O zi de neuitat…

• publicat la: 1 iunie 2012
O zi de neuitat…

Sâmbăta trecuta,la Centrul Don Orione din Oradea a avut loc întâlnirea eparhială a copiilor, organizată de către Biroul Pastoral în colaborare cu diverse grupuri de animatori, întâlnirea având ca temă: „Bucuraţi-vă mereu în Domnul!” (Fil 4,4) .

Participanţii, în număr de 600, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, au fost din toate protopopiatele şi grupurile eparhiei de Oradea. Aceştia au venit însoţiţi de către responsabili, respectiv: preoţi, călugăriţe, învăţătoare şi părinţi.

Întâlnirea a debutat cu o procesiune în care doi reprezentaţi ai fiecărui protopopiat, împreună cu episcopul şi preoţii au pornit înspre Biserică, unde copiii au oferit darurile lor Preasfinţitului Virgil, în prezenţa tuturor participanţilor. A urmat apoi Sfânta Liturghie, animată de grupurile Dominic Savio şi Oratoriul Maria Imaculata, dar şi de glasurile celorlalţi participanţi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa Virgil Bercea, a adresat un frumos cuvânt de învăţătură, apelând la un exemplu din viaţa Sfântului Anton de Padova , încurajând totodată copiii să persevereze în fapte bune, în spiritul bucuriei.

În ciuda vremii nefavorabile copii împinşi de dorinţa de a se bucura împreună s-au îndreptat  in sala sportiva a centrului Don Orione unde după  agapa frăţească la care a participat şi PS. Episcop Virgil Bercea, s-au putut bucura de anumite slagăre din repertoriul românesc, animate de tinerii centrului gazdă, dansând şi petrecând împreună, în horă cu toţi participanţii.

La sfârşitul acestui eveniment s-a organizat un concurs de karaoke care s-a terminat cu decernarea premiilor de către Biroul Pastoral. Bucuria şi implicarea copiilor a determinat juriul să acorde fiecarui grup participant câte o cupă, atribuind distincţii dintre cele mai diverse, pornind de la premiul pentru cel mai entuziast grup, până la grupul cel mai prietenos.

La acest eveiment important pentru viaţa copiilor noştri au participat  şi  un număr de 15 tineri  de la parohia Greco- catolică Sf. Andrei din Carei.Aceştia au revenit acasă cu  o cupă simbol al BUCURIEI,  PRIETENIEI.

Fiecare copil a contribuit la câştigarea acestei cupe, pentru că acest spirit al bucuriei, al credinţei şi a dorinţei de a sta cât mai aproape de “ADEVARATUL PRIETEN” a fost nutrită în sufletul lor  de la începutul zilei.

Copii s-au întors acasă bucuroşi purtând în familia lor adevărata bucurie pe care au simţit-o fiind împreună cu toţii timp de o zi, povestind părinţilor, prietenilor experienţa de neuitat pe care au trăit-o.

Ipod . Deak Istvan

Lasati un comentariu