Premierul Ponta vrea să taie salariile nesimţite

• publicat la: 20 June 2012
Premierul Ponta vrea să taie salariile nesimţite

Guvernul discută, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege care prevede micşorarea salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii.

Sunt vizate salariile personalului din regiile autonome şi companiile la care statul este acţionar.

Premierul Victor Ponta a anunţat recent că Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar.

La sfârşitul anului trecut, Executivul a decis să prelungească şi pentru acest an perioada de plafonare a indemnizaţiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneraţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

În 2009, Guvernul a hotărât ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi.

În acelaşi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis că această plafonare va fi menţinută pe întregul an 2010.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu