti de unde scriu anumite persoane. stiti bine ca e ilegal. ca nu se sesizeaza nimeni,e doar din cauza ca tara asta e prea FSN-izata,si legea in consecinta lipseste cu desavarsire. dar lasa ca se rezolva si asta si faptele de genul asta se vor pedepsi.

de ce nu scrii si faptul ca emil/mihai si multi altii scriu de pe acelasi IP si ca au o legatura stransa cu redactia? ar fi interesant de vazut. sau szarnyas, cate comentarii a scris pe aici?

de erik la 3 July 2012 - 09:35

bravo unix,se pare ca au muscat momeala si au recunoscut iar acum incearca sa mai dreaga busuiocu.te pomenesti ca fug la maine la hunor sa se planga ca nu mai pot fura ca inainte…

de emil la 3 July 2012 - 15:22

@ szar
mai jegosi ca horthystii tai nu cunosc! vezi ca v-a dezinformat kkkarpatia: aici e Romania, nu moarta ungarie mare. daca nu as sti ca iredentismul horthyst de dupa 1990 s-a dezvoltat datorita fsn, chiar as prefera ca tara asta sa fie prea fesenizata, decat prea udmrizata si ppmtizata si pcmizata.
foarte putin stimate horthyst borosist jegos de la nagypusztalegelo es videke (conform lui unix scrii de la un calculator din sediul ziarului sovin iredentist de limba maghiara platit din banii publici, nu din fonduri particulare)de ce nu scrii la fituica de la care iei banii, de ce scrii si in ziarul de limba romana ca sa faci politica ungureasca?
dupa ce ca esti horthyst scarbos, mai esti prost! pentru ce sa ma dai in judecata? fiinca nu ma mir? unde e prevazut legal ca mirarea unei persoane este infractiune?
si dupa ce ai scris toate mizeriile alea vrei sa ma dai in judecata?
este adevarat ca dupa cum ai pus problema sub diverse nick-uri am banuit ca trebuie sa fii un sovin din preajma cercurilor sovine iredentiste din oras. cum foaia de limba ungureasca a dat destule probe de sovinism, am banuit ca poti fi un apropiat al lor. de aceea nici nu m-a mirat afirmatia lui unix ca scrii de pe …videke
stiu ce urmeaza, nu te poti opri, deci vei scrie sub alte nick-uri. nu conteaza care vor fi, pentru ca, sa-ti dau un pont gratis: nu te poti dezbara de sovinismul funciar din tine, iar sovinismul imprima stilul. ca urmare, cum apar deja ras-cunoscutele teze sovine-iredentiste-horthyste-autonomist-federaliste-hungariste, cum lumea isi da seama cu cine are de-a face. de aia e greu sa te prefaci roman. iar sa scrii fara a folosi ideologia hungarist trianonista, nu are farmec pentru interesele pe care le slujesti.

de emil la 3 July 2012 - 15:26

@unix
felicitari pentru ca ai aratat cine sunt scatofagii care vor sa ne invete cum sa ne purtam, sa vorbim si ce avem voie sa scriem.

de emil la 3 July 2012 - 15:30

erata
“fiindca nu ma mir?” in postarea de la 15:22

de emil la 3 July 2012 - 15:43

@”szar…”
ce-i, te-ai debusolat de cand te-a facut unix sa recunosti de unde scrii? ai muscat-o, putin stimate horthyst! bine ti-a facut!
In alta ordine de idei, e cel putin a doua oara cand esti atat de tampit incat postezi sub nick-ul “szar…” si intrebi cate comentarii a scris acelasi “szar…” -adica tu- in ziarul asta!? defect mansarda la dumitale! as zice ca nu esti normal, dar mare frica este la mine che dai la mine la judecata!

de emil la 3 July 2012 - 23:29

@ “szar…”
te-ai gandit vreodata ca presupunerea ta : “de ce nu scrii si faptul ca emil/mihai si multi altii scriu de pe acelasi IP si ca au o legatura stransa cu redactia? ar fi interesant de vazut. sau szarnyas, cate comentarii a scris pe aici?” s-ar putea sa nu fie corecta?

tipic pentru hotul care striga: “hotii!”

dar, cred ca deja ai primit prea multa atentie, horti(cultor) emerit!

de nemtudodkiazaszarnyas? la 4 July 2012 - 14:52

nu fa pe prstu,stii bine ca szarnyas e cea care posteaza articole sovine in care ataca ungurii si apoi daca nu ajunge,mai pune si cate un comentariu in care ii face albie de porci.e o tiganca imputita,cum bine zicea basescul,care nu are mama,nu are tata cand e vorba sa calce ungurii pe cap.chit ca aia szarnak pe aripile ei si nu dau 2(cheteu) bani pe ce scrie,si se inteleg bine cu romanii din carei.szarnyas este o blasfemie adusa ideii de jurnalist si asa deteriorata la noi in tara.

de lovrin la 4 July 2012 - 15:23

Dupa 4 ani de conducere glorioasa a udmr Carei de famiglia kovacs acesta e nivelul de exprimare la care au ajuns.Politica pumnului in gura cu care a fost instalat la conducerea uniunii este dorita a fi instalata ca politica de a conduce un oras care pana la venirea lui era linistit si fara probleme etnice.Nici nu mai aducem in discutie exemplu oferit prin sfidarea autoritatilor statului de drept,Careiul fiind singurul oras unde nu a fost intonat imnul tarii la constituirea consilului local si al depunerii juramantului primarului.Al primarului evazionist.

de emil la 4 July 2012 - 17:29

@”szar…”,”nem…”, yen0, (magyar) careian, primarul K etc.

eu am vazut numai doua comentarii postate de “szar…”, comentarii la care am si raspuns, in sensul ca iti apartin si repet din memorie, mi-am exprimat, in alti termeni, putin mai evazivi, opinia ca nu poti fi sanatos la cap daca postezi cu numele “szar…” si pe urma intrebi cate articole a postat “szar…”.
pe de alta parte, expresia “tiganca imputita” este exact din aceeasi categorie a celor rasiste, sovine, discriminatorii, ca si “budos olah”. o resping si le resping pe toate de acest gen, care nu sunt “politically correct” si care, cu atat mai mult nu trebuia sa vina de la presedintele in functie al Romaniei. dupa cum aprobi expresia (“cum bine zicea…”) constat ca ai invatat ceva de personajul acela care se afla in pragul suspendarii. voiam sa spun ca nu basexu este etalonul exprimarii adecvate, dar, cum bine stim, lucrurile rele se invata cel mai usor. nu cumva sa intelegi ca basexu a facut multe lucruri bune, iar in expresia asta a zbarcit-o! nu, am vrut sa spun ca presedintele in exercitiu se poarta de regula intr-un mod nepotrivit, fiind rare exceptiile cand se poarta si el asa cum te-ai astepta de la un presedinte de stat, nu de scara blocului, nici de C.A.P. Acuma, o sa zic ca, in ciuda celor spuse de tine, ar fi bine sa fii un caz singular! Din pacate, la scoala asta a lui basescu au mai umblat si altii, chiar unii alesi ai urbei noastre.

faptul ca romanii si ungurii se inteleg bine in Carei este laudabil, normal, civilizat si de apreciat, expresie a respectului individual reciproc. este foarte bine ca aici nu s-a intamplat nimic de genul targu mures 1990 si sper sa nici nu se intample.

dar modul in care unii dintre ungurii careieni aflati in pozitii fruntase in oras trateaza insemnele nationale ale Romaniei este deja un alt subiect. incearca tu etnic roman din Ungaria sa nu canti himnusz atunci cand se cere si urmareste reactia. cand prin “grija” unei autoritati locale a statului roman -fiindca e a statului roman, nu a statului ungar, chiar daca purtatorul autoritatii este etnic ungur – nu se intoneaza imnul Romaniei, atunci ma intreb cine pe cine si de ce provoaca? asta este clar atitudine antiromaneasca deschisa, fiarba vinu-n spume, spumege pocalul (nagypusztalegelo)cat o vrea, oricat ar incerca sa ne prosteasca. iar cand vezi asta, tu ca roman din statul numit Romania, ce zici? Sper ca nu spui :”nem tudom romanul!” bine, de la “darie nicolae” cel cu cetatenie ungara si spirit sovin, nici nu ma astept sa inteleaga corect semnificatia. doar spun ca astfel de gesturi nu sunt de natura sa imbunatateasca relatiile interetnice, ci dimpotriva.

de skepsis la 4 July 2012 - 20:31

Am o veste bomba pentru voi!!!! d-na ciuta la pariu ca nu o stiti! Stiati ca va veni la primaria carei un nou angajat? care se va ocupa cu gospodarirea publica ca sa-i mai ia putina treaba de pe umerii lui lajos keizer? nu stiati… e un fost primar de camin… ce spuneti? sa curga cuvintele!

Lasati un comentariu